Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 11

Błagam was o pomoc !

Polecane posty

Gość Gość 11

Hej mam problem proszę pomóżcie ... Do rzeczy chodzi mi o to że od 03.06 biorę tabletki antykoncepcyjne ale zapomniałam wziasc już 4tabletek . Czy jest duże ryzyko zajścia w ciążę .? Dodam jeszcze że dziś 15.06 podczas wizyty w toalecie zauważyłam nie wielkie plamienie. Co mam myśleć ? Proszę was pomóżcie mi

Gość gość
ryzyko takie jakbys wcale nie stosowała tabletek. Skoro masz plamienie w okresie owulacji czyli pewnie nawet wcale tej owulacji nie zablokowałas tym nieregularnym braniem tabletek

Gość gość
Dokładnie.jeśli sie zapomina,to nie ma sensu brać bo nic nie dają.

Gość gość
Az 4 tabletki nie przyjęte, nie jestes zabezpieczona, duże ryzyko ciąży

Gość Zuzka363
Przy braniu tabletek ważna jest systematyczność, moja belara gwarantuje mi zabezpieczenie jeśli chodzi o pominięcie tabletki do 12 godzin, ale tą zapomnianą muszę wziąć jak najszybciej, a kolejną normalnie. Jeśli zmieszczę się w 12 godzinach jest ok, ochrona jest a jeśli więcej niż 12 to trzeba się dodatkowo zabezpieczać na przykład prezerwatywą przez 7 dni. Nie wiem jakie ty autorko bierzesz tabletki. Ale zasada jest wydaje mi się taka sama albo podobna. Więc przy kilku pominiętych to jest ryzyko ciąży jeśli był seks. Jeśli był zrób test ciążowy a na przyszłość to dobrze wczytaj się w swoją ulotkę, tam jest z pewnością wszystko opisane. To plamienie może być po przestaniu brania tabletek bo rozumiem, że teraz nie bierzesz?

Gość gość
Tabletki bardzo szkodzą tak samo jak spirala itp.. tylko prezerwatywy nie szkodzą.

Gość gość
Prezerwatywa to zle zabezpieczenie, jak lubisz ryzyko to ich używaj

Nie radzę tobie stosować tabletek przy braku systematyczności, to najlepszy sposób na zajście w ciążę. Pomyśl może nad spiralką.

Gość gość
Obawiasz się, że to ciąża i przeżywasz w związku z tym trudności , którymi nie masz się z kim podzielić? www.netporadnia.pl

Gość gość
Wcale.nie ma zabezpieczenia

Gość gość
no nie ma

Gość gość
Może warto zastanowić się nad naturalnymi metodami regulacji poczęć? Dzięki nim poznajemy swoje ciało i jego reakcje i możemy świadomie planować poczęcie.