Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciek78911

Alimenty na dziecko czy osoba niepełnosprawna musi płacić

Polecane posty

Gość Maciek78911

Witam mam orzeczenie o niepełnosprawności z umiarkowanym z chorobą umysłową i mam zakaz pracy w orzeczeniu rentę dostaje na 2 lata gdyż na mój wiek moja była zaszła w ciąże ma za kilka miesięcy rodzić czy jak będę podany o alimenty to będę musiał płacić jeśli jestem osobą nie pełnosprawną jeśli utrzymuję się tylko z renty socjalnej mam też rodzeństwo jedną siostrę za granicą i 2 braci czy jak jestem osobą nie pełnosprawna obowiązuje mnie płacenie alimentów czy przejdzie to na moje rodzeństwo

Gość gość
Jak masz rente to beda sciagac z renty :)

Gość gość
Niepełnosprawny umysłowo, ale w łóżku wiedziałeś co robić :-) oczywiście, że musisz płacić, chyba że jesteś ubezwlasnowolniony, wtedy placi ten kto pobiera Twoje pieniądze.

Gość gość
Oczywiscie, do pelnoletnosci dziecka nie ma zadnej mozliwosci aby zwolnic ciebie z placenia alimentow, tak wiec cokolwiek by sie dzialo, przez co najmniej 18 lat musisz je placic.

Gość gość
z renty będą ci ściągać alimenty...niby chory psychicznie a za seks się brał i to jeszcze tak nieudolnie,że zaraz dzieciara machnął :O

Gość gość
Zalosne zrobil dziecko i placic nie chce. Nie jestes wart kopniecia w dópe :-O

Gość gość
Maciek z "Klanu"?

Gość gość
może sobie nie zdajesz sprawy, ale dziecko niepełnosprawnego je, żyje, kosztuje tak samo jak dziecko osoby pełnosprawnej skoro wiedziałeś co gdzie wpychać to teraz będziesz wiedział jak komornik z renciny alimenty ściąga

Gość gość
Mogłeś żyć w celibacie skoro jesteś taki niepełnosprawny.

Gość gość
takie goowna jak ty powinny zdechnąc

Gość gość
A co jak twoje dziecko też będzie mentalnie upośledzone?

Gość gość
a dlaczego nie ? :(

Gość gość
A do pracy iść nie łaska? Ręce i nogi masz sprawne więc do roboty!!!

Gość gośćktos123123
Kochasz to dziecko? Jeśli tak to chyba jasne że chcesz jego dobra, ja bym się zesrala ale robiła wszystko żeby mój dzieciak był szczęśliwy a ty pytasz czy musisz płacić????? Kurwa los sprawiedliwy i zawsze równo daje, kiedyś opłaca i nagradza, czekaj na swoją kolej....

Gość Maciek78911
ale jeśli osoba ma rodzeństwo i jedna osoba z rodzeństwa pracuje za granicą czy nie rodzeństwo powinno płacić alimenty na rzecz jego dziecka jak mu rodzice nie żyją ja jestem w stanie tez udowodnić w sądzie że moje zarobki są całkowicie niżej nisz krajowa przewiduje i że tez mnie leczenie kosztuje co mogę na to udokumentować po za tym moja była wiedziała dobrze z kim się wiąże

Gość gość
"moja była wiedziała dobrze z kim się wiąże" To nie ma nic do rzeczy, bo alimenty nie są dla byłej tylko dla DZIECKA. A dziecko ma konstytucyjne prawo mieć dach nad głową, jedzenie, ubranka, bawić się i uczyć, a to wszystko kosztuje. Nie dziecka w tym wina że ma upośledzonego ojca i nieodpowiedzialną matkę, jego potrzeby muszą być tak czy siak zaspokojone.

Gość gość
Bazienka oczywiście to nie do Ciebie było, tylko do autora, dzieci dziedzicza po nas iq a on nie pomyslal co się stanie jak jego dziecko też będzie upośledzone um.

Gość gość
Kvrwa autorze szkoda słów na ciebie jesteś debilem splodziles dziecko być może też debila i jeszcze chcesz się uchylić od płacenia? Masakra

Gość Maciek78911
tylko że ja jestem w stanie udowodnić w sądzie że moja renta ledwo mi starcza i że ona wynosi na dzień dzisiejszy 745,40 zł co oznacza że nie jestem w stanie płacić ale jeden moich rodzeństwa pracuje za granicą i zarabia ponad 1500 euro ten czas by dziecko miało alimenty

Gość gość
Bazienka oczywiście to nie do Ciebie było, tylko do autora, dzieci dziedzicza po nas iq a on nie pomyslal co się stanie jak jego dziecko też będzie upośledzone um. X Nie pomyślał bo jest upośledzony.:D koło się zamyka

Gość gość
To może niech była da ci dziecko pod opiekę, wtedy to ona tobie będzie musiała płacić, nie dość że się od alimentów wykręcisz to jeszcze będziesz miał dodatkowy profit :P

Gość Maciek78911
jej nie odbiorę dziecka bo wynajęła mieszkanie no i ma prace co zarabia 2500 zł na razie jest w ciąży i jest na urlopie ale po za tym dostanie 500 plus a jak chce alimenty moim z daniem powinni ściągnąć od siostry mojej jak urodzi

Gość gość
Dlaczego od twojej siostry! Czy to ona zrobiła dziecko? Twoja siostra nawet nie ma chvja geniuszu więc dlaczego miałaby płacić? Żaden sąd nie zasadzi alimentow od twojej siostry

Gość gość
gość dziś xxx no pewnie, jaki sąd przyzna opiekę upośledzonemu ojcu :D W Polsce nawet zdrowym mężczyznom nie chcą przyznawać.

Gość Maciek78911
jeśli udowodnię w sądzie że mam orzeczenie wydane na stałe i utrzymuje się tylko z renty socjalnej i nie jest stać mnie na utrzymanie to przechodzi to na rodzica jeśli rodzice nie żyją na rodzeństwo tego który najwięcej zarabia a ja zbieram na to dokumentację już a moje dochody są bardzo niskie tylko 745,4

Gość gość
Niska renta ale na kondomy by starczyło. Twoja była też jest upośledzona?

Gość Maciek78911
znam osobę niepełnosprawną co wychowuje sam syna i odebrał matce sądownie teraz pomaga ojca odebrać dzieci matką lub jak dostać opiekę nad przemienną albo zmienić pobyt zamieszkania dziecka przy ojcu

Gość gość
wg prawa sąd nie może zasadzić alimentów na dziecko brata czy siostry więc Tobie będą sćigać z renty.

Gość gość
i w przypadku alimentów nie ma żadnej "najniższej krajowej" której nie mogą ruszyć. Mogą Ci zabrać do 60% renty.

Gość Maciek78911
ZUS nie wyrazi z gody na ściąganie alimentów gdyż ona jest poniżej krajowej tak miał kolega że miał zasądzone 300 a ZUS dawał nie całe 200 zł tylko że kolega nie wspomniał w sądzie że jest niepełnosprawny