Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu jakieś osoby, które studiują lub studiowały psychologię?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ciekawi mnie, w jaką stronę poszłaś zawodowo?

Gość gość
gość dziś No, z tym akurat to mam szczęście.

Gość gość
2 z egzaminu maturalnego i zdana matura -co to kurde jest ????

Gość gość
Dopuszczający. Oczywiście, że zdana. Niezdana to 1, czyli niedostateczny. Co ja zresztą tłumaczę, pewnie matury na oczy nie widziałaś haha

Gość gość
Ściema! 2 to niedostateczny! Nie z dałaś nawet tej matury a na studia chcesz iść buahaha

Gość gość
Co wy wogóle piszecie za bzdury?

Gość Uniwersytet SWPS
Droga Autorko :) Pozwolimy sobie rozwiać kilka niedomówień: - studia zaoczne w pełni realizują program studiów psychologicznych, który jest narzucony odgórnie, dla każdej uczelni w Polsce. Z kolei studia dzienne są poszerzone o dodatkowe godziny i/lub przedmioty, co oczywiście czyni je atrakcyjniejszymi. Zapewniamy jednak, że i jeden, i drugi tryb spełnia wymogi programowe :) - Co do matury - szczegóły dot. procesu rekrutacji oraz sposobu przeliczania punktów maturalnych znajdziesz na naszej stronie: https://www.swps.pl/oferta/poznan/studia-pierwszego-stopnia/psychologia, w zakładce z opisem wybranego przez Ciebie kierunku, na dole strony w sekcji z formularzem - pod nim znajdują się pliki .pdf do pobrania :) Jeżeli jesteś zainteresowana tym jak wygląda nasz program nauczania, organizacja studiów lub masz jakiekolwiek inne pytania - zapraszamy na Dni Otwarte, które odbędą się 7go lipca :) Szczegóły znajdziesz na naszym fanpage na Facebooku, w zakładce "wydarzenia". Gdybyś nie miała możliwości przyjechania do nas w tym terminie możesz śmiało pisać na: rekrutacja@swps.edu.pl - nasi pracownicy z chęcią odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania :)

Gość gość
Coś SWPS musi kuleć, skoro musi reklamować się kafeterii, dla mnie to znak, żeby taką uczelnię omijać szerokim łukiem. Autorko idź na ten UZ. Twoja matura nie jest zła. Zwłaszcza, że tak bardzo chorowalaś.

Gość gość
SWPS reklamuje się na kafe, aha :D Nie wiem, jak u nich, ale u nas, gdzie dzienni nie przerobili w trakcie roku 3 rozdziałów Strelaua, tak zaoczni przerobili 4, także ten... Nie da się fizycznie przerobić tyle samo rzeczy, z taką różnicą godzin.

Gość gość
SWPS strzela sobie w kolano tym reklamowaniem się.

Gość gość
Nie rozumiem tej wypowiedzi. Zaprzeczasz sama sobie.

Gość gość
gość dziś Bez sensu napisałas...o co ci chodzi?

Gość gość
Przeczytajcie na spokojnie, wyraziłam się bardzo jasno. Jakby ktoś nie wiedział, chodzi o taki gruby podręcznik na około 10 rozdziałów.

Gość gość
dzienni nie przerobili w trakcie roku 3 rozdziałów Strelaua, tak zaoczni przerobili 4, także ten... Nie da się fizycznie przerobić tyle samo rzeczy, z taką różnicą godzin. X Dzienni NIE przerobili 3 rozdziałów Zaoczni przerobili 4 A dalej piszesz, że NIE da się przerobić tyle materiału mając mniej czasu. Rozumiesz?

Gość gość
Dobrze, że logikę miałam na prawie, bo chyba tę na psychologii bałabym się skończyć jak tak czytam...

Gość gość
Laura ogrodowczyk studiowała zerknij na juciuba jak sie rozwija po magisterce

Gość gość
14:55 co w tym zdaniu jest niejasnego? "Nie przerobili 3 z x", a nie "nawet nie przerobili 3" prościej się nie da.

Gość gość
Strelau to ja nawet na pedagogice przerabiałam, więc to nie jest podręcznik trudny. Autorko, skończyłam pedagogikę, potem dwie podyplomówki i teraz wykładam na prywatnej uczelni, ale gdyby życie potoczyłoby mi się inaczej to pewnie po tej pedagogice też bym poszła na psychologię. Idź. Skoro się tym interesujesz, czytasz sporo i lubisz to, to dasz radę. Ja myślałam na pedagogicę, że jako humanistyczny umysł nie ogarnę biomedyki czy statystyki a jednak to był pikuś.

Gość gość
16:17 humanistyczny umysł, to nie umysl nie ogarniający matmy :D

Gość gość
gość dziś Hahaha nie wierzę. Faktycznie na psychologii jest gó/wno, a nie etyka.

Gość gość
gość dziś Można wiedzieć ile miałaś lat jak studiowalas a ile teraz? Tak tylko pytam z ciekawości:)

Gość gość
Uczelnia która przyjmuje na studia z 2 na maturze to z definicji ujowa uczelnia :D . Ile to jest punktów -25/100? :D:D

Gość gość
19:04 etuka? no w zasadzie nie ma, bo ten zawód nie jest regulowany.

Gość gość
gość dziś Na zaoczne. Co za problem. Na dziennych jest 90 miejsc i na zaocznych jest 90 miejsc. Poza tą jedną dwóją autorka na jeszcze dwie czwórki i piątkę, więc nie jest źle. Punkty liczy się przecież ze wszystkich ocen. Poza tym autorka nie chce robić kariery psychologa, bo firmę już ma. Chce studiować dla siebie. Co masz za problem?

Gość gość
Nie znam zasad matur z każdego roku. Ta dwójka to już czasy dzisiejszej skali, czy jak na studiach?

Gość gość
W skali ocen 1-6 to 2 jest dopuszczający, czyli zaliczona.

Gość gość
Po staremu, czyl i jak do dziś jest w krajach o lepszej reputacji uczelni, 2 to max 40% czyli NIEZALICZONY i jeszcze za starej matury z czymś takim na świadectwie by sie NIGDZIE na studia nie dostało. W Polsce znaczy.

Gość gość
gość dziś Można wiedzieć ile miałaś lat jak studiowalas a ile teraz? Tak tylko pytam z ciekawościusmiech.gif Xxx Standardowo mgr w wieku 24 lat. Teraz mam 36 lat i prowadzę wykłady, ale wcześniej miałam 2 inne stanowiska (jedno pedagogiczne, drugie totalnie nie) i dwie podyplomówki. Psychologia zawsze chodziła mi po głowie, ale ostatecznie nie było mi po drodze. Może kiedyś :)

Gość gość
Co wkładasz?

Gość gość
Chemię