Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dam radę sama przejechać autem 440 km w jedna stronę

Polecane posty

Gość gość
Autorko 440 km nie pokonasz w 4,5 h. No chyba, ze cały czas autostradą. Minimum licz 6 godzin. Do tego zabawa tam i powrót....jak dla mnie nie nie nie

Gość gość
Tylko nauczyciele nie mają opcji urlopu na żądanie. Mąż autorki raczej nie chce wziąć urlopu, a nie, że nie ma opcji. X Po pierwsze nie tylko nauczyciele a czesto ten kto nie pracuje na etacie np. w oparciu o umowe b2b. Po drugie uz sa 4 dni, ktore mogl wykorzystac wczesnien.

Gość gość
Dokładnie. Po pierwsze- urlop na żądanie nie jest na sytuacje które pracownik zaplanuje, w takiej sytuacji pracodawca ma prawo odmówić. Po drugie- przysługuje tylko i wyłącznie osobom zatrudnionym na podstawie umowy o pracę, które wypracowały już prawo do urlopu, nie komuś kto pracuje na umowę-zlecenie, ma własną działalność czy w jakikolwiek inny sposób współpracuje z firmą. Po trzecie- pracodawca może go nie udzielić jeśli powodowałby on szkody w firmie (np. zamknięcie sklepu bo nie ma osoby na zastępstwo, zepsucie produktów których kierowca nie dowiezie). Po czwarte- bywa że jest taka atmosfera w pracy że po prostu urlopy na żądanie są źle widziane. Autorka chyba sama lepiej wie jaka jest sytuacja u męża. Też nie wierzę w ten optymistyczny wariant szybkiej podróży, ale nawet jeśli... będziesz autorko po prostu zbyt zmęczona po całym dniu na nogach. Mój mąż też potrafi jechać 12 godz. jednym ciągiem- z przerwą na siusiu i kawę, ale kiedy ostatnio wracaliśmy z wycieczki po górach, wykończeni chociaż to było raptem kilka godzin, ja i synek padliśmy jak kawki a mąż, mimo że rano wyspał się porządnie, stawał niecałe 5 km od domu na drzemkę bo inaczej zasnąłby za kierownicą. A po twoim pytaniu można poznać że nie czujesz się jakoś super pewnie i nie masz doświadczenia w długich trasach. Na autostradzie wcale nie jest bezpieczniej, bo bardziej monotonnie, zwłaszcza w nocy. Wytłumacz małej że tata tak bardzo chciał tam pojechać że zorganizujecie ten wyjazd kiedy będzie miał wolne.

Gość gość
Ja pochodze z pomorza a zamieszkalam na podlasiu. Do domu mam 550km i pokonujemy te trase (pies plus dzieci)w 6 h i to nie mamy duzo przystankow... Czesto jezdze sama z dziecmi,np na dlugi weekend.

Gość gość
Doliczamy upały i szybsze meczenie się,ja odradzam choć dużo jeżdżę ale w upały zdecydowanie nie

Gość gość
Ej to nie Ty roku kiedyś pisałaś czy zostawić małe dziecko z babcią by że starszym jechać tam właśnie? To raz . A 2 co za sens na jeden dzień tam jechać. Tyle drogo to pojechać na dłużej skorzystać z atrakcji itp

Gość gość
24 h do Chorwacji w aucie? Haha chyba w obie strony :D

Gość gość
My braliśmy urlop na żądanie bo firma u mnie i męża robiła problemy. Pojechaliśmy zwiedzić zamek w Janowcu, park tematyczny Magiczne Ogrody, potem romantyczny Kazimierz Dolny. Było pięknie, z ręką na sercu polecam te miejsca. Jedno ale... bez klimy nie ma co sie wybierać w podróż :D

Gość gość
Głupi pomysł, niepotrzebnie obiecaś, ale trudno, są ważniejsze rzeczy niż obietnica dana małemu dziecku, jego bezpieczeństwo na pewno! Powrót w nocy, po 5 godzinach jazdy do, 10 godzinach intensywnej zabawy, przez niedoświadczonego kierowcę, to proszenie się o wypadek. Jeszcze wy jak, wy, w końcu świadomie to robisz, ale jeszcze skrzywdzisz kogoś niewinnego!

Gość gość
Skrajna głupota. Autorka zachowuje się jak dziecko. 900 km jazdy w 1 dzień żeby się trochę pobawić i jeszcze w najtrudniejszym do jazdy rejonie Polski (Katowice). Takie coś planuje się conajmniej na 2 dni. Będziesz się spieszyć do młodszego dzieciaka i będziesz robić głupoty...

Gość gość
Nie. Nie dasz rady. Pytasz o 450km. A chodzi Ci o 900km w sezonie i z 8-10 godzin "zabawy" w pełnym słońcu. Zwyczajnie to przelozcie. Bo to niebezpieczne. Twój organizm też jeszcze nie funkcjonuje na 100% po ciąży i przy nocnym wstawaniu. Albo nocleg na miejscu, albo nie jedziecie.

Gość gość
Dawno nie czytałam o takiej głupocie!

Gość gość
Nie wiem jak ty ale ja bym nie dała rady bo szybko się mecze za kierownicą. Ja bym porozmawiala z córką 7latka juz dużo rozumie powiedz ze tata nie dostanie wolnego i zamiast w urodziny pojedzicie np.w sobotę a na urodziny weź mała na basen czy do kina