Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciek78911

Alimenty na dziecko czy osoba niepełnosprawna musi płacić

Polecane posty

Gość gość
Macius, kotku tylko teraz to nie UP bedzie decydował o Twojej pracy tylko sąd. Uwierz mi jak Ci zasadzi aliementy, to raz dwa ozdrowiejesz, no chyba ze bedziesz chciał życ z minimum renty, ktora Ci zostanie, to juz nie sądu sprawa :). Mozesz miec na miesiac i 100 zł, skoro Ci styknie. Dla sadu, bylej, dziecka mozesz nie pracować, ale obowiazek alimentacyjny Cie nie ominie, a jak nie bedziesz płacił to wiezienie- takich przypadkow jest akurat znane multum :). Chociaz Tobie komornik sciagnie prosto z konta, na które dostajesz rente, wiec zaden problem, bo Ty fizycznie przelewał pieniedzy nie bedziesz :). Serio Twoja praca lub jej brak nie ma nic do tego, ale tego dowiesz sie w sadzie, a jak jeszcze trafisz na Panią sedzie to zapomnij o jakimkolwiek przymknieciu oka na sprawe alimentacyjna :)

Gość Maciek78911
oczywiście powinnaś podać go o alimenty na siebie jak był twoim mężem na stan zdrowia

Gość gość
tylko owszem z chęcią mnie pracodawca chce a jak idę do niego mówię mu jakie ma warunki mieć osoba niepełnosprawna jakie ma prawa i że chce mieć do tego asystenta w pracy ten czas każdy pracodawca rezygnuje oczko.gif To zacznij rozmowę z pracodawcą od tego że chcesz pracować....jak nie chcesz to zostanie ci ze 350 z renty...

Gość gość
A gumki są tańsze niż utrzymanie dziecka. Sam wybrałeś za co zapłacisz.

Gość Maciek78911
nie komornik nie może ściągnąć z konta no chyba że przekracza kwota przelewów na kocię po wyżej 1530 zł coś takie mi ściągnie ostatecznie prosto zusu a wiem że zus nie wyrazi więcej niż na 1/4

Gość gość
oczywiście powinnaś podać go o alimenty na siebie jak był twoim mężem na stan zdrowia On płacił połowę kosztów utrzymania dziecka już od dawna.Ja się pytam czy wtedy np gdy całkowity koszt utrzymania dziecka był 1000zł a on wcześniej płacił 500zł.Czy powinien twoim zdaniem płacić1000zł

Gość gość
Dla sadu mozesz nie pracowac. To Twoja prywatna sprawa. Ale skoro masz rente, to dla sadu banalne roztrzygniecie... jest z czego sciagac? Jest. To sie sciaga. Jak bieda do d**y zajrzy, to moze wtedy rozejrzysz sie za robota, jesli nie Twoja broszka ;););)

Gość gość
"druga rzecz, ze nie wie, kto chcialby uprawiac seks z uposledem, cyba tylko drugi uposled do sterylki sie to wszystko nadaje" xxx Może ta dziewczyna miała dysmorphophilie? Taka dewiacja polegająca na pociągu do osób upośledzonych :D

Gość Maciek78911
po za tym ona powiedziała że jak będę walczyć o prawa do dziecka da ojciec nie znany bo ona chce tylko 500 plus z jednej strony dobrze bo bym nie płacił ale z drugiej strony bym dziecka nie widział ma to plusy i minusy

Gość gość
Bazienka ale czemu ktoś by się chciał piertolic z uposladem? :O

Gość gość
Lepiej się usuń z jej życia bo uposledzony ojciec to dla dziecka tylko wstyd i trauma. Jakbym miała ojca takiego jak ty to tylko splunac

Gość gość
bazienka dziś szkoda ,że ciebie nie abortowali uboga mentalnie złomiaro. Idź powyzywaj Noxę psychologu ze śmietnika. Nienawidzisz każdego niepełnosprawnego , a rzekomo prowadzisz terapię.Klei to się jak g****o do doopy.Won do gacha co cię bzyka po kątach w wynajętej z koleżanką norze.

Gość Maciek78911
mnie nikt nie chce zatrudniać bo mam za duże wymagania jak idę do pracodawcy mówię mu tak chce mieć asystenta w pracy chce że by mnie do pracy odwożono i przywieziono z pracy chce mieć dodatek do turnusu rehabilitacyjnego chce pracować tylko 7 godzin co dziennie nie będę pracować w weekendy i pracuje tylko nad jedną zmianę i 30 minut przerwy nie mogę w ogóle dźwigać i będę pracować od 40% do 70% wolniej niż inni gdyż mogę i moje zdrowie może na to nie pozwolić że bym szybciej pracował każdy pracodawca jak słyszy te słowa nie chce mnie przyjąć

dziś bazienka dziś szkoda ,że ciebie nie abortowali uboga mentalnie złomiaro. Idź powyzywaj Noxę psychologu ze śmietnika. Nienawidzisz każdego niepełnosprawnego , a rzekomo prowadzisz terapię.Klei to się jak g****o do doopy.Won do gacha co cię bzyka po kątach w wynajętej z koleżanką norze. x Zgadzam się. Psycholog i seksuolog ,hahahaha. A po nocy pisze że chleje i bierze leki nasenne, rano wypiera sie tego co pisała

Gość gość
No to jesteś jak Anna J podobno w męskim wydaniu.......

Gość gość
Sowka ty uposladzie wyplerdaIaj stąd

Gość gość
bazienka widać, że nie nadążasz mentalnie za rozwojem cywilizacyjnym, sterylizacja niepełnosprawnych, bezrobotnych, bezdomnych itp. była w XX wieku i się z tego wycofano, uznając to za niemoralne i dyskryminujące.

Napisałaś że zrobiłaś literówkę bo jesteś nietrzezwa, a potem pisałas o tabsach. Sama wypierasz sie swoich słów. Piszesz brednie o prowadzeniu terapii, o swoich podopiecznych a w necie ludzi uposledzonych wysmiewasz i wyzywasz. Stąd hejt na ciebie- za twoją mega hipokryzję i mitomaństwo. To tak jakbyś pisała że jesteś przedszkolanką i wyśmiewałabyś i wyzywała dzieci, tłuku

Gość Maciek78911
dobrze że rządzi PiS oni są przeciwko takiej aborcji

Gość gość
Bazienka oczywiście ze niepełnosprawnych unyslowo nalezy sterylizowac. To okrutne zeby nastepne pokolenia skazywac na ta nedzna egzystencje

Gość gość
Maciek ty powinienes byc wysterylizowany za mlodu a twoj opiekun zaniechal tego i takie sa nieszczesne konsekwencje

Gość Maciek78911
jeśli uważasz że osoby nie pełno sprawne cze ba ich wysterylizować albo wykastrować to czemu nie poszedłeś/szłaś pod sejm i tego nie powiedziałaś/łeś jak był protest osób niepełnosprawnych

Gość gość
Niech te osoby co tak twierdzą, wysterylizują najpierw same siebie

Gość gość
Bo chodzi mi tylko o upośledzonych umysłowo, a tam byli głównie niepełnosprawni ruchowo którzy mogą się rozmnazac bez przeszkód jesli zdolaja. Chodzi o to żeby kolejni niepelnosprytni nie obnizali iq społeczeństwa

Gość Maciek78911
nie jestem ale postaram się uchylić się od płacenia i udowodnię w sądzie że nie jestem wstanie po za tym najpierw muszę to dziecko uznać a przez sąd to trochę potrwa potem o alimenty a ona raczej może chcieć dać ojciec nie znany a jak będzie ojciec nie znany to alimentów nie dostanie

Gość gość
Ja bym tam wolała, żeby co po niektóre osoby nie zwiększały poziomu okrucieństwa społeczeństwa i potem powstaje np. taka Gra o Tron :o

Gość gość
A nie myślisz o swoim dziecku? Nie chcesz żeby miało dobre warunki do życia, rozwoju, żeby miało lepszy start niż Ty? Na serio chcesz się uchylać od placenia na własne dziecko, udowadniać? Żałosny jesteś :-(

Gość Maciek78911
jeśli chce ona ja dziecko mogę wziąć do siebie i niech ona mnie płaci alimenty po za tym małe dziecko dożo nie kosztuje 500zł wystarczy na utrzymanie dziecko kosztuje ten czas jak idzie do szkoły średniej teraz i tak dzieci maja lepiej niż za moich czasów darmowe książki i wyprawki 2 razy w roku a z roku na rok polepsza się dla dzieci gdyż fundusze z unijnych są przekazywane tez dużo dla dzieci