Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wodnisty śluz i ból jajników

Polecane posty

Gość gość

Od 2 dni bardzo bolą mnie jajniki. Moje cykle są regularne 28dni, 7 dni temu miałam owulacje. Dziś rano, pojawił sie bardzo wodnisty śluz, bez żadnego przykrego zapachu. Zaznaczę jeszcze ze od 4 miesięcy, staramy sie z moim partnerem o dziecko, a pol roku temu miałam torbiela na jajniku

Gość gość
Ja mam tak przy dniach płodnych , gdy owulacja jest z jajnika przy którym mam niedrożny jajowod. Może owulacja Ci się przesunęła z jakiegoś powodu.

Wodnisty śluz i ból jajników zazwyczaj świadczą o owulacji i dniach płodnych. Robiła Pani sobie testy owulacyjne? Możliwe, że przesunęła się Pani owulacja.

Gość gość
Robiłam testy, stąd wiem, że rzeczywiście ta owulacja była. Ból nie ustępuje, w środę idę do ginekologa.

Gość gość
Z tym gnaniem do ginekologa to bym się wstrzymała. Ja jestem pod stała opieka lekarza i wszystko jest ok a taki śluz i bóle mi się zdarzają choć nie w każdym cyklu. Jeśli wydzielina jest bez przykrego zapachu nie wskazuje to na infekcje, są to upławy fizjologiczne. Bóle jajników na zmianę plus śluz może być tez oznaka ciąży tylko na tak wczesnym etapie lekarz jej nie potwierdzi. Nie denerwuj się wiec i spokojnie doczekam do terminu miesiączki :)

Gość gość
Dodam jeszcze, ze testy owulacyjne wskazują jedynie na wzrost lh ale nie dają gwarancji , ze owulacja była na pewno ... zdarza się ze z jakiegoś powodu się przesunie. Czasem mam tak np, ze dwa razy w miesiącu mam okres płodnego śluzu i to kilka dni przed miesiączka ...

Gość gość
To ja znowu miałam inny problem, z suchością pochwy, cały czas tylko świąd i pieczenie, straszne to było. Zapisałam się do ginekologa, ale termin dopiero miałam za dwa tygodnie, wiec kupiłam sobie globulki nawilżające hydrovag, dzięki którym moje przykre objawy faktycznie delikatnie zanikly.