gosixxx 0 Napisano Grudzień 22, 2022 - Nauczyłam się akceptować smutek, już nie zabijam go wszystkimi możliwymi rzeczami, żeby go nie czuć. Smutek trzeba wysmucić - Nauczyłam się, że jeden krok w tył nie oznacza, że spadłam ze schodów - po prostu muszę zyskać nową perspektywę żeby móc ruszyć dalej. - Nauczyłam się, że kochając siebie, można w pełni kochać innych. - Dowiedziałam się, że jestem wartościową osobą, moje uczucia są ważne i że nie muszę zasłużyć sobie czymś na dobre rzeczy. - Dowiedziałam się, że jestem zdolna do wielu wielkich rzeczy - mam w sobie moc i potrafię radzić sobie z wieloma rzeczami. - Nauczyłam się, że myśli nie są rzeczywistością. Tak więc zdecydowanie polecam, szczególnie, ze jest możliwość obecnie skorzystania z psychoterapii w formie online https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psychoterapia-warszawa/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Grudzień 22, 2022 Byłam napastowana seksualnie w dzieciństwie, w okresie nastoletnim jak i po 20-stym roku życia. W sumie jakieś 20-30 razy. Na psychoterapię poszłam niedawno. W młodości dochodziło do tego, że gdy jakieś auto zwalniało jazdę w pobliżu mnie, nie panowałam nad odruchem ucieczki, biegłam ile sił w nogach zatrzymując się dopiero po kilku kilometrach. Próbował mnie kiedyś porwać jeden zwyrodnialec, chciał mnie wciągnąć do samochodu. Ogólnie jestem nieufna w stosunku do ludzi, którzy próbują się do mnie zbliżyć. Nie leczyłam tego wcześniej, nie wiedziałam, że to aż tak spowoduje u mnie niską samoocenę i niskie poczucie wartości. Od kilku miesięcy coś z tym robię i są już pierwsze efekty. Na przykład zrozumiałam, że przedkładało się to potem na niskie poczucie wartości w pracy i stosowanie wobec mnie mobbingu, zastraszania, przez wiele lat. Zobaczymy, jakie będą dalsze efekty, ale jestem dobrej myśli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Teo 1908 3 Napisano Grudzień 22, 2022 Ja to się śmieje jak można korzystać z psychoterapii, co wy macie za problemy . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_żelki Napisano Grudzień 24, 2022 Życzę wszystkim aby nie zatracili swojej wiary, jak ja. By wierzyli w ludzi i w Boga, bo ja przechodzę właśnie kryzys wiary. I żeby znaleźli odpowiedzi na wszystkie nurtujące ich pytania, mimo, że ja nie znalazłam. Wesołych Świąt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach