Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciek78911

Alimenty na dziecko czy osoba niepełnosprawna musi płacić

Polecane posty

Gość gość
Wy jesteście jacyś powaleni, przecież renta socjalna to są tak małe pieniądze, że się ledwo z tego żyje i jeszcze z tego ściągać. Ludzie bardzo biedni powinni być (i mam nadzieję, że są) zwolnieni z alimentów na cokolwiek i dla kogokolwiek. Ale wy to byście gacie z bezdomnego nawet ściągneli. A aporopos odpowiedzialności, to ta kobieta chyba wiedziała z jakim śpi krezusem.

Gość gość
nie musi sporządz pozew o uchylenie alimentów jezeli bedzie cie dalej pozywać do sądu

Gość gość
Z renty i emerytury alimenty ściągane są i chvj. I dobrze.. w.koncu z czego to dziecko ma żyć? Jeszcze do tego jak będzie debilem po ojcu.

Gość gość
To wina opiekunow ze nie wysterylizowali osoby niepełnosprytnej umysłowo

Gość gość
Na alimenty nie ma żadnego "minimlanego" progu, który zarabiasz. Możesz mieć i 500 zł renty a 3/5 komornik zajmie z tego.

Gość gość
zerwij z nią kontakt alimenty to wymówka zeby wyludzic pieniadze od ciebie na jej potrzeby zalatw prawnie sporządz pozew o uchylenie alimentów

Gość Maciek78911
jedną 4 może zająć komornik tak było przypadku mojego kolegi bo zus nie wyraził zgody

Gość Maciek78911
tak zamierzam zrobić tylko ona mnie wszędzie zablokowała i jest jeszcze ciąży ale wiem że jak dziecko nie będzie uznane to musi ustalić o ojcostwo a ja bez badań dna nie uznam dziecka jeśli w 100 % nie będę pewny że to moje

Gość gość
Będziesz płacić autorze, pożegnaj się z połową renty..trzeba było się zabezpieczyć

Gość gość
ZUS nie stoi ponad prawem. A prawo mówi, że na alimenty można zająć do 3/5 wynagrodzenia (pensji, renty, emerytury)

Gość gość
No to jak zleci o ustalenie ojcostwa i wskaże Ciebie jako ojca to sąd zmusi do badań dna

Gość Maciek78911
na pewno wytoczę pismo o umorzenie na adwokata sobie kasę pożyczę ja na adwokata stać nie będzie a z urzędu nie dostanie gdyż jest osoba normalną ale uważam jeśli mnie nie stać nie powinienem płacić alimentów a jeśli tak bardzo jej zależy niech ściągnie to od rodzeństwa bo wie że jest takie prawo oto link https://www.eporady24.pl/czy_bede_musial_placic_alimenty_na_dzieci_brata,pytania,3,16,9853.html

Gość gość
Ale poyeb z ciebie

Gość gość
Jakbyś nie miał w ogóle dochodu to rzeczywiście mogliby scigac siostrę. Ale że masz (co z tego, że mało) to w pierwszej kolejności scganą z Ciebie

Gość gość
Te głupi, a czytałeś w ogóle ten artykuł? Bo tam wyraźnie napisali ze chodzi o rodzeństwo dziecka a nie twoje

Gość gość
Ale sie tak nie ciesz trzeba dna badania ojcostwa i czy osoba robila o swiadomie

Gość gość
trzeba badania na glowe zrobic tez i wszystko po kolei

Gość gość
i dopiero potem adwokat to sprawdzi czy wszystko sie zgadza z raportem

Gość Maciek78911
chorobę umysłową mam w stopniu umiarkowany z symbolem U-01 szkołę skończyłem szkołę życia co oznacza że szkoła jest dla osób taka bardzo chorych osób

Gość gość
Przede wszystkim proszę szanownego pana pan mając orzeczenie o niepełnosprawności nie ma zakazu pracy.Może pan sobie spokojnie na etacie pracować. I to pan usłyszy od sądu...Nie sądzę by w dzisiejszych czasach był problem ze znależieniem pracy gdy do niepełnosprawnych pfron dofinansowuje wynagrodzenia.

Gość gość
Do Lekarza teraz zap1erdalaj i adwokata szukaj dobrego a nie siedzisz na kafeteri i nic jeszcze nie robisz

Gość Maciek78911
po za tym matka dziecka dostanie 500 plus i rodzinę 95 zł więc będzie mieć z trze go utrzymać

Gość Maciek78911
mam zakaz pracy a dziecko ma się urodzić za 5 miesięcy a adwokata wiem że cze ba wziąć takiego co jest bardzo dobry tylko że ona mieszka 500 km o demnie

Gość gość
Nie dostanie 500plus bo dochód przekroczy

Gość Maciek78911
ona ma jeszcze jedno dziecko z innym ojcem więc raczej jej nie przekroczy

Gość gość
Nie masz zakazu pracy bo w Polskim prawie czegoś takiego nie ma.Masz napisane niezdolny do pracy a to dwie różne rzeczy,,,,

Gość gość
Jak ma 2500 to już przekracza a jeszcze alimenty na pierwsze dziecko.

Gość gość
Dostanie tylko na jedno dziecko

Gość Maciek78911
jeśli jestem nie zdolny do pracy mam zakaz dźwigania i prace mieć tylko z asystentem a żaden pracodawca nie chce prace dawać osobie niepełnosprawnej z asystentem to kłopot więc jeśli udowodnię że chodzę do bezrobocia o prace a oni mówią że z asystentem nie pracy dla mnie i że się odezwą wiec sąd powinien brać to pod uwagę

Gość gość
Czemu ta matka nie wyskrobje malego debila?