Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad tyle mieszkan po babciach w miescie

Polecane posty

Gość gość
A co się dziwisz, skoro teraz co drugi hydraulik to Ukrainiec podobnie w innych zawodach - jak między innymi te fryzjerki bo polska klasa robotnicza krzyczała sobie niebotycznych cen za prace o niskiej wartości dodanej?

Gość gość
gość dziś A żyj sobie w swojej komfortu, tylko nie pytaj się durno skąd ludzie mają pieniądze na miaszkania dla siebie i potem dzieci. Na pewnie nie mają tej kasy z siedzenia w twojej strefie komfortu. Zarabiaj sobie mało, zyj sobie jak chcesz, miej sobie potrzeby jakie chcesz, mam to w d***e. Jednym wystarczy że życie przebimbaja przy pomocy dotacji od rodziców, a inni muszą sami zarobić bo rodzice nie pomogą , albo chcą dzieciom zostawić więcej niż jedną klitke na spółkę z dziadkami. Ale nie dziw się że inni mają wiecej i stać ich na pomoc dzieciom, albo start dla siebie bez pomocy rodziców. I nie wiem skąd wyczytałas że pieniądze to cale moje życia i zabiłabym za kasę. P********ILO CIĘ ZDROWO. O pisałam Ci tylko co robią ludzie którzy mają więcej kasy niż ty a ty od razy to interpetujesz jako materializm i pazernosc. Tak. Bo ktoś kto ma więcej to na pewno kradnie, zabija i cwaniakuje. Typowa mentalnosc człowieka biednego wylazi ci z butów.

Gość gość
Sorry, ale te bzdety o dywidendach i zarabianiu na rynku brzmią jak typowe pitolenie bezrobotnego loosera na utrzymaniu mamy. Nie wierzę, że masz jakieś przyzwoite pieniądze, bo tak się nie odnosi sukcesu finansowego. Takie rojenia na potrzeby kafe. Nawet realiów rynku nie znasz, widać że mieszkania nawet nigdy nie wykańczałeś, nie znasz żadnych właścicieli firm..

Gość gość
dziś [12:44 Dyplom :)często nie jest klasą,to zdolności,pracuję tam i nawet nie wiesz ilu prostaków mam wokól siebie.Czasem hydraulik ma większy poziom intelektualny.

Gość gość
nie pleć,bo dzisiaj z uczciwej pracy można się dorobić garba ,z pewnością nie apartamentu i merca.

Gość gość
Dokładnie - garba i odcisków na rękach, dlatego kto może to ucieka od fizycznej tyrki bo to i finansowo nieopłacalne.

Gość gość
dziś Masz mało wiedzy,ten co wymienia uszczelkę też zrobi instalację,gdyby nie potrafił to żaden właściciel firmy nie dałby mu pracy.

Gość gość
Jesteś po prostu głupi. I pewnie biedny, bo zwykle biedni ludzie uważają że z pracy nic nie na mieć. Oczywiście że można. Ale bieda zawsze powie że trzeba nakrasc zeby mieć, albo wyciągnac łapy po social

Gość gość
Ta co tak tu jedzie po biedniejszych za kase zabilaby własną matke. Dla Ciebie liczy sie w zyciu tylko kasa, kasa, kasa. Do tego nie mozesz znieść mysli ,ze ktos biedniejszy jest szczesliwy i nie zalewa sie jadem tak jak ty.

Gość gość
gość dziś Sorry, ale te bzdety o dywidendach i zarabianiu na rynku brzmią jak typowe pitolenie bezrobotnego loosera na utrzymaniu mamy. Nie wierzę, że masz jakieś przyzwoite pieniądze, bo tak się nie odnosi sukcesu finansowego. Takie rojenia na potrzeby kafe. Nawet realiów rynku nie znasz, widać że mieszkania nawet nigdy nie wykańczałeś, nie znasz żadnych właścicieli firm.. xxx Kolejna nawiedzona nie znająca życia. Będąc akcjonariuszką sektora finansów, banków, ubezpieczeń etc., w jakim celu mam znać właścicieli jakiś mało dochodowych biznesów typu zenek hydraulik&szwagier sp.z.o.o.? Wiesz, że zarobienie pieniędzy na giełdzie, new connect to kwestia kilku sekund i przesłania fotonów?

Gość gość
hehe ten rekin biznesu, to właśnie taki dzisiejszy facet, co to potrzebuje hydraulika do wszystkiego, bo biedy sam nie potrafi. Uszczelkę to samemu się naprawia. Podstawowe prace w domu to każdy facet powinien potrafić zrobić.

Gość gość
Widzę że kogoś ostro zazdrość bierze że ktoś może być bardziej ogarnięty. A matce to ja jeszcze co miesiąc finansowo pomagam głupia KURWO

Gość gość
Taa, biedniejszy szczęśliwy ale widać chyba jednak nie skoro się dziwi i zakłada wątki na forum skąd ludzi stac na mieszkania

Gość gość
Biedni =szczęśliwi, no tak bo jakie inne wyjście maja. Ciekawe czy gdyby mieli wybór czy wybraliby być biednym :D no juz to widzę

Gość gość
do 13:14 Szczególnie, że zenek hydraulik i jego kreatywna księgowa zadbają, żeby w firmie obrotu nie było, same straty ;) Typowa januszerka biznesu. Dziwie się, że dla kogokolwiek takie g...ne sektory, które ledwie zarabiają na siebie stanowią wzór i gdyby nie oszukiwanie fiskusa nawet na siebie by nie zarobili. A tu jeszcze mity: tata koleżanki będący hydraulikiem mieszkanie jej kupił za gotówkę. Tak, tak dziecko, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka.

Gość gość
13.16 TAK kazdy ci tutaj zazdrosci twojego bogactwa hehe tak sobie wmawiaj moze dzieki temu bedziesz miala w sobie mniej żółci.

Gość gość
Fakt,no za co może ktoś kupić mieszkanie jeśli zarobki przypuśćmy rodziców sięgają 4,5 tys.miesięcznie.Mają jedynaczkę na utrzymaniu.Czy to są duże pieniądze by zebrać na mieszkanie.Proszę o radę jak to ma zrobić rodzic.

Gość gość
Moim zdaniem to facet siedzi na babskim forum i się wypowiada. Tak, bo klasa ważniejsza od zarobków. Lepiej być doktorem za niską kasę niż budowlańcem z willą i porządnym samochodem. Ja tam wolę w swoim domu posiedzieć, pozwiedzać, kupić sobie na co mam ochotę, niż rozkoszować się wykształceniem i pozycją, to nie te czasy, gdzie liczyło się pochodzenie. Teraz liczy się to ile zarobisz. A uszczelkę jak ktoś wyżej wspomniał to wstyd nie wymienić. A jak zepsuje coś ci się w sobotę wieczorem to tak czekasz do poniedziałku?

Gość gość
13.19 juz wylałaś swój jad? Czy jeszcze cos? Pisz pisz bo tylko tutaj mozesz zgrywac wielka "bizneslumen" hehe

Gość gość
13:19 to bys sie zdziwiła; Ja znam takich biznesmenów przez naprawde duże B, ktorzy tez oszukują fiskusa, Bo im Wiecej tu zarobisz, tym wiecej państwo ci zabierze; tną gdzie moga. Nie dziwi mnie tez, ze ludzie rejestrują firmy w GB czy Czechach. Ten kraj jest chory, przepisy powalone. Głupi kraj głupich ludzi.

Gość gość
gość dziś Ogarnięcia raczej. I pewnie umiejętności czytania bo widać że masz z tym kiepsko. Jedyną osoba która pluje żółcia jesteś ty, ciągle mi wmawiasz tu że bym pozabijala już sama nie wiem kogo za pieniądze, tylko dlatego że umiem je zarobic. Jestes p*****lnieta zdrowo. Zgorzknialy golod***ec

Gość gość
13.16 haha oj zabolało? Kończą się argumenty to rzucę mięsem, och ta twoja klasa wyższa i kultura. Skoro mamie musisz pomagać to chyba coś jednak nie tak?

Gość gość
A co jest konkretnie nie tak? Widzisz coś złego w pomaganiu rodzicom na starość!? Ty pewnie byś właśnie swoją matkę na starość zostawiła na pastwę losu a sama rzucasz oskarżenia do innych.

Gość gość
Ta osoba od podniecania sie swoja kasa siedzi tu od rana do wieczora. Ona/on ma taki chcarterystyczny styl pisania. Zawsze wysmiewa sie z biednych i tych ktorzy malo zarabiają. Juz nie piszac o tych co pobieraja 500zl na dziecko. No i oczywiście kazda kasjerka zazdrosi jej kupna sera z zurawina za 100 zl /kg. Ogólnie kazdy jej wszystkiego zazdrosci:)

Gość gość
Tytuły przed nazwiskiem nie powinny być dla wszystkich,powinna być gruntowna selekcja ludzi którzy mogą się o nie ubiegać. Teraz na uczelnie idą z marszu,kiedyś zaliczało się egzaminy i szkoda że ich nie ma. Brak wykształcenia to też nie powód do radości,bo willa i samochód to stan posiadania a jeśli przy tym brakuje tego czegoś jak kultura/elokwencja to kicha

Gość gość
13.29 co jest nie tak? Mówisz o klasie, a masz matkę, która finansowo nie wyrabia. To skoro wywodzisz się z biednego środowiska, to zaczynać jakoś trzeba było, czy od razu stałeś się rekinem finansów? Ja bym swojej matce pomogła, bo jedyną osobą plującą na biednych jesteś ty. Ale ja nie muszę, bo moi rodzice dobrze sobie radzą.

Gość gość
13.26 no juz juz nie podniecaj sie tak ta swoja kasą:) idz lepiej kup ser z żurawina hehe

Gość gość
gość dziś Fakt,no za co może ktoś kupić mieszkanie jeśli zarobki przypuśćmy rodziców sięgają 4,5 tys.miesięcznie.Mają jedynaczkę na utrzymaniu.Czy to są duże pieniądze by zebrać na mieszkanie.Proszę o radę jak to ma zrobić rodzic. xxx 4 tys razy 2 czyli 8 tys razem? Jeśli córka mieszka u Was pod dachem, nie studiuje w innym mieście, nie choruje to spokojnie ze 3 tys. miesięcznie możecie odkładać. 3x12 = 36 tys rocznie, w przeciągu 10 lat macie na 2 pokojówkę w Warszawie.

Gość gość
gość dziś To Ta debilka siedzi na garnku rodziców i jakby ona im musiała pomoc to by wpadła w szal bo wg niej oni są po to żeby jej pomagac. Widać kręgosłup moralny mocno krzywy skoro dla niej to dziwne że się pomaga rodzicom.

Gość gość
Znam sporo osób z willą i samochodem po szkole średniej, mają więcej klasy i empatii niż wspomniane osoby wykształcone, sfrustrowane, że one mniej zarabiają od hydraulików i budowlańców.