Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety lecą na prostych chłopaków po zawodówce

Polecane posty

Gość gość
Znowu cała wartość określana przez: ma, posiada, zarabia, kupił. Nie muszę mówić kto tak myśli. Czyli diler narkotyków który wysłał kilkuset ludzi do szpitala, ale kupił dom, auto itd. jest lepszy od mieszkającego w domu rodzinnym np. strażaka, albo farmaceuty. Według dziwek zapewne tak jest.

Gość gość
To tak samo jakby mówić "znam gościa po zawodówce który nie pije i takiego po studiach co jest alkoholikiem". No i co z tego? To są podstawy. Dla mnie takie porównania stawiają ludzi po szkole zawodowej w jeszcze gorszym świetle - żeby wypaść lepiej muszą zostać porównani do nieudaniczków lub/i patologii.

Gość gość
No proszę. Szkoła nie świadczy o człowieku, bo to płytkie myślenie, ale ilość zer na koncie i posiadanych przedmiotów martwych już świadczy i to nie jest płytkie myślenie. Zawodówka od wczesnych lat 90 a nawet późnych 80 to zbieranina wszelkiej maśc***atoli, młodocianych kryminalistów, nieuków, leserów i prymitywów. Wystarczy przejść się obok kilku takich szkół i na takich ludzi się tam trafi. A osoba oczytana i inteligentna to będzie jedna na stu absolwentow.

Gość gość
Do 00:00 Lepsze dobre i konkretne wykształcenie zawodowe i fach w ręku jak egzotyczne wykształcenie wyższe po którym nic nie umiesz i jest nic nie warte.

Gość gość
Tyle, że w moim otoczeniu ci po studiach to jakieś niedorajdy życiowe bez pracy, a ci ze słabszym wykształceniem do czegoś doszli. Dla mnie nie jest ważne , kto jakie ma wykształcenie. Ważne co ma w głowie, jak się czuję w jego towarzystwie, jak się zachowuje itp

Gość gość
Dziwne, bo póki co piszesz tylko o tym co ci ludzie posiadają. Pewnie, że ktoś kto poszedł na studia będzie w wieku 25 lat miał miej doświadczenia niż ktoś po zawodówce i na start mniejsze zarobki. To się zaczyna opłacac dużo później (zakładając, że się dobrze studia skończyło). gość dziś - dobry fach można zdobyć idąc do technikum, nie do zawodówki ;)

Gość gość
No i oczywiście jak sebki po zawodówce wieszają wszystkie psy na ludziach po studiach na dyplomie i wyższym wykształceniu to już jest ok. Nikt nic nie mówi, bo przecież skoro tylko zarabianie o jakąś kwotę więcej świadczy o wartości danej osoby i nic więcej, więc wiadomo, że Sebek walacy młotkiem w Norwegii będzie dla kobiet lepszy i inteligentniejszy od biotechbologa, robiącego izolacje i oczyszczanie DNA, bo "na chuj mu te studia hehe".

Gość gość
00:14 No jak Sebek tak powiedzial to musi być lepsze. Orzekł...W końcu jak robol z piwem w ręku coś powie to tymi prawami rządzi się wszechswiat. Bo więcej kasy co nie? Lepiej jest też dilowac i kraść bo też daje dużo tego co jest w waszym ograniczonym życiu jedynym miernikiem wszystkiego, bo inne miary wykraczają poza wasze możliwości umysłowe

Gość gość
Wedle logiki którą tu prezentujecie to mnie pewnie też bardziej opłacało się zostać jakąś fryzjerką niż mieć dyplom magistra. Bo teraz, na początku kariery, zarabiam pewnie mniej niż fryzjerka mająca własny salon (przynajmniej tak wnioskuję po wpisach niektórych). Tylko, że moje możliwości na przyszłość są dużo większe - i to jest też coś czego ludziom po szkole zawodowej często brakuje. Oni chcą mieć wszystko na TERAZ. Nie ważne, że potem mogliby mieć więcej/lepiej.

Gość gość
Do 00:10 Wykształcenie nie ma nic wspólnego z urzywkami. Trzeba być debilem by tego nie dostrzegać. To ci zwyższych swer nie mają problemu z alkoholem, narkotykami? Tacy inteligentni, wykształceni a tacy debile.

Gość gość
Nie ma nic wspólnego "uRZywkami" powiadasz? :) Ci z wyższych sfer też mają problemy z uzależnieniami, nie o to w moim poście chodziło. Chodzi po prostu o to, że próbujecie stawiać osoby po zawodówkach w lepszym świetle poprzez porównywanie ich do najniższego szczebla w dziedzinie osiągnięć - ludzi którzy wszystko zawalili.

Gość gość
Właśnie to jest to co mają wykształceni ludzie a Sebek po zawodówce mieć nie będzie. Możliwość wykroczenia percepcja poza miałkość. Sebek będzie tak ograniczony, że nigdy nie pojmie że jest coś więcej i inne kryteria niż kasa, fura, doopy, sport, woda impreza teraz. Zawsze jego percepcja będzie zamknięta w tym ubogim świecie płytkiego materializmu i hedonizmu w którym nie będzie żadnego wyrafinowania. To bardziej jak małpa niż człowiek.

Gość gość
Nie musisz go obrażać, nie każdy musi być oczytany (sorry chłopaki, ale nie jesteście) czy wykształcony. Nie kazdy musi mieć też potrzebę poznawania świata i zdobywania wiedzy. Nie musisz ich wyzywać.

Gość gość
, 00:16 Owszem technikum ok jednak jeśli miał bym wybierać konkretne wykształcenie zawodowe a byle jakie wyższe studia to wolę zawodowe konkretne i fach w ręku. Sam mam zawodowe i nie narzekam na zarobki. Znam osoby po studiach, zarabiają mniej i są raczej tępe takie są fakty.

Gość gość
chciałam skopiować cały tekst, skopiowała mi się tylko pierwsza linijka :/ Oczywiście chodziło o tą wypowiedź: "gość dziś 00:16 Owszem technikum ok jednak jeśli miał bym wybierać konkretne wykształcenie zawodowe a byle jakie wyższe studia to wolę zawodowe konkretne i fach w ręku. Sam mam zawodowe i nie narzekam na zarobki. Znam osoby po studiach, zarabiają mniej i są raczej tępe takie są fakty."

Gość gość
00:27 Nie w lepszym świetle a w równym świetle. Wykształcenie lepsze nie oznacza z automatu wyższej inteligencji, jeśli tego nie pojmujesz to słabo to świadczy o Twoim IQ.

Gość gość
No to teraz strzelasz sobie w stopę, bo tym postem stwierdzasz, że ktoś kto jest po zawodówce, ale w życiu osiągnął podstawy takie jak własny dom, praca i rodzina, jest na równi z kimś kto ma studia i nic poza tym :D

Gość gość
Do 00:14 Akurat uzależnia nie mają nic wspólnego z wykształceniem, jesteś mało i teligentnym człowiekiem.

Gość gość
a kto mówi, że mają?

Gość gość
00:10 Mialo być używkami, literówka.

Gość gość
I to wywnioskowałeś z mojegu postu? Przeczytaj go jeszcze raz. Chodziło o to, ze wasze porównania są śmieszne. Porównujecie ludzi którzy są po zawodówce i osiągneli absolutne minimum tego co wymaga się od normalnie funkcjonujących ludzi, do ludzi którzy zawalili w doroslym życiu pomimo studiów. To był tylko przykład tego jak wygląda wasza argumentacja.

Gość gość
Po zawodówce nie oznacza że facet czy kobieta jest prosty czy prosta. Wykształcenie zawsze można zdobyć inteligencję ma się jaką ma i wyższej nie będzie bez względu na posiadane wykształcenie. Więc jeśli ktoś myśli że jest bardziej nteligentny bo ma lepsze wykształcenie to słabo u niego z IQ.

Gość gość
gość dziś Do 00:10 Wykształcenie nie ma nic wspólnego z urzywkami. Trzeba być debilem by tego nie dostrzegać. To ci zwyższych swer nie mają problemu z alkoholem, narkotykami? Tacy inteligentni, wykształceni a tacy debile. No wykształceni.Nie piszą urzywki, tylko używki.Ja pierdziu ,zaraz leci to do znajomych, niech też się pośmieją

Gość gość
Aha, skończył mój chłopak medycynę, jest kardiologiem, zarabia świetnie, interesują go samochody i dziewczyny, czy jest idiotom czy raczej mądry?

Gość gość
,,Wedle logiki którą tu prezentujecie to mnie pewnie też bardziej opłacało się zostać jakąś fryzjerką niż mieć dyplom magistra. Bo teraz, na początku kariery, zarabiam pewnie mniej niż fryzjerka mająca własny salon (przynajmniej tak wnioskuję po wpisach niektórych). Tylko, że moje możliwości na przyszłość są dużo większe - i to jest też coś czego ludziom po szkole zawodowej często brakuje. Oni chcą mieć wszystko na TERAZ. Nie ważne, że potem mogliby mieć więcej/lepiej." Ja bym tego tak nie odbierała...mi np chodziło o to, aby nie szufladkować ludzi, bo to raczej nie o ,,papier" chodzi... Ja mam 43 lata. Tak się stało , że mam tylko podstawówkę. Nie dlatego, że źle się uczyłam i byłam głupia. Byłam wzorową uczennicą. Jednak, gdy mogłam już wrócić do szkoły zabrakło na nią czasu bo już budowałam swoją firmę , zatrudniałam prawie 100 pracowników. Zostałam samoukiem. Bo niby jak prowadzić własną firmę nie mając pojęcia o ustawach , rozliczeniach z US , fakturach , prowadzeniu KPiR, ewidencji Vat, środków trwałych itp Tego trzeba się nauczyć, a potem studiować po nocach każdy jeden dziennik ustaw bo non stop coś się zmienia. Czy ja chciałam wszystko na teraz? Nie ... ja chciałam na potem, na starość, gdy już nie będę mogła pracować. Dlatego inwestowałam...głównie w działki , na których coś tam sobie budowałam. Jestem spokojna bo mogę żyć z wynajmowania tego co stworzyłam i szczęśliwa, że moim dzieciom na 18 -ste urodziny mogę dać u notariusza ,,start w dorosłość" . Idąc Waszym tokiem myślenia powinnam sobie dyplom kupić , aby się poczuć lepszą. Tylko po co? Ludzie mnie szanują , lubią i bez niego za to jaka jestem , a nie za papierek .

Gość gość
00:11 Znam trochę ludzi po studiach, bardziej zepsutych ludzi nie znałem. Więc nie rozsmieszaj mnie z tą patologią z zawodówki, fakty są takie że wszędzie są debile bez względu na szkołę i wykształcenie. Jeśli tego nie dostrzegasz to może czas na wizytę u psychologa?

Gość gość
gość dziś a ja znam międzynarodowe sławy.Niektórzy są pracownikami naukowymi, inni specjalistami. I widzisz człowieczku, może nie mam tylu zer na koncie co ty, ale znam ludzi, o których ty się nigdy nie otrzesz.Bo łączy nas pasja, wykształcenie i zainteresowania.A tacy ludzie nie sprowadzają życia do skóry, fury i komóry.Tym się różnią.I chwała za to, bo o czym mam rozmawiać z Januszem cebulakiem? Podaj jakiś temat do dysputy , który nie będzie się ograniczał do zlepku ja mam.

Gość gość
,,Aha, skończył mój chłopak medycynę, jest kardiologiem, zarabia świetnie, interesują go samochody i dziewczyny, czy jest idiotom czy raczej mądry?" Jest idiotą , bo zadaje się z kobietą , która pisze ,,idiotom". Ja po podstawówce ...

Gość gość
gość dziś Aha, skończył mój chłopak medycynę, jest kardiologiem, zarabia świetnie, interesują go samochody i dziewczyny, czy jest idiotom czy raczej mądry? Idiotom? Tu chyba sami analfabeci siedzą.Pozdrawiam wykształconych.

Gość gość
00:16 Mamy dużo ludzi po studiach, mają wyższe wykształcenie i nic nie potrafią, do niczego się nie nadają. Obecnie studia to parodia, nic sobą takie osoby nie reprezentują. Kompletna porażka, wymagania macie do pracodawcy tylko nic nie oferujecie bo nic nie potraficie.