Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietki 40 plus czujecie się dalej młode

Polecane posty

Gość gość

Czy już nie? Bo ja sama nie wiem. Kończę w tym roku 40 i z jednej strony nie czuję się na swoje lata a z drugiej...jak popatrzę na dziewczyny 20 plus to widzę że to już inne pokolenie Dziwne uczucie Nie ubieram się w garsonki, lubię dżinsy, spódniczki (krótkie też) ale mam świadomość że już nikt raczej mnie o dowód nie poprosi przy kupowaniu alkoholu; ) A jak to jest u Was?

Gość gość
Wszystko mija.ale czy byłaś szczęśliwa jak ktoś cię o dowód w sklepie z alkoholem zapytał albo pijak pod klatka rzucał niewybredne komentarze?bo ja nie..teraz mam 37więc prawie 40 i nadal świetnie wyglądam ,biegam po 10km chodzę na siłownie od lat jestem zdrowa więc co mam chcieć od życia?czy szczęście mi da gdy ktoś będzie mial ochote mnie bzyknac? Czy na powodzeniu ma polegać moje życie!???

Gość gość
Ni do 49-tki to Ci brakuje jednak tych 3 lat a nigdy nie wiadomo czy dożyjemy kolejnych urodzin, nie dodawał sobie wieku.

Gość gość
Mam 44 lata i ogólnie czuję się jeszcze młodo, zdrowie ok, wygląd i figura też. Nawet słyszę, że wyglądam teraz lepiej niż 20 lat temu. Jedyne, co mnie boli, to fakt, że nie udało mi się urodzić drugiego dziecka (wiele lat starań, a już za późno) i stres przy szukaniu pracy, gdzie siedzą w większości osoby młodsze ode mnie o 10-15 lat i to one często decydują o rekrutacji.

Gość gość
Mam 37 lat, choruje, brzydko wygladam i czuje sie u schylku zycia.chyba 35 to taki magiczny wiek kiedy z mlodej kobiety robi sie stara ropucha

Gość gość
Chyba z Ciebie się zrobiła. Ja mam 38 lat, nie jestem żadną pięknością ale brzydka też nie jestem. Raczej określają mnie jako atrakcyjną. Mam pracę, którą uwielbiam oraz kochanych synka i męża. Nie czuję się staro, wręcz przeciwnie. Właśnie jestem na wakacjach pływam na bananie, latam za motorówką i bawię się świetnie. Absolutnie nie czuje się staro.

Gość gość
Jak mozna miec dziecko, plywac na bananie i latac za motorowka?tu nie o wiek chodzi a status matki.bezdzietnej to pasuje

Gość gość
19:57 - to napisz coś o sobie a ja ocenę co do Ciebie pasuje a co nie ;)

Gość gość
w ty roku skonczylam 40 lat i nie jestem z tego powodu szczesliwa.patrze na młode dziewczyny i plakac się chce.do tego wplatałam się w beznadziejne malzenstwo,nie mam dzieci. w naszym wieku to już niestety nie młódki.zdaje sobie z tego sprawę.meczyzni patrza na młodsze,z reszta teraz faceci to jest tragedia. zmarnowane mam zycie , latka mijaja..za kilka lat stara baba....plakac się chce.

Gość gość
A dlaczego, Twoim zdaniem, matce nie wypada się dobrze bawić? Co w tym złego? Nie piję, nie zaniedbuję dziecka. Jestem osobą odpowiedzialną. To, że lubię się powyglupiac i dobrze bawić to nic złego. Mój 8 letni syn cieszy się, że taka jestem.

Gość gość
Możecie się czuć jak chcecie wasi mężowie wolą mnie - 23 letnią blondyneczkę

Gość gość
Nie wiem czemu baby sa takie głupie, że poczucie własnej wartości opieraja na zainteresowaniu u facetów. Na dodatek zaraz potem piszac, że teraz faceci to dno :D Czyli żali ci d**e ściska, bo z wiekiem stracisz zainteresowanie u facetów, na których wcale ci nie zależy, bo to debile :D To nawet logiczne, kuźwa :O

Gość gość
A niech cie woli, bierz tego starego capa, jeszcze ci dopłace :D

Gość gość
20:05 masz racje, faceci to tragedia teraz. A kobiety ubieraja się wulgarnie. Kiedyś było inaczej, jakas klasa była w ubiorze, a teraz doopa na wierzchu.

Gość gość
Młode ? Nie, dorosłe :p Młoda to jest moja córka :D Do starości to mi jeszcze daleko i nie chodzi mi o wygląd , bo to akutrat dla mnie najmniej wazne :) Ja czasami sie łapie na tym kto to jest ta baba w lustrze, no na pewno nie ja ! Mentalnie to dalej mam nascie lat :p Tylko dzieci jakos mnie przerosły.. nie wiadomo kiedy :D

Gość gość
Ale macie zmartwienia! Ja mam trochę więcej lat i uważam, że wszystko jest ok. Na swoim miejscu.

Gość gość
mam 43 lata, czuję się jak 18, nie chodzi o to że jestem nieodpowiedzialna tylko, że młoda duchem , 15 kg. nadwagi ale wszystko jest ok., ale bardzo boję się starości

Gość gość
Moja mama w tym roku skończy 50 lat i bardzo dobrze wygląda. Ubiera się modnie i każdy jej daje 40 parę, ja mam 28,a też dają mi 4-5 lat mniej. Mamy dobre geny i wiem, że w wieku mamy też będę dobrze wyglądać. Mąż też mi mówi, że starzenie się to mi szybko nie grozi :)

Gość gość
A ja mam 38 lat i właśnie na tyle się czuje, dobrze mi że swoim wiekiem, każdy czas miał swoje zalety, fajne miałam życie i czekam na następne lata, nie będę na siłę się odmładza bo to żenujące.

Gość gość
Na pewno czuję się i "jestem" dużo młodsza, niż moja mama w tym wieku. Ona się sztucznie postarzała fryzurą i ubraniem, bo ponoć tak wypadało. W dodatku szybko zaczęła siwieć, a ja chyba odziedziczyłam pod tym względem geny po babci i jeśli tak, to jak ona dożyję 80 lat z prawie nietkniętymi włosami. Ogólnie, mam 41 lat, ludzie dają mi 34-35, sama nie widzę różnicy między 10 lat temu a dziś. Tylko dziecko "ciut" większe ;)

Gość gość
Nie wiem dlaczego, ale czas w moim somopoczuciu się zatrzymał. Za rok czterdziestka a ja wciąż czuję się jakbym miała 25 lat a nawet lepiej :)

Gość Ana 345
Prawie każdej z Was wydaje się, że się w ogóle nie zmieniła bo codziennie widzicie się w lustrze.:-) Prawda jest taka, że starzejemy się, jedne szybciej inne wolniej ale ten proces postępuje. Nie ma już tej świeżości na twarzy co w wieku 20 lat i nic tego nie zmieni nawet medycyna estetyczna. Śmieszy mnie to jak dojrzałe kobiety po 40 zaklinają rzeczywistość i zachowująć się jak nastolatki.

Gość gość
Ana 345 dziś Odnawiałam ostatnio paszport. Poprzednie zdjęcie miało prawie 18 lat. Przy obecnym praktycznie żadnej różnicy - poważnie, nawet urzędniczka zauważyła. Ale ja dbam o siebie, wysypiam się, ćwiczę twarz, umiem dobierać kosmetyki wg składu... Wiem, że za 2-3-5 lat może się to kompletnie zmienić, ale jak na razie - odpukać - jest OK.

Gość Ana 345
Zdjęcia do paszportu są retuszowane.:-) Ja też nie wyglądam na swój wiek, mam świetne geny po mamie. Jednak nie oszukujmy się, że czterdziestolatka wygląda jak dwudziestolatka. Jeżeli tak ktoś myśli to chyba pora zainwestować w okulary.;-)

Gość gość
"Zdjęcia do paszportu są retuszowane" Nie są. Nie mogą być, co najwyżej kontrast możesz poprawić, ale nikogo na nich nie odmłodzisz. Dodatkowo są robione pod wyjątkowo niewdzięcznym kątem, wygląda się na nich jak zbiegły przestępca :D

Gość gość
Ja mam 47 ale czuje sie jakbym mialam 35. Waze nadal 50 kg! Zmarszczek b.malo! Syn dorosly! Kasy wiecej niz kiedys! Wolnosc!! Teraz to mozna delektowac sie zyciem. A w przeszlosci tez nie zawsze bylo latwo!

Gość gość
Ja mam 35 i mam lepsza cerę niż 10 lat temu wtedy miałam okropny trądzik. Mam super figurę. Faceci bardziej zwracają na mnie uwagę niż kiedyś. Oczywiście ci trochę starsi czyli 45 -50 lat. Ale to zawsze ci starsi na mnie lecieli .jak miałam 25 to 40 latki się na mnie gapil i

Gość gość
Ana 345 dziś A jak mają się zachowywać? Mają zacząć wybierać garsonkę dotrumny czy biegać do kościoła na godzinki i gorzkie żale?

Gość gość
Przecież żadna nie napisała, że czuje się jak nastolatka. Czuć się młodo dla każdego może znaczyć co innego.

Gość gość
tak , czuje sie mlodo , czuje sie caly czas jakbym miala 25 lat i caly czas jestem ciekawa zycia , dzieki Bogu jestem jeszcze zdrowa i nic mi nie dolega ( przynajmniej na dzien dzisiejszy o tym nie wiem ) jestem szczupla , dosyc wysportowana, uwielbial aktywnosc , bez codziennej dawki ruchu "czuje ze umieram" i chociaz mam kilka zmarszczek w okol oczu jak sie smieje, i troche wiecej na czole ( to sie wszystko zrobi , od czego jest medycyna estetyczna ) to podobam sie sobie bardziej niz jak mialam te 20 lat , no i mezowi tez sie nadal podobam , wiem ze kocha mnie nadal jak wariat , z wzajemnoscia oczywiscie :)