Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córce obcięto w szkole włosy

Polecane posty

Gość gośćesik
18.36 próbujesz tłumaczyć naganne zachowanie chłopaka przez wymyślanie durnych historyjek na temat dziewczynki? szok ! jakim trzeba być człowiekiem żeby z ofiary robić kata!

Gość gość
szkoła to takie fajne miejsce, gdzie nic nie grozi za podłe czyny. Nauczyciele udawali, że niczego nie widzą. W gimbazie jedni palili papierosy chamsko pod szkołą, waliło od nich piwskiem, a nauczyciele głusi i ślepi. Ktoś by musiał chyba kogoś zabić, żeby zrobili porządek z hołotą. Nikt nie zwracał uwagi na agresorów, normalnie od pierwszej klasy podstawówki. Dzieci się biły, klęły, gadały między sobą, ignorowały nauczycieli. Jak miały ich szanować, jak mama koleżanki mówiła przy dzieciach, na nauczyciela, że debil, na nauczycielkę, że zdzira. Tak się wychowuje dzieci, dopiero w LO była mniejsza patologia, bo tam nie przyjmowali każdego jak leci

Gość gość
Nikomu nie przyszło do głowy że w trzeciej klasie to taka końska forma pierwszych zalotów ? ;-) Zawsze tak było i nikt nie robił z tego afery, jest co wspominać a kto ma poczucie humoru, to nawet się pośmieje i zatęskni za tym beztroskim światem z gumą do żucia we włosach.

Gość gość
gość dziś Kopnięta jesteś skoro dla Ciebie bluza -zwykła rzecz! - ma większą wartość niż czyjeś włosy. Bluzę można odkupić w ciągu jednego dnia, a włosy odrastają latami. Do tego dochodzi naruszenie nietykalności cielsnej -zastanowiłaś się jak ta dziewcyznka może się czuć . A gdyby kolega w pracy Tobie dla żartu obciął włosy??? Masz mentalnośc Kalego: gdy Kalemu ukradną krowę to źle, ale gdy Kali ukradnie krowę to dobrze.

Gość gośćesik
18.41 no ty jak widzę była byś do tego zdolna.Widzę że tak byś zrobiła jak piszesz.

Gość gość
Strach teraz roczniakowi włosy obciąc, bo to własność prywatna, może dopiero koło 18tki będzie chciał nimi rozdysponować? Nie ma co korzystać z tymczasowego ubezwłasnowolnienia w materii decyzyjnej. Wam się tak yepią pojęcia, jakąś sztucznę podbudowe do tego macie, a najgorsze jest to, że jeszcze uważacie, że macie racje i faktycznie "włosy to własność prywatna". Ręce opadają.

Gość gość
gość dziś Bluza to rzecz, można ją odkupić, włosy tak szybko nie odrosną. Do tego dochodzi upokorzenie dziewczynki.

Gość gość
17.36 no tak, ale ty jesteś prymitywem , ciągle to podkreślasz. Więc twoje reakcje są prymitywne, bo niby jakie mogą być.

Gość gośćesik
18.28 sugerujesz że dziewczynki noszące długie włosy są pępkami świata i tak właśnie się czują ? i to daje komuś przyzwolenie do naruszenia nietykalności cielesnej? no przecież to chore co piszesz.

Gość gość
rozmowa z rodzicami przy dyrekcji bardzo wskazana

Gość gość
do 18:46 Wariatko nie znająca poczucia wartośc****eniędzy. Otóż dam Ci lekcje z biologii: włosy rosną ZA DARMO przez całe życie, szczególnie szybko u dziecka. Na koszulkę ktoś musiał się napracować np. robiąc nadgodziny. Ręcę opadają po raz drugi.

Gość gośćesik
18.46 brak poszanowania godności i nietykalności drugiej osoby nazywasz poczuciem humoru?? gratuluję rozumu !

Gość gość
nie chodzi o włosy, on musi zostać lepiej wychowany, jak ma darowane to będzie cd

Gość gość
dziś dokładnie lobuzy dokuczali dzieeczynom bo takie zaloty nauka dotyku ja byłem grzeczny podpieralem ścianę i dziś jestem 30 letnim prawiczkiem na utrzymaniu matki, bawię się lego i grami... A oni są samcami alfa

Gość gość
gośćesik dziś 18.28 sugerujesz że dziewczynki noszące długie włosy są pępkami świata i tak właśnie się czują ? i to daje komuś przyzwolenie do naruszenia nietykalności cielesnej? no przecież to chore co piszesz. xxx Siedzisz tu już kilka godzin a nic sensownego nie napisałaś. Stale sie kompromitujesz na ogólopolskim forum. Nie wstyd ci? W przypadku prowokacji, agresji wykazanej względem chłopca objawiającej się np. rzuceniem w niego piórnikiem obcięcie włosów dla niej było jedną z najlżejszych reakcji.

Gość kamilkainkaaa
Poszłabym do dyrekcji i wezwała rodziców tego chłopaka na rozmowę . Pamiętacie ta sytuacje gdzie chłopcy niby uprawiali seks z dziewczynką tak dla żartów ? Ta dziewczynka powiesiła sie na skakance . Wtedy matka jednego w tych chłopaków powiedziała " przecież to było tylko dla żartów , chłopcy juz tak maja " W takich sytuacjach trzeba reagować .

Gość gość
gość dziś Mnie ręce opadają gdy czytam Twoje posty. Błonę dziewiczą też mamy za darmo, po prostu jest -czy to znaczy, że kolega z klasy może ją dla żartu rozerwać? Przecież rodzice nie musieli za nią płacić, dziewczynka po prostu się z nią urodziła i i tak kiedyś ją straci. No tak, Ty KUPIŁAŚ swojemu synowi bluzę i ona jest taka cenna! Ręce i nogi też mamy za darmo -czy ktoś może je nam połamać, bo zrosną się? Ważniejsza jest nietykalność cielesna niż jakieś przedmioty materialne typu bluza. Bluza to rzecz materialna, można ją odkupić, a strat moralnych związanych z upokorzeniem nikomu nie odkupisz. Jesteś nienormalna.

Gość gość
do 18:06 Nie Tobie to oceniać. Razem z mężem wychowujemy synów na znających swą wartość, asertywnych i szanujących świat ludzi. Może Ci tylko gul skakać, że nie będą białorycerzami bez namysłu usługującym Waszym córeczkom usmiech.gif xxxxx czemu przenosisz na synów swoje problemy w relacjach z innymi kobietami? Bo po tym co piszesz, to nie kieruje tobą dobro synów, tylko chęć dowalenia złym babom, do których masz jakiś tam swój uraz.Coś tam z tobą kobito jest też nie bardzo

Gość gość
Tak to jest jak w internecie kiedy na forach spotykają się dwa różne światy, i nie rozumiem tego, w którym ludzie zioną taką nienawiścią do małych dzieci traktując ich jak dorosłych i odbierają im normalne dzieciństwo. Chłopiec dostał uwagę. Nie macie pojęcia jak zareagowali rodzice. Po co tworzyć jakieś tragiczne wizje. Uciął jej w zabawie kawałek włosa. No wielkie halo dla 9 latki.

Gość gość
Najgłupsza to ta, która wypisuje, że obcięcie komuś włosów to nic, ale gdyby ktos jej synkowi pociął bluzę to ojojoj jaka afera by była, bo ona ją k u p i ł a :D Widzisz, bluzę można ODKUPIĆ, a włosów i strat moralnych nikomu nie odkupisz.

Gość gość
dziś racja za kilka lat będzie chciała jechać pod namioty się z nim bzykac a gdy rodzice się nie zgodzą obetnie włosy na zero albo rzuci telefonem za 8tys o ścianę

Gość gość
Błone dziewiczą do włosów porównywać, kolejna nieudana manipulatorka za dyche... Ręcę opadają po raz trzeci. Dałam Wam trzy szansę na uargumentowanie swego stanowiska. Nawet z tak prostym zadaniem macie problem będąc na bakier z logiką.

Gość gość
dziś rodzice chłopca powinni zwrócić za fryziera

Gość kamilkainkaaa
Nie wszystko w zyciu można przeliczyć na pieniądze . Jeśli dziewczynka musiała ściąć polowe włosów to odrosną dopiero za kilka miesięcy . Dla mnie to jest duza krzywda i bardzo dobrze ze autorka reaguje .

Gość gość
do 18:57 Nauka synów, że są różne objawy przemocy stosowane w zależności od płci czy też istnieją formy przemocy w stosunkach pracy jak wyzysk, mobbing to dla ciebie projekcja własnych uprzedzeń? Oj, życia nie znasz dzieciaczku. Zawczasu trzeba uczulać własne dzieci wobec świata.

Gość gośćesk
18.46 mylisz się ja właśnie w LO wieczorowym gdzie już ludzie powinni być w miarę ogarnięci spotkałam się z patologią ,dziewczyna 19 lat ,z wystawionymi na ławce nogami założonymi i z założonymi rękami i opuszczoną na oczy czapką bejsbolówką ignorowała profesora -poważnego starszego człowieka ,nie było by nic gdyby ten nie poprosił ją o uchylenie okna bo było duszno a ona z impetem walnęła w jedno skrzydło okna więc ten grzecznie do niej ,,pani M....Proszę żeby pani uchyliła jednak to okno bo mi duszno i podejrzewam ze reszcie klasy też'' na co ona ..,,a mi tu piździ i nie otworzę!następnie poprosił ją o zdjęcie czapki jak z nim rozmawia i zagroził wpisaniem uwagi jak tego nie zrobi ,,proszę mi wpisać a ja czapki i tak nie zdejmę''!na przerwie obie z koleżanka zwróciłyśmy jej uwagę że to jest brak szacunku do nauczyciela na co ona odpowiedziała ze ma to ,,w doopie'' ,nic do niej nie docierało ..nie rozumiała nawet czym jest słowo,,szacunek'' rozłożyłyśmy ręce obie i uznałyśmy że skoro tak ją ktoś wychował to raczej już nie wiele da się z tym zrobić. Dodam że moja koleżanka która sama mi przyznała rację że za naszych czasów takie coś by nie przeszło jest kuzynką naszego mistrza A.Małysza;-)

Gość gość
Wam się tak yepią pojęcia, jakąś sztucznę podbudowe do tego macie, a najgorsze jest to, że jeszcze uważacie, że macie racje i faktycznie "włosy to własność prywatna". Ręce opadają. czyli twoje włosy są własnościa publiczną i mogę je np. podpalić, a tobie nic do tego?

Gość gość
@18:57 to upiertol se reke przy łokciu to z autopsji uświadomisz sobie, że nie odrośnie :D cały twój wywód jest o kant d. potłuc

Gość gość
18:51 Ale ty jesteś pusta... wypiertalaj

Gość gość
dziś gdzie tu krzywda? W tym wieku żaden związek nie przetrwa więc argumenty że była by ładniejsza w dłuższych włosach jest bezsensu, to okazja na nową fryzurę niech eksperymentuje ze stylem w tym czasie, ba prawdopodobnie ten chłopak ją tak podrywa poprzez dokyczanie, może powinni zostać parą i chodzić na orezadki?