Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile waszym zdaniem trwa żałoba po zmarłym mężu?

Polecane posty

Gość gość

Ile waszym zdaniem trwa żałoba po zmarłym mężu?

Gość gość
Zwykle jeden dzień. Tak żeby wytrzeźwieć po imprezie (stypie) :)

Gość gość
Znam dziewczynę której mąż zmarł w czwartek a ona z nami w sobotę na dyskotekę jechała.

Gość gość
Tyle ile ile musisz. Jedna wdowa będzie już następnego dnia żyła pełnia zycia a inna dopiero po paru latach a jeszcze inna nigdy nie wychodzi z żałoby. Każdy człowiek jest inny.

Gość gość
Dla mnie żałoba jest w sercu a nie na pokaz. Nigdy nie nosiłam czerni na znak żałoby.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie miesiąc czy dwa po pogrzebie nosić się na kolorowo. Wiadomo, że taka się tylko cieszy ze śmierci męża. Żaloba z sercau zewnętrznia się w ubiorach. I nie pierdzilecie sobie głupot, że jest inaczej!

Gość gość
Właśnie widzę jedną taką, co się po śmierci tragicznej męża ubiera na kolorowo. I przyznam ten widok działa na mnie zenująco, na wymioty mnie zbiera...

Gość gość
Pochowałam męża, rodziców i nigdy nie ubierałam sie na czarno na znak żałoby. To jest moja sprawa w co sie ubieram a żałoba to nie pokaz dla wścibskich sąsiadek tylko przeżywanie smutku i straty w sercu.

Gość gość
17.45 tak sobie tłumacz, dajesz świadectwo tylko o sobie

Gość gość
dla mnie baba która po wieloletnim związku (3+) po 3, 6, 8 miesiącach idzie do innego chłopa to zwykła szmata

Gość gość
Pamięć o zmarłym jest bardzo istotnym elementem żałoby. Dobrze jest powspominać te sytuacje, w których zmarły przyczynił się do zdarzenia wielu wspaniałych i dobrych rzeczy w naszym życiu. Niektórzy ludzie są zapamiętywani za dobre uczynki, inni ze względu na zadbany, piękny ogród, w którym razem spędzali czas lub po prostu ze względu na uczucie, które łączyło ich przez długi okres. W trakcie żałoby powinniśmy być wyciszeni, co pozwoli na refleksję nad zmarłym. Nie jest wskazany udział w imprezach i zabawach. Koniecznym elementem będzie ciemny strój, a przynajmniej jego część. Należy też unikać krzykliwych ubrań i kontrastów. https://portal.abczdrowie.pl/ile-trwa-zaloba

Gość gość
gość dziś Właśnie widzę jedną taką, co się po śmierci tragicznej męża ubiera na kolorowo. I przyznam ten widok działa na mnie zenująco, na wymioty mnie zbiera... X Ja smierc mamy przezywalam i wciaz przezywam mocno choc minal juz rok. Na czarno bylam tylko na pogrzebie. Po pierwsze, wiem, ze mamus by sobie tego nie zyczyla. Po drugie, z poczatku bylo mi tak zle, ze doprawdy nie mialam sil kupowac nowych ciuchow i mialam gdzies co ludzie mysla. Zreszta nie mam kasy na te ubrania nowe.

Gość gość
17.49 dla mnie też, tym bardziej, że zakłada czerwone sukienki np. 2,3 m-ce po pogrzebie

Gość gość
Nie muszę dawać świadectwa takim ludziom jak ty. Twoje zdanie mam tam gdzie słońce nie dochodzi. Zrozumiałaś.

Gość gość
17.50 odwal się każdy ma prawo myśleć, co chce a czasem warto wiedzieć, co myślą o nas inni.

Gość gość
Żałobę nosi się w sercu,a nie w kolorze ubrań.Poprostu nie wypada iść niedługo potem na imprezę czy ogólnie dobrze się bawić bo to świadczy o nas samych.Ja wiem ze w sercu żałobę mialabym juz zawsze i napewno długo zajęłoby mi dojście do siebie

Gość gość
żałobę nosi się w sercu i widać ją w postępowaniu i ogólnym noszeniu

Gość gość
9 miesięcy po smierci mojego męża moja siostra wychodzila za mąż. Mogłam nie iść ale poszłam i bawiłam sie za nas dwoje. Żałobę ma sie w sercu i przed ludźmi nie muszę tego pokazywać. Tylko ja wiem jak długo jeszcze płakałam po nocach.

Gość gość
gdybyś poszła po 2, ale ty poszłas po 9-ciu, myślę, że mogłaś...

Gość gość
Ludzie różnie reagują na cierpienie, jedni zamykają się w sobie, inni piją samotnie, inni imprezuja do upadłego by zabić ból, jedni odnoszą z się z żałoba, bo co ludzie powiedzą, inni chodzą na kolorowo, bo kiedy obchodzi ich co ludzie powiedzą. Nie nam to oceniać.

Gość gość
18.29 * obnoszą się z żałobą * bo nie obchodzi ich co ludzie powiedzą

Gość gość
przestań już! nie wypada takiej, co pochowała niedawno męża,nosić się w czerwiewni, zieli, zółci....k***a mać! debilizmy! teraz po tym temacie nawtykam jej! i g. mnie obchodzi jej zdanie!!!!

Gość gość
Ty gościu wyżej idź sie lecz na nogi bo na głowę już za późno. Myślisz, ze jestes od niej lepsza? Wyprowadzę cię z błędu, nie jestes.

Gość gość
racja! może poczekać z noszeniem się na kolorowo trochę, widać, że szmata jakaś..

Gość gość
18.36 nie dyskutujemy o tym, kto jest lepszy a kto gorszay...tylko o tym,co wypada a co nie wypada...

Gość gość
W Polsce jednak nadal średniowiecze. Ludzie szukają sensacji tam gdzie jej nie ma. Robią wszystko na pokaz, zaglądają innym do łóżek a chamskie elementy myślą, ze maja monopol na moralność. Jak dobrze, ze już w Polsce nie mieszkam.

Gość gość
gość dziś Naprawdę ??? Powiedz mi w takim razie od kiedy to wypada wyzwać drugiego człowieka?

Gość gość
Ale jakieś minimum tzn. 3 m-ce żałoby musi obowiązywać, bez przesady! w którą stronę ten świat zmierza?

Gość gość
18.44 milcz!