Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za dużo cukru w diecie mamy kp czy przez to noworodek nie śpi

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 1.5 tyg niestety mam ogromną ochotę na słodkie i pochłaniam duże ilości. Syn nie spał od 18 i dopiero teraz zasnął. W dzień maksymalnie śpi 1h i znowu nie śpi przez 2 -3 godziny. Padam . Tak pomyślałam że to przez cukier? Czy głupoty opowiadam?

Gość gość
Odstaw cukier na kilka dni i zobaczysz.

Gość gość
Mój śpi dobrze ale nie jem dużo słodyczy.

Gość gość
A myślicie że to wgl może być przez cukier? Nie wiem co mi się dzieje ale słodkie bym jadła cały czas. Od dzisiaj nic Już słodkiego nie jem.

Gość gość
Wiesz co tez mam tak. Przed porodem slodycze mogly nie istniec. A teraz codziennie bym cos slodkiego mogla zjesc. Moje dziecko kiepsko spi, musze poobserwowac czy ma to zwiazek z cukrem

Gość gość
Macie ochotę na słodkie, bo potrzebujecie jakiegoś "dopalacza". Niestety po słodkim jest nagly spadek energii i znów sięgacie po coś słodkiego. Błędne koło. A czy związane z brakiem snu u dziecka- nie wiem. Ja jadłam bardzo mało słodyczy a maluch byl z tych "nieśpiących".

Gość gość
Co robicie jak takie maluchy nie śpią. Mój nawet w wózku się drze wiec spacer w cieniu odpada. Do gondoli włożyłam 2 koce by był wyżej żeby się nie gotował

Gość gość
co robimy? 12 a ja nie mam sily:/ do tego ten upal.

Gość gość
11:17 A jak mają te koce pomóc? Przecież na kocu jeszcze bardziej gorąco.

Gość gość
Bo mam głęboką gondole wiec dziecko się gotuje a tak na kocu jest trochę wyżej

Gość gość
Jeżeli bardzo chce się cukrów i słodyczy to znaczy, że w twoim menu brakuje białka, które jest niesamowicie ważne, przy kp zwiększa się zapotrzebowanie. Spróbuje nie pić napojów gazowanych, nie jeść słodyczy i z owoców tylko te z niską zawartością cukru np truskawki, maliny, porzeczki. Pij dużo wody, jak potrzeba energii to kawę. I zobacz czy dziecko lepiej śpi, zwiększ ilość białka. A jak musisz to znajdz przepisy na niskowęglowodanowe/bez cukrowe (będą ze słodzikiem) ciastka, placki, musy i jedz, nie będzie skakać ci insulina, nie będzie braków energii, a za to namiastka słodkiego.

Gość gość
Z owoców jem tylko truskawki ale dodaje dużo cukru. Napoi gazowanych nie pije. Tylko sok jabłkowy tzn odrobina soku na dno kubka reszta woda. Dziś miałam nie jesć słodkiego. No nie wytrzymałam musiałam Jeść 3 okropne bułki maślane z biedry. Plus taki ze z kefirem a nie słodkim jogurtem. Truskawki oczywiście z cukrem się 1 herbatnik. Ale już na dziś tyle!!!

Gość gość
DIO białka mają jaja ale szczerze jeszcze ich nie jadłam. Podczas kp

Gość gość
A ja pije właśnie alkohol i palę a zaraz pójdę nakarmić dziecko. I co? I gówno.