Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad tyle mieszkan po babciach w miescie

Polecane posty

Gość gość
gość dziś hehe ten rekin biznesu, to właśnie taki dzisiejszy facet, co to potrzebuje hydraulika do wszystkiego, bo biedy sam nie potrafi. Uszczelkę to samemu się naprawia. Podstawowe prace w domu to każdy facet powinien potrafić zrobić. xxx Po co ma się zajmować tym mój mąż, skoro typ z assistance ma obowiązek się stawić na nasze wezwanie i to zrobić, bo jak nie to będzie mieć przes/rane u ubezpieczyciela?

Gość gość
13.29 co robila twoja matka przez cale zycie ze teraz musisz jej pomagac? Moja pracowala i ma kilka tys emerytury. Widocznie twoja byla smierdzacym leniem i nieudacznikiem skoro teraz ciagnie kase od dzieci.

Gość gość
Ale PATOLOGIA,gó....o ma a chce choć tutaj się dowartościować.Ludzie którzy mają dużo nie siedzą o tej godzinie i nie klepią pustych słów w klawiaturę,tylko idioci mają na to czas i siłę by udowadniać innym że są bogaci a groszem nie śmiedzą.

Gość gość
gość dziś Znam sporo osób z willą i samochodem po szkole średniej, mają więcej klasy i empatii niż wspomniane osoby wykształcone, sfrustrowane, że one mniej zarabiają od hydraulików i budowlańców. xxx To chyba zdobyły te dyplomy na Politechnice Lwowskiej, są Ukraińcami, żeby zarabiać mniej niż te "kokosy" polskich roboli, z którymi muszą się szarpać na placach budowy o wodę do picia z dystrybutora.

Gość gość
gość dziś Dalej nie widzę ci niby jest nie tak?no wywodze się z biedy i co z tego? Zapracowalam na to co mam własnymi rękami, i co z tego? Uważam że mam prawo jechać po biednych bo sama w dzieciństwie to widziałam i doskonale wiem jaka to jest mentalnosc i co trzeba zrobić żeby się z tego wyrwać.

Gość gość
13.35 a żarówkę potrafi zmienić czy tez dzwonisz po elektryka hehehe tylko p***a nie potrafi sam zmienic uszczelki hehe

Gość gość
dziś dokładnie mam działalność od około dwóch miesięcy, przepisy takie że szok odnośnie posiadania kasy fiskalnej czy vatu albo ogóle momentu powstania przychodu jakiś przychód należy który powstaje gdy nawet nie ma pieniędzy do ręki i wiele innych kwiatków, miałem takie momenty by zrezygnować ale sobie mówię że w końcu to ogarnę i zoptymalizuje prowadzenie kpir zagladanie do PKWiU to jest okropne zaczynam rozumieć dlaczego ludzie tak narzekali...

Gość gość
Czyli po trupach do celu? Widać, że mamona przysłoniła Ci wyższe wartości. W jakim niby segmencie rynku wypracowałaś tą swoją fortunę?

Gość gość
13.35 yyy choćby po to że mąż zrobi to raz dwa, a na typa będziesz czekać nie wiadomo ile i musisz mu zapłacić. Narzekacie tu że hydraulicy i najniższe zawody tyle zarabiają, a zarabiają, bo można wołać, bo dzisiejsi faceci nic w domu nie zrobią. Jakby było jak kiedyś, że każdy normalny facet potrafił wszystko sobie zrobić, to dzisiejsi fachowcy mniej by zarabiali. A tak powstał paradoks, gdzie niewykształceni, średnio ogarnięci są wstanie zarobić kokosy, a ludzie z doktoratem mają najniższe krajowe.

Gość gość
To po co się brałeś za prowadzenie biznesu w Polsce nie mając o tym zielonego pojęcia?

Gość gość
13.38 no i wszystko jasne hehhehehehehe

Gość gość
gość dziś Czytaj ze zrozumieniem:) 4,5 miesięcznie RAZEM nie każde

Gość gość
gość dziś No i co z tego. Dzieci mają obowiązek pomagać rodzicom, nie wiesz o tym? Widać nie znasz uczuc wyższych, zarzucasz mi że dla mnie się kasa liczy a to właśnie dla ciebie tylko kasa skoro wyzwalabys matkę od nieudaczników tylko dlatego że ma strarosc mala emeryturę. Matka to matka, a pomagam no kocham. To wszytko widać że jest Ci obce. Praca, rodzina, uczucia. Współczuję zgorzknienia w tak młodym wieku

Gość gość
dziś Odpuść im,to same MATOŁY!!:) niczego nie pojmą,dla nich rodzice to worek z którego się bierze a nie wkłada.

Gość gość
do 13:41 w tymczasie jak ukrol będzie się zajmować kranem ja z mężem mogę spędzić czas kreatywnie, oszczędność czasu dla dwojga to też się liczy. Wielkie firmy ubezpieczeniowe zrezygnowały z usług Polaczków w tym segmencie, bo chcieliby zarabiać więcej niż kasjerki z lidla za swe usługi, a praca jest mało inspirująca.

Gość gość
13.38 i co zaczynałaś od razu od pracy prezesa czy jednak jakiś "poniżej ludzkiej godności" zawód miałaś żeby się dorobić? Bo jechałaś po moim ojcu, że kelnerował. Co do siedzenia na kafe, niektórzy mają urlopy, lub po prostu luźne dni i mogą sobie siedzieć gdzie chcą ;)

Gość gość
gość dziś gość dziś Czytaj ze zrozumieniemusmiech.gif 4,5 miesięcznie RAZEM nie każde xxx Pisz klarowniej. Przy takiej łącznej wypłacie to nie ma szans na nic odłożyć.

Gość gość
gość dziś No właśnie widzę, zarzuca że ktoś zabiły matke dla kasy a sama wyzywa matkę od nieudaczników. Widać dla niej niepojęte że można coś rodzicom dać a nie tylko brać od nich całe życie

Gość gość
dziś bo mam 30 nigdy nie pracowałem i kiedyś trzeba zacząć :D

Gość gość
No my biedni siedzimy na kafe bo to nasza jedyna rozrywka ale co ty gwiazdo wielka"bizneslumen" robisz o tej godzinie na kafe?jako bogata powinnas miec chyba inne atrakcje o tej godzinie.

Gość gość
dziś mam takie samo podejście mogę nauczyć się naprawiać sprzęt rtv ale czas trwania nauki później naprawy a na dodatek trzymanie części zamiennych takich jak kondensatory lutownice to wszystko nie jest warte zaoszczędzenia 190 zł za naprawę tv samemu sobie, ja zrobię 190 po swojemu w podobnym czasie a zapłacę za naprawę, czasami się nie opłaca uczyć wszystkiego

Gość gość
Wymiana uszczelki to 5 minut ;) to rzeczywiście tak kreatywnie czas z mężem spędzicie, gratulacje. Ja za to mam męża co coś potrafi, nie palimy, nie pijemy alkoholu. Wiesz ile my kasy zaoszczędzimy w skali roku? I tu odpowiedź na pytanie skąd ludzie mają kasę, a nie wydają na bzdury, tylko z oszczędności.

Gość gość
dziś nie wiem jak ona ja wziąłem sobie urlop do końca miesiąca w swojej firmie, muszę się ogarnąć bo od nadmiaru pracy się nie myłem

Gość gość
Próbując ugryźć temat z innej strony: a czy same zamieszkałybyście w takim mieszkaniu po dziadkach? Oczywiście nie tyle szacuje już potencjalną wartość rynkową, ale powiedzmy, że moi dziadkowie mają dość konserwatywne podejście w zakresie remontów. Kasa sie w mej rodzinie nie przewala, lecz proponowaliśmy ponad 80letnim dziadkom cykl remontów definitywnie ułatwiających ich funkcjonowanie. Jeden z przykładów: cięzko wchodzić im do wanny więc tata zapropnował, żeby zrobić prysznic. I już protest. Bo oni zawsze kąpali się w wannie. Okej, skoro chcą wchodzić do wanny zamontować trzeba rączkę - wiecie taką jak dla niepełnosprawnych. Nie, to niepotrzebne. I wiele, wiele innych. Mieszkanie samo w sobie jest zaniedbane, ale to też z powodu złej woli dziadków. Jedyne na co pozwalają to remonty przeprowadzane z inicjatywy spółdzielni.

Gość gość
ty piszesz, że nauka tego tyle zajmuje, ale o to tu właśnie chodzi, twój mąż zanim cię poznał powinien to wszystko umieć. A nie uczyć się po 30. Kiedyś właśnie to było lepsze, że chłopcy się takich rzeczy uczyli, może nie od małego, ale nastolatka. Z ojcem, dziadkiem się w garażu siedziało i dłubało. Więc taka uszczelka to byłoby 5 minut roboty dla niego teraz i żadna specjalna maszyneria nie potrzebna. A co do rtv, to dziękuję bogu, że mam rozgarniętego męża, bo nie wyobrażam sobie czekania na fachowców jak mi się sprzęt zepsuje.

Gość gość
gość dziś No my biedni siedzimy na kafe bo to nasza jedyna rozrywka ale co ty gwiazdo wielka"bizneslumen" robisz o tej godzinie na kafe?jako bogata powinnas miec chyba inne atrakcje o tej godzinie. xxx Moją rozrywką jest bratanie się z ludem prostym, wchodząc z nim w interakcje poprzez pośrednictwo sieci. Na żywo nie chce, bo jesteście zbyt prymitywni. :D

Gość gość
dziś nie powiedział bym że pięć minut, zamek też możesz otworzyć w 30s nawet spinaczem a przychodzi koleś rozwierca itd itp to zawsze zajmuje z godzinę, taki kran u mnie to by nawet nie odkrecil bo jest przezarty rdzą i brudem zaraz by się złamał i z pięciu minut robił by godzinę samo przebranie się by nie ubrudzic ciuchów to pięć minut minimum wszystko zajmuje czas może jak w mieszkaniu masz wszystko nowe i czyste to łatwo się naprawia u mnie byli fachowcy by wymieniać uszczelki do kranu w łazience to skończyli na tym że trzeba kupić nowy kran bo oni nie mają takich rzeczy do takich kranow starych próbowali dopasować i nic z tego

Gość gość
,ten co wymienia uszczelkę też zrobi instalację,gdyby nie potrafił to żaden właściciel firmy nie dałby mu pracy. x Ależ ja nigdzie nie napisałam, że nie potrafi przebudować instalacji tylko, że w ramach assistance Ci tego nie zrobi.

Gość gość
W 5 minut to można wciągnąć kilka stówek towaru z Kolumbii :P Kto by się kranem przejmował, uszczelkami? Do czasu przyjazdu robola wszystko na silikon prowizorycznie i szafa gra

Gość gość
dziś nie miałem ojca a gdy żył dziadek bawiłem się w piaskownicy, z naprawą tv miałem tak przyjechał wziął następnego dnia przywiózł naprawiony nie wiem jak on to zrobił i tylko 190 a ja rozkrecilem tył tv przedmuchalem sprężonym powietrzem kondensatory wyglądały na dobre i tyle było mojej naprawy przed fachowcem i mogę się nauczyć tylko jeśli zmarnuje rok to będę w plecy np 10-35tys oszczędności to wolę odłożyć 10tys na naprawy wszystkiego do końca życia niż marnować czasu na naukę