Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 letnia córka za szybko dojrzewa pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moja 8 latka dostała pierwsza miesiączkę.Przeciez to jeszcze dziecko.Do jakiego lekarza iść najpierw?Endokrynolog?Czy do rodzinnego?Jakie badania porobić?Spotkalyscie się z tak wczesnym dojrzewaniem?

Gość gość
Idź do lekarza ale prócz tego to zrezygnuj z dawania jej tych kurczaków z marketów. One mają w sobie te hormony przez które dziewczynki dzisiaj przedwcześnie dojrzewają.

Gość gość
Córka jest wegetarianka,pisze córka,bo ja nie. Ona z mężem w ogóle nie jedzą mięsa.

Gość gość
Idź do ginekologa dziecięcego, w większych miastach są lekarze tej specjalności. On cię pokieruje na dalsze badania

Gość gość
Dobry endokrynolog prywatnie. Najgorsze, że może być niska. Po pierwszej miesiaczce dziewczęta już prawie nie rosną. Poza tym teraz dzieci dojrzewają coraz wcześniej- hormony w jedzeniu i wodzie, zbyt wczesne zainteresowanie erotyką, co jest winą mediów, ale przede wszystkim ocieplenie klimatu.

Gość gość
8 lat i już miesiączka? Masakra.

Gość gość
Moja ma 10 i to juz jest wcześnie. Nie byłam u lekarza, bo czekam na wizytę u dobrego endokrynologa dziecięcego ponad 10 miesięcy. A le ty miałaś lat? Może taka wasza uroda?

Gość gość
Ja bym poszła najpierw do gina, może to nie miesiączka tylko jakieś krwawienie z dróg rodnych, którego przyczyną może być jakaś choroba. Samo zbadanie hormonów nie wystarczy, twoja córka powinna mieć zrobione usg

Gość gość
Ja miałam 15 skończone jak dostałam.No ja sama jestem nie zbyt wysoka 162,ale mąż za to 192cm. Ja mam niedoczynnosc tarczycy,moja mama i babcia tez.Moze to coś w kierunku tarczycy jest?Jestem dosłownie załamana...

Gość gość
Z tym wzrostem to bujda. Ja też dostałam bardzo wcześnie, chociaż nie aż tak, bo w wieku 10 lat. Wtedy miałam 150coś, teraz mam 174, więc wzrostem się nie przejmuj, bo to nie zasada.

Gość gość
A do ginekologa dziecięcego trzeba mieć skierowanie?

Gość gość
131 cm

Gość gość
gość dziś Idź do lekarza ale prócz tego to zrezygnuj z dawania jej tych kurczaków z marketów. One mają w sobie te hormony przez które dziewczynki dzisiaj przedwcześnie dojrzewają. x Nie pi/er/dol! Nasze kurczaki nie mają hormonów To jest niezgodne z prawem. Autorko, dzieci teraz dojrzewają wcześniej poprzez dodatek soi do wszystkiego, gdzie można ją dodać. Soja zawiera estrogeny i nie wolno tak naprawdę podawać jej dzieciom. Teraz widzę, że piszesz, że córka wege. Pewnie soja na porządku dziennym co? Jak myślisz dlaczego preparaty, mleka sojowe i inne sojowe produkty tak ładnie pomagają kobietom przy menopauzie?

Gość gość
No nie ukrywam ze soja jest w wielu daniach w naszym domu,Bosze to nasza wina.Jutro pojadę gdzieś do lekarza z nią nawet prywatnie,boli ja brzuch,podałam jej nurofen.

Gość gość
Po pierwszej miesiaczce dziewczęta już prawie nie rosną. x Mit.

Gość gość
To sie szybko obudzilas.. Noe widzialas wczesniej oznak dojrzewania? Ja u mojej 9latki zauwazylam owlosienie ( ospe miala to i zobaczylam), zmienila troche proporcje ciala, zaczela pocic. Pierwsze co porobilam jej badania- tsh, cukier, morfologia. Wszystko w normie. Teraz ma 10 lat, okresu poki co nie ma, chociaz przypuszczam, ze wkrotce dostanie ( ja distalam majac 13l, moja mama 11)

Gość gość
Moja córka miała 10 lat. Teraz ma 12, rośnie dalek tak jak jej ówieśnicy. Idź koniecznie do ginekologa dziecięcego, nie potrzeba skierowania. Zrobi jej usg i wszystko będzie jasne. Uspokoi cie. Jesli to miesiączka to nie koniec swiata szkoda dziecka, bo ma czas na takie "przyjemnośći" ale nie ma wyjścia. Moja córka była w 4 klasie jak dostała. Teraz skończyła 5 i tylko jedna koleżanka z klasy również dostała.Reszta dziewczynej jeszcze nie. Granicą teraz jest waga, dziewczynki dostaja najczęście po przekroczeniu wagi 40 kg. I fakt moja córka i ta druga dziewczynka są dość pulchne. Reszta bardzo szczupła.

Gość gość
Z tym drobiem to jest prawda. Przez nie nasze dzieci szybciej dojrzewają. Nie tylko dziewczynki ale chłopcy również.

Gość gość
z drobiem nieprawda, z soją prawda. Szczególnie chłopcom nie powinno się podawać soi, bo raz, że ginekomastia, a dwa fitoestrogeny spowodują u nich zablokowanie dojrzewania i kobiecy typ sylwetki.

Gość gość
Widziałam,ze córka ma "meszek" pod pachami,ale ani się nie zaokrągliła,ani jakoś nadmiernie nie pocila.Ona z tych drobnych jest. Szukam na necie jakiegoś ginekologa dziecięcego,jutro będę dzwonić.

Gość gość
gość dziś Z tym drobiem to jest prawda. Przez nie nasze dzieci szybciej dojrzewają. Nie tylko dziewczynki ale chłopcy również. x Powtórzę. Hormony w hodowli dla Polski są niedozwolone. Jeśli któryś hodowca wali hormonami w kurczaki, to wysyła je do Ameryki Łacińskiej. Jedynie co, to możesz się pluć o antybiotyki, ale to też nie tak do końca, bo antybiotyki są szkodliwe dla zdrowia, więc podaje się je w umiarkowany sposób, a nie bez opamiętania. Swojemu dziecku też antybiotyków na byle gówno nie bijesz prawda?

Gość gość
Ja miałam pierwszy okres w wieku 10 lat. W wieku 16 lat silny instynkt macierzynski

Gość gość
Ja dostałam okresu w wieku 9lat, tzn taka brunatna wydzielina, potem przez pół roku nie miałam i potem już normalnie co miesiąc. Piersi zaczęły mi najszybciej rosnąć w klasie i owłosienie. Nikt nie chodził ze mną do lekarza, mam 165 ale moi rodzice nie są wysocy. Mam dwoje dzieci, oboje urodziłam po 30, nie mam żadnych problemów zdrowotnych. Więc może być tak że córka dostała teraz, a potem parę miesięcy przerwy i znowu i znowu przerwa.

Gość gość
gość dziś No nie ukrywam ze soja jest w wielu daniach w naszym domu,Bosze to nasza wina.Jutro pojadę gdzieś do lekarza z nią nawet prywatnie,boli ja brzuch,podałam jej nurofen. x Autorko, nie obwiniaj się. W dobie, kiedy mięso jest demonizowane, a gloryfikowana jest dieta wege mogłaś się pogubić. Najważniejsze, żeby nauczyć się analizować dobroczynność i szkodliwość danego produktu. Prosty przykład. Buraki. Super warzywko, krwiotwórcze itd, a jednak zawiera szczawiany, które mogą przyczynić się do kamicy nerkowej. Weź jeszcze przyobserwuj męża, czy jego potencja jest ok. Nie chodzi o to czy jest, tylko o to jak jest mocna. Coś w rodzaju dojrzałego ogóra, a nie dojrzałego banana. A dziecko musi mieć pełnowartościowe białko, a jedyną rośliną z pełnowartościowym białkiem to gryka. Tylko i wyłącznie. xxx gość dziś Bardzo dobrze, ze poszłaś na badania. 9 latki w większości mają już owłosienie łonowe. Ważne, żeby nie dostać w tym wieku miesiączki. 10 lat temu, jak moja córa miała 8 lat, z racji tego, że córa przez jeden tydzień w miesiącu, była nerwowa, fochata itd, to zapytałam pediatry, czy to możliwe, żeby 8latka dojrzewała. Potwierdziła, że tak, że może coś się zacząć dziać. Na szczęście z siostrą dostały okres w wieku 12 lat. Powiem ci, że bardziej mnie teraz niepokoi u młodszej, niespełna 16letniej córki pojawiające się owłosienie na brzuchu, niż łonowe w wieku 9 lat. Muszę zrobić jej wszystkie hormony. Obym musiała ją bronić przez pcos, a nie już leczyć. Wystarczy, że ja mam.

Gość gość
8 lat -makabra:O może u Murzynek to normalne ale nie u nas .

Gość gość
jedyną rośliną z pełnowartościowym białkiem to gryka. Tylko i wyłącznie. x Nie. Jest jeszcze komosa ryżowa, która ma komplet aminokwasów.

Gość gość
Czytałam kiedyś, że obecnie dużym zagrożeniem są hormony w wodzie pitnej, z moczu kobiet przyjmujących tabletki antykoncepcyjne. Oczyszczalnie nie do końca radzą sobie z tym.

Gość gość
15.55 tak . Ale tylko tam gdzie pije się oczyszczone ścieki np UK :O Ohyda swoją drogą . A propos soi znajoma z USA ostrzegała przed tym .Ichnia zmutowana genetycvznie zaprawiana przez koncerny chemiczne soja to prawdziwa bomba .Tak przez spożycie bezposrednie jak i jako karma dla zwierząt (stąd nie jedzcie mięsa) .Ona jedzie 20 mil żeby kupć produktu z ekologicznych upraw(np prześladuje sie tma rolników eko bo robią onkurencje np .tych od mleka) .

Gość gość
No niestety już czasu nie cofnę,trzeba teraz jej mocno zmienić dietę.Orientuje się któraś z Was jak wyglada leczenie w takiej sytuacji?Bo chyba jakieś będzie miała?Sama wizyta jej u ginekologa jest dla mnie ciężka,na takie usg ma jeszcze czas :(