Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sn czy cc, do kobiet wojujących, że tylko sn ma prawo bytu

Polecane posty

Gość gość
W prywatnej klinice też masz wybór, łapówka kosztuje, prywatna klinika też. W Szwecji nikt nie straszy "wiadrami", w Polsce to norma, w Szwecji nikt nie uważa, że należy mu się coś więcej, bo ma znajomości, wszyscy uważają się za równych i tak też się traktują, a nie piszą, że ktoś jest sam sobie winien, bo na kopertę poskąpił, tam by nikt na to nie wpadł, w Polsce ledwo zobaczą dwie kreski na teście i pierwsze o czym myślą to kto mi wypisze zaświadczenie o tokofobii, tam nikt nie sieje paniki, rodzą i już, a zdrowie mają jak mało kto w Europie. 13.57 Macie takie same prawa jak inne pacjentki to po co dajecie łapówkę? Dla zgrywy? Czy jednak uważacie, że dzięki temu macie coś więcej?

Gość gość
14:11 trzeba być idiotką żeby winą za swój nieudany poród SN obarczać pacjentki rodzące CC :) Rozumu życzę!

Gość gość
Na cc na żądanie to tylko panikary z tipsami, jak szpony krogulca i włosammi na prostownicy:x Decydujac sie na dziecko, decydujesz sie ze bedzie bolec. Trza bylo sie na uja nie nadziac, to bby nie było afery!

Gość gość
14.11 Czyli po mnie choćby potop, a Krystyna, która nie zadbała o lewiznę niech rodzi na wycieraczce, bo limit poszedł na "bardziej zaradną", która mniej zaradna ma w czterech literach. Jesteście współwinne.

Gość gość
14:13 Nigdy w życiu nikomu nie dałam żadnej łapówki, więc nie do mnie to pytanie. Wam się naprawdę wydaje, że w Polsce planowe CC równa się łapówka... Paranoiczki!

Gość gość
14.14 Nie rodzące cc, a chachmęcące cc, dla nich "musi" być wolne łóżko, a inną odeślą albo poczekają aż się domyśli by kopertę dać.

Gość gość
gość dziś Temat zszedł na łapówki, a tu nie o to chodzi tylko o wolność decyzji, x A ile ma się pisać, że nie ma wolności decyzji jeśli chodzi o rodzaj porodu. Albo masz wskazania, albo ich nie masz. Masz wskazania, to masz cc, nie masz wskazań jest sn. Do tego musi być ileś cc w zapasie dla komplikacji. I tyle w temacie. Chcesz rodzić cc? To kasa w łapę i do prywatnej kliniki. Tam masz wybór. Kupując cc w państwowym szpitalu możesz przyczynić się do utraty zdrowia któregoś dziecka i nie tylko dziecka. To jest też wyłudzenie, oszustwo. Też bym chciała cc przy 30 godzinach bardzo wolnej akcji, gdzie dziecko jest już bez wód, przy 4,5 kilogramowym dziecku w 43 tygodniu ciąży i co? Wycisnęli mi je na siłę, bo jak to ordynator stwierdził, żeby nie przyznać mi cc, mam termin pomylony. Taa termin pomylony przy takiej wadze i długości 62 cm u dziecka. Jeszcze godzina, dwie i miałabym roślinę.

Gość gość
Będę mieć CC w publicznym szpitalu nie za łapówkę i bez znajomości, i nie obchodzą mnie opinie Grażyn z tego forum, że coś zabieram innym pacjentkom - bo niby co ma moja planowa CC że wskazaniami do ewentualnych ich nieplanowanych???

Gość gość
14.17 Nie mówię o planowanym cc, nie piszę o cc ze wskazań, mówię o załatwianym cc i lipnych powodach na lewych papierach albo powoływanie się na to, że ordynator mi ciążę prowadził i tylko dlatego coś się ma należeć.

Gość gość
gość dziś 14:11 trzeba być idiotką żeby winą za swój nieudany poród SN obarczać pacjentki rodzące CC usmiech.gif Rozumu życzę! x Trzeba być idiotką, żeby nie powiązać cc na życzenie, z odmową cc rodzącej z komplikacjami. Swój nieudany poród. Weź się zastanów co ty napisałaś.

Gość gość
gość dziś Kolejna idiotka, która swoje planowane cc ze wskazaniami myli z cc na życzenie. Ja się zastanawiam, dlaczego jeszcze szpitale nie wprowadziły cc na życzenie, jako dodatkowej usługi w szpitalu. Jeśli za usg w szpitalu mogę zapłacić, za inne rzeczy też, to dlaczego nie mogę za cc? Problem z cc na życzenie rozwiązany raz na zawsze.

Gość gość
"Życzenia" to macie, póki co, w prywatnym szpitalu, a prawie nikt tam nie rodzi. W państwowym nie ma życzeń. Te piszące o życzeniach to miały lekarzy, którzy mieli życzenie sobie dorobić i tyle w temacie. Nazywajcie rzeczy po imieniu.

Gość gość
Trzeba było pomyśleć o tym CC wcześniej jak takie teraz bidne jesteście bo musiałyście SN. Jest wiele sposobów, niekoniecznie za kasę, wystarczy ruszyć głową i dupą a nie czekać na łaskę bożą he ...

Gość gość
15.02 To samo można napisać o dających łapówkę, są inne sposoby legalne , ale one wolą na lewo albo kasę na prowadzenie ciąży przez ordynatora tracić gdzie każdy inny weźmie połowę taniej za to samo.

Gość gość
No bo są leniwe i wygodnickie i tyle ;) A poród wydaje się dosyć poważnym momentem w życiu, że można wcześniej przemyśleć, zaplanować. Ja też sobie załatwiłam CC, nie zapłaciłam nic, ciąża planowana ale sam poród naturalny jest drastyczny, jak dla mnie wręcz obrzydzający, planuje jedno dziecko i cesarka jest dla mnie mniej drastyczna i odrażająca. Przeżyje jeśli się będę tydzień dłużej męczyć, przeżyje z blizną na brzuchu. Ale nigdy nie przeżyje z myślą o pęknięciu, szwach na mojej pochwie, odbycie, chyba miałabym sama do siebie wstręt i jakbym miała fest ciężki poród nie wiem czy bym tego dziecka nie winiła za to

Gość gość
rety, co wy z tymi łapówkami i obwinianiem i że niby ktoś komuś coś zabiera??? Niczyja wina, że w Polsce jest dziadowanie na wszystkim, w szpitalach też i jakieś chore limity, że nie może być więcej cc, ale żeby pisać, że niby ktoś komuś zabiera??? Ktoś ma ryzykować, żeby ktoś inny nie musiał? A czasem to jest wina/ decyzja tylko i wyłącznie lekarza, a nie limitów, że zwleka z cc, bo mu się ubzdurało, że tylko sn i ma w d***e, że dziecko już nie ma tlenu itd. Przestańcie się oskarżać, w temacie nie chodziło o łapówki tylko właśnie o to głupie obwinianie i potępianie. Jeszcze trochę i się pobijecie na sali w szpitalu, bo ktoś miał cc, na pewno dał w łapę i uszkodził dziecko komuś przy sn, bo wyczerpał limity... A głupie teksty typu- chciałaś dziecko to cierp to już wgl... A może ktoś wpadł uważając?? A po cc to niby nie boli potem rana???

Gość gość
No taaak, podejście, że poród musi boleć, karmienie piersi musi boleć bo tak ma być i chuj, matka musi życie swoje poświęcić dla dziecka i zostać męczennicą jest najlepsze ;)

Gość gość
Ja np znam kobiety ktore po porodzie naturalnym duzego dziecka mialy na trwale nietrzymanie moczu czy nietrzymanie stolca po peknieciu o***tu lub tez dlugotrwala rane krocza uniemozliwiajaca siedzienie i wyproznianie przez wiele miesiecy.dziecko wyroslo z pampersow a matka musiala nadal ich uzywac.Ale dla zwolenniczek sn to bez znaczenia, zeby tylko facet mial nadal ciasno no i moze bolu sie boja.a sa duzo gorsze komplikacje, po cc tylko blizna na brzuchu a nie sranie i sikanie w gacie do konca zycia.Bol moge wytrzymac i celibat po porodzie mi pasuje, ale robienie pod siebie to bylby dla mnie ogromny problem

Gość gość
A ja nie chce celibatu :P nie chce oszpeconej psioszki :) jeszcze jakiejś luźnej. Mieć w głowie, że coś tam jest nie tak.

Gość gość
15:29- nikt normalny by tak nie napisał :) Jeśli ktoś tak pisze to chyba sam żałuje, że nie miał cc... I teraz chce, żeby cierpieli wszyscy. Chociaż cc to też nic przyjemnego

Gość gość
Temat nie o łapówkach? A do czego cc w Polsce często się sprowadza? To skąd tyle tych cesarek w państwowych szpitalach? Wątpię by te 50% miało wskazania, prawdziwe wskazania. Skąd tyle tematów jak sobie cięcie załatwić? Ja nie wciskam nikomu sn, nie mam nic do cc, nie mszczę się na tych, które miały lżej, bo traumy nie mam, nikomu nie mówię jak ma rodzić i karmić, ale tematy o cc często sprowadzają się do tego, że sobie koleżanka załatwiła, ciocie dobra rada mówi kto odpowiedni świstek wypisze i za ile, kombinowanie na całego. Nie mam nic do tego jak kto rodzi tylko do tego, że robicie to nielegalnie i jeszcze się chwalicie. W Polsce jak nie masz traumy to według kafe masz szczęście, jak nie miałaś lekarza w szpitalu i nie narzekasz to miałaś szczęście, jak miałaś cc to miałaś szczęście. A może po prostu dobry szpital i było tak jak być powinno? Żaden fuks. Trudno zrozumieć, że tragedia na porodówce nie jest normą, a łapówka jedyną gwarancją, że będzie ok? Nie każda mieszka na pipidooowie z jednym szpitalem i rodzi w rzeźni. Kobiety są coraz bardziej świadome.

Gość gość
15.26 Tylko pytanie kto ryzykuje? Najczęściej ta która trafi na lekarza przyzwyczajonego do dowodów wdzięczności na ten dowód czeka, a dziewczyna się nie domyśla lub nie chce. A kto tych lekarzy przyzwyczaja do brania? Święty Turecki? To wy, ale winne się nie czujecie, bo macie w nosie inne kobiety, ale same oczekujecie zrozumienia dla waszych łapówkarskich zachowań. Jest jak jest, bo same nie robicie nic by było inaczej. dajecie to biorą i narzekacie, że biorą.

Gość gość
Dla mnie to w ogóle szok że w xxi wieku kobiety muszą rodzic SN w bólach i bez znieczulenia. Chyba że dadzą w łapę. Dlatego nie chce mieć dzieci. Nie dalabym rady rodzic naturalnie, bo to obrzydliwe dla mnie.

Gość gość
Są szpitale ze znieczuleniem bez łaski, trzeba poszukać, zorientować się a nie natychmiast z kopertą wyskakiwać.

Gość gość
Ja też sobie załatwiłam CC, nie zapłaciłam nic, ciąża planowana ale sam poród naturalny jest drastyczny, jak dla mnie wręcz obrzydzający, planuje jedno dziecko i cesarka jest dla mnie mniej drastyczna i odrażająca. Xxx Zgadzam się z Tobą. Cos obrzydliwego. A juz kompletnie nie rozumiem jak można do porodu brać męża/chłopaka żeby jeszcze na to patrzył. Ale to teraz takie modne: mąż przy porodzie.. Chore jak dla mnie.

Gość gość
Załatwiłaś czyli miałaś cc pomimo braku wskazań w państwowym zapewne szpitalu. Załatwiłaś czyli wychodziłaś u lekarza pracującego w szpitalu albo coś w tym stylu. Też nie ma się czym chwalić. Od łapówki wiele się to ne różni. Lekarz u którego załatwiałaś raczej za darmo nie przyjmował i kasę u niego przez 9 miesięcy zostawiałaś regularnie.

Gość gość
Zostawcie na chwilę te durne łapówki!! W sumie dlaczego są wgl jakieś limity? Dlaczego wgl kiedykolwiek lekarz zwleka z cc często gdy jest już długo źle? Dlaczego w szpitalu mają łaske robić, że zrobią zabieg ratujący dziecko? Co to wgl ma być? Przecież od tego jest szpita. I darujcie odpisy na jedno kopyto, że niby czeka na łapówkę- tak, kobieta leży, rodzi kilkanaście godzin, nie kontaktuje chwilami, ale lekarz zwleka z cc, bo czeka, aż ona nagle pomyśli o łapówce i wyciągnie kopertę z dooooopy chyba- no przestańcie bredzić z tym już!! Kto bierze ten bierze, ale bez przesady i zobaczcie ile osób pisze, że nic nie zapłaciło. Forum jest anonimowe, więc mogłyby się przyznać spokojnie, widać da się bez płacenia, ale niektórzy nie pojmują ani tego ani tego, że tak- jest wiele komplikacji dla dziecka przy sn, o wiele mniej niż przy cc i większość tym się właśnie kieruje

Gość gość
A czemu niby ktoś twierdzi, że na pewno nie ma aż tylu wskazań do cc? Ile osób ma problemy z siatkówką, sercem itd itd. Ile moich koleżanek powinno mieć cc i po sn miały problemy zdrowotne, bo nikt im cc nie zalecił, a powinien! Więc wskazań jest więcej niż myślą tu niektórzy i niż pokazują statystyki. Ludzie mają gorsze zdrowie obecnie to i więcej jest wskazań, proste. Oczywiście wiem, że część cc jest bez tego, wiem, ale wskazań jest sporo

Gość gość
No raczej. Nawet lekarz który mi robił USG, stary lekarz stwierdził, że Ci młodsi są ambitni co do porodu naturalnego i czekają jak najdłużej się da, że może się uda naturalnie. Tylko zapominają że dla kobiety to kolejne godziny cierpienia, bólu a nawet jeśli sie uda finalnie naturalnie to ta kobieta potem się męczy z powikłaniami po takim porodzie ponad rok i o ciąży i porodzie więcej słyszeć nie chce ;) polska polityka prorodzinna, tylko zapomnieli jak ważne jest w tym możliwość jak tylko się da łagodniej porodu dla kobiety

Gość gość
Same idiotki tutaj, kto chce niech rodzi sn, a komu marzy się CC, niech spróbuje tego miodu.Ja miałam i to i to, ale nie zdradzę co lepsze, co komu pisane....W każdym razie jesteście durne, tchórzliwe debilki i nie powinno się wam powierzać dziecka, jak takie przychlasty mogą rodzić i wychowywać dzieci ? Czy wy jakaś szkole skończyły się, wątpię!