Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad tyle mieszkan po babciach w miescie

Polecane posty

Gość gość
Ta jasne bo kobieta ucieszy się z faceta który zarabia 1800 na czarno, uwalonego codziennie smarem a kolesiem cipą w rurkach który zarabia 8000+ gardzi bo nie umie wymienić żarówki? lamus ubrany w guczi nie poteafiacy nic prócz YouTube i tak będzie lepszą partią niż robol. Chciała byś faceta który nie kupi łóżeczka dla dziecka bo sam zrobi czy takiego pipe co kupi za gotówkę najładniejsze ze wszystkimi atestami? Wiadomo że weźmiesz tego co kupi wszystko nowe a nie prawdziwego mężczyzne który zetnie drzewo i zrobi łóżko.

Gość gość
Jeśli ktoś dorosly nie umie się sam utrzymac tylko żyje na garnuszku rodziców toz to jest kaleka życiowa a człowiek :D

Gość gość
Jestem facetem i odnośnie złotej rączki oszczędność jest tylko polowiczna, dobre narzędzia zwłaszcza te ciężkie jak wiertarki i większe swoje kosztują, części zamienne do rtv też nie są za darmo często wychodzi nawet taniej dać do naprawy niż zrobić samemu mimo umiejętności gdyż ci co tym się zajmują zawodowo mają duże ilości złomu kupionego za grosze używanego i nowego i mogą naprawić za 200 gdy ja bym musiał wydać na samą cześć np płytę główną tv 400zł od producenta lub z Chin, po prostu mają cały magazyn złomu kupionego za grosze przykładowo tv się stlucze to kupują za prawie darmo taki stluczony i mają w nim mnóstwo nowych części a ja bym musiał kupić po cenie producenta, trzeba gdzieś też te wszystkie rzeczy trzymać co wiąże się np z budową garażu przykładowo 20tys zł albo zagracic jakieś pomieszczenie gospodarcze, trzeba wziąć pod uwagę też czas zmarnowany na naprawę gdzie w tym czasie mogę zarobić po swojemu, suma sumarum oszczędności są tylko polowiczne a najczęściej zanim się to zwróci to wyjdziemy na zero, często też nie warto naprawiać takiej np lodówki projektora tv komputera czy czegokolwiek innego bo minęło już tyle czasu że lepiej i fajniej kupić nowy aktualny sprzęt, ostatnio dałem do naprawy telewizor 32" LCD fullhd a na rynku są już 55-75" w sklepach a to znaczy że cztery razy większe niż kiedyś. Tak samo jest z np lodówka po kilku latach lub kilkunastu latach będą lodówki czerpiace dwa cztery razy mniej prądu i czy warto naprawiać stary sprzęt? Nawet taki kran chyba lepiej kupić nowy ładny niż naprawiać stary zagrzybiony. Także nie jest tak ze jak facet umie to zawsze się opłaca z tego korzystać, gdy ktoś ma firmę te wszystkie szlifierki wiertarki urządzenia mu się zwrócą a taka złota roczka może kiedyś wyjdzie na zero.

Gość gość
Next

Gość gość
Nie mam zamiaru kupować narzędzi do napraw czegokolwiek. To kosztuje byłaś suko kiedyś w obi zobacz sobie ile to wszystko kosztuje kupisz okulary jakąś miarke kilka żarówek i nie ma 100 a co dopiero jakieś ciężkie markowe wiertarki.

Gość gość
15.27 bo między pracownikiem fizycznym na czarno a youtube rem w rurkach nikogo nie ma. To ja pisałam ze facet powinien coś umieć zrobić. Mój mąż nie jest pracownikiem fizycznym. Ma fajną prace w zawodzie, ale potrafi też przebrać się w domowe ubranie i naprawić ta uszczelkę czy kosiarkę jak się zepsuje.

Gość gość
dziś ja jestem taką kaleką, oszczędności 6 cyfrowe i nadal z rodzicami bo po prostu taniej

Gość gość
15.54 żeby obca osobę od suk wyzywać tylko dlatego ze ma inne zdanie od ciebie. No cóż nie będę się znizac do twojego poziomu i kończę dyskusje.

Gość gość
Chyba analfabeta bardziej. NIE UMIE SIĘ SAM UTRZYMAC - rozumiesz to zdanie?

Gość gość
O, ja też jestem taką kaleką. Oszczędności co prawda dopiero 5 cyfrowe, ale sukcesywnie podążające do sześciocyfrowej i g...no mnie jakieś naprawy interesują. Mieszkanie oczywiście po dziadkach wynajmowane. Możecie hejcić tzipcie ze wścieklizną macicy ;)

Gość gość
dziś musi mało zarabiać bo mi by się nie chciało po pracy jeszcze grzebać na lezaco pod zlewem dla stu złotych, ja nie żyje tylko po to by zarabiać i naprawiać wszystko w domu, chce mieć czas na relaks

Gość gość
O widzę przyszli i panowie cipki ;)

Gość gość
Kolejna głupia. Na uczcie się rozumieć czytany tekst. Nie umieć a nie chcieć to co innego.

Gość gość
dziś a ty pewnie maszyn własne wysypisko śmieci w garażu i zakup młota udarowego za 2500zł przez męża uznajesz za swierny pomysł bo może się przydać by skuc kawałek ściany za darmo pod kabel tv...

Gość gość
Babie się wydaje że wystarczy młotek jeden klucz francuski i można wszystko zrobić wystarczy umieć takie rzeczy tylko na filmach, w rzeczywistości gdyby zobaczyła rachunek za porządny sprzęt do naprawy majsterkowania to by jej się ugiely nogi ile to wszystko kosztuje a jeszcze trzeba części zamienne kupić do każdej naprawy więc gdy naprawiasz coś to często ten robol robi za stowke bo na części wydał resztę pieniędzy.

Gość gość
gość dziś gość dziś Weź się kobieto już zamknij, idź od matki dalej doić pieniądze albo ja nic bic za mało ci daje. Ktoś kto musi sam zarobić w życiu dorosłym na życie, mieszkanie wg ciebie modli się do bozka pieniężnego. No comments. Pewnie wg ciebie powinnam ciągnąć kase od rodziców do końca ich życia chociaż sami nie mają wiele? Wiesz co, na miejscu twoich rodziców wstydzilabym się że wychowałam dziecko pasożyta lenia i oferme która nie wie co to efektywna praca xx Dziecko , idz dalej zarabiac te kase i nie mów 54 letniej kobiecie jak ma zyc i co ma robic, bo nic nie wiesz.

Gość gość
54 letniej i dalej z rodzicami? jaka patologia.

Gość gość
Skoro ty masz 54 lata i niczego się nie dorobilas to ty dopiero nic nie wiesz, ani o życiu ani o obecnym rynku pracy i możliwościach. Wszystko jasne skąd u ciebie postawa, byle na przeżycie było i na nic więcej. Bo co ty możesz zmienic w tym wieku.. Liczyć na spadek po rodzicach

Gość gość
Niby tacy wszyscy tu bogaci i szczęśliwi a tyle jadu wylane fuj .

Gość gość
gość dziś Stara baba co nic sama nie ma a śmiałas obrażać cudza matkę bo ma niska emeryturę ? Wiesz co. Nie mam na ciebie innego określenia niż stara zgorzkniala k***a

Gość gość
Skoro ty masz 54 lata i niczego się nie dorobilas to ty dopiero nic nie wiesz, ani o życiu ani o obecnym rynku pracy i możliwościach. Wszystko jasne skąd u ciebie postawa, byle na przeżycie było i na nic więcej. Bo co ty możesz zmienic w tym wieku.. Liczyć na spadek po rodzicach xx A kule do jasnowidzen tez masz ? :) Gratuluj***ajkopisarstwa, to umiesz bardzo dobrze !! Idz, dziecko obczaj indeksy, bo okarze sie , ze nie zarobiłas i dalej biedna jestes. Ja pójde z kolezankami na nasze pole lawendy, poleniuchowac :)

Gość gość
ość dziś gość dziś Stara baba co nic sama nie ma a śmiałas obrażać cudza matkę bo ma niska emeryturę ? Wiesz co. Nie mam na ciebie innego określenia niż stara zgorzkniala k***a xx Natomiast ty wygrywasz w przedbiegach miano geniusza roku, który nie rozróznia postów roznych ludzi oraz ma jasnowidzenia co do sytuacji materialnej dyskutanta :) Nic tylko pogratulowac bystrosci ! Wali po oczach :)

Gość gość
Pisałam dokładnie komu odpowiadam, skoro nie umiesz czytać to lepiej wróć do szkoły dla seniorów. Odpisywałam osobiście od oskarżeń o zabijanie kogokolwiek za kase i wyzwania wlasnej matki, która ma swoją smierdzaca biedą strefę komfortu, są wpisane dokładne godziny postów którym odpowiadam. jak jesteś tak durna że nie potrafisz przeczytać i cofnąć sie zeby zobaczyć czego jest odpowiedź to sorry ale to nie mój problem tylko twój. I kto tu jest głupi.

Gość gość
Ludzie ile w was jadu, hejtu. Myślę, że na żywo byście się tak nie rzucały, ale w internecie jesteście anonimowe.

Gość gość
gość wczoraj dziś nie powiedział bym że pięć minut, zamek też możesz otworzyć w 30s nawet spinaczem a przychodzi koleś rozwierca itd itp to zawsze zajmuje z godzinę, - No i? Godzina raz na rok, to tak wiele czasu dla faceta? Więcej dziennie z piwem przed telewizorem większość z nich spędza czas. x taki kran u mnie to by nawet nie odkrecil bo jest przezarty rdzą i brudem zaraz by się złamał i z pięciu minut robił by godzinę samo przebranie się by nie ubrudzic ciuchów to pięć minut minimum wszystko zajmuje czas -Rdzą i brudem... tak zapuściłaś? Wstyd. x może jak w mieszkaniu masz wszystko nowe i czyste to łatwo się naprawia u mnie byli fachowcy by wymieniać uszczelki do kranu w łazience to skończyli na tym że trzeba kupić nowy kran bo oni nie mają takich rzeczy do takich kranow starych próbowali dopasować i nic z tego - No popatrz, tobie nie przyszło do głowy wymienić kran na nowy, który można kupić spokojnie już za 50 zł i tylko wezwałaś fachowca, który to stwierdził i skasował więcej niż wartość nowego kranu. Inteligencję to ty masz. Ale na pewno nie taką jaka powinna być. Może jak nowe i czyste, to łatwo się naprawia. To oszczędź sobie wstydu i wymień te rdzę z brudem na coś czystego.

Gość gość
10.26 no wreszcie ktoś kto myśli podobnie do mnie. Oni wszyscy tu myślą, że naprawy są codziennie i do tego trzeba się tego uczyć rok, mieć specjalny warsztat w domu i milion maszyn i sprzętu.

Gość gość
gość wczoraj Do domowego użytku wystarczy wiertarko-wkrętarka byle jakiej jakości. Koszt jakieś 150 zł. Młotek za 5 zł, oraz zestaw jakiś kluczy, co akurat nie jest żadnym problemem, bo faceci śrubokręty i klucze sami kupują, jeśli posiadają samochód. Nie przesadzaj z tymi kosztami.

Gość gość
To tych co nie mają w domu klucza i "takich sprzętów", to do wbicia gwoździa na obraz lub żeby dziecku coś powiesić też dzwonicie po fachowców?

Gość gość
gość dziś Ludzie ile w was jadu, hejtu. Myślę, że na żywo byście się tak nie rzucały, ale w internecie jesteście anonimowe. xxx Byś się zdziwiła jak agresywne potrafią być takie elementy. Wystarczy otworzyć tylko drzwi do poemieszczenia z kredyciarami walczącymi o przetrwanie w mordorze i człowiek się zastanawia gdzie ich człowieczeństwo?

Gość gość
No bys się zdziwiła jakąś zawiścia płyną, wystarczy otworzyć drzwi do świata p**d żyjących na rachunek rodziców i będących w stanie zabic matkę bo daje za mało kasy albo dla spadku po niej.