Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie coś

Polecane posty

Gość gość

Ciekawego..:)

Gość gość
fish konczy niedlugo 60 lat, dave gahan 56 lat

Gość gość
To bardzo ciekawe.. proszę przekaż moje serdeczne życzenia :)

Gość gość
Nie mam nic ciekawego to powiedzenia. Wolę jak inni mówią.

Gość gość
Nogi mi wchodza do doopy po pracy :P

Gość Monarcha
Czekolada jest najsmaczniejszą słodyczą jakiej człowiek może się przylepić, kiedy nie jadł nic od dłuższego czasu, będąc na bardzo długom treningu judo, gdzie już fantazjując sobie o smaku czekolady dodawałem sobie wigoru i roznosiłem sparing-partnerów z większą zamaszystością, ażeby moje cenne marzenie ocalić mojej uwadze, która wojowała z nimi, podczas, gdy ja już w pełni byłem zanurzony w smakowitej szwajcarskiej mlecznej czekoladzie...

Gość Monarcha
Jednymi z pierwszych gości tego dnia byli uczniowie miejscowej szkoły, przyprowadzeni przez nauczyciela. Nauczyciel zamierzał przeprowadzić lekcję o słoniu w sposób poglądowy. Zatrzymał całą grupę przed słoniem i zaczął wykład: - ...Słoń jest roślinożerny. Za pomocą trąby wyrywa młode drzewka i objada je z liści. Uczniowie skupieni przed słoniem oglądali go pełni podziwu. Czekali, żeby słoń wyrwał jakieś drzewko, ale on tkwił za ogrodzeniem bez ruchu. - ... Słoń pochodzi w prostej linii od zaginionych już dzisiaj mamutów. Nic więc dziwnego, że jest największym z żyjących zwierząt lądowych. Pilniejsi uczniowie notowali. - ...Tylko wieloryb jest cięższy od słonia, ale ten żyje w morzu. Możemy więc śmiało powiedzieć, że królem puszczy jest słoń. Przez ogród powiał lekki wiatr....Waga dorosłego słonia waha się od czterech do sześciu tysięcy kilogramów. Wtem słoń drgnął i uniósł się w powietrze. Przez chwilę kołysał się tuż nad ziemią, ale podtrzymany Wiatrem ruszył do góry i ukazał całą swą potężną postać na tle błękitu. Jeszcze chwila i mknąc coraz wyżej zwrócił się ku patrzącym z dołu czterema krążkami rozstawionych stóp, pękatym brzuchem i koniuszkiem trąby. Potem, niesiony przez wiatr poziomo, pożeglował ponad ogrodzenie i zniknął wysoko za wierzchołkami drzew.

Gość gość
Monarcha dziś Tak samo bylo z ludzmi z Auschwitz. Tym ktorym udalo sie przezyc po uwolnieniu 'objadali' sie czekolada i innymi rzeczami co powodowalo smierc bo wyglodzony organizm nie byl w stanie jej przyswoic

Gość gość
Jestem sloniem. Bardzo delikatnym i chudym. Jak idę to każdy wie że to ja bo tak walą moje słoniowe kopyta.

Gość Monarcha
Lubię te swoje płonące lampy, w których świetle noszę na stół talerze i sztućce, w których świetle otwierają się gazety albo książki, lubię oświetlone blaskiem lamp ręce leżące od niechcenia na obrusie, odcięte ludzkie ręce; ze splotu ich linii można wyczytać charakter człowieka, do którego te ręce należą; lubię owe przenośne lampki naftowe, z którymi wychodzę wieczorami naprzeciw gościom i oświetlam im twarze i drogę, lubię lampy, w których świetle robię szydełkiem firanki i pogrążam się w głębokich marzeniach, lampy, które zgaszone gwałtownym dmuchnięciem wydają dławiący swąd, wypełniający ciemny pokój niczym wyrzut.

Gość gość
Oo inni mają..;) Chociaż uwielbiam (!) słuchać starszych ludzi.. ale takich staruszków, którzy jeszcze mają jasny umysł i tyle historii do opowiedzenia.. np. pewnego razu spotkałam przypadkiem bardzo starą babcię, której ojciec jechał pociągiem, którym podróżował Lenin.. Była rzeczowa, mówiła prawdę. Serio.poznałam taką babcię. A także kilku innych staruszków i ze świetnym poczuciem humoru, przebojowych, mądrych i baaardzo bardzo kulturalnych. Uwielbiam takich ludzi.

Gość gość
Monarcha dziś Piękne.. tylko te dcięte ręce.. hmm