Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się dzieje z dzisiejszymi facetami, nie chcą być męzami, ojcami, JAK DZIECI

Polecane posty

Gość gość
gość dziś O to, że w większości takie postawy wynikają z patologii systemu, produkującego niedojrzałe, nieodpowiedzialne, pokrzywione psychicznie egzemplarze o mentalności dziecka, nie radzącego sobie ze sobą, ani z niczym. To przekłada się wprost nie wyłącznie na to, że ktoś nie chce partnera, dzieci, związku, ale też kładzie się cieniem na wielu innych płaszczyznach życia codziennego. Nie tylko takiej zdegenerowanej jednostki, ale i całemu otoczeniu mającemu z nią do czynienia.

Gość gość
Myślę, że oni zawsze tacy byli ale kobiety się zmieniły. Kiedyś kobiety były potulniejsze i na wszystko facetom pozwalaly. To one chowały dzieci i cały dom był na ich głowie. Dziś wymagają współudziału w obowiązkach (i dobrze) więc faceci uciekaja.

Gość gość
Z dzisiejszymi kobietami to samo się dzieje. Ja mam 36 lat i nie chce miec męża i dzieci. Chłopaka owszem chce mieć. Nawet miałam stałego przez 9 lat ale mu się zachciało slubu i o zgrozo dzieci.... zostawiłam go.

Gość gość
A jaki macie problem w tym, że ktoś nie chce żony i dzieci. Myslicie, ze istnieje tylko jeden słuszny model zycia (czyli Wasz)? A jak ktoś tego nie chce to jest od razu "zdegenerowany" i niedojrzały? W mojej ocienie niedojrzałe jest życie wbrew sobie, czyli np. wychodzenie za mąż lub żenienie się mimio, że się tego nie czuje, a wynika tylko z koniecznośco podporządkowania się społeczeństwu. Tak samo z dziećmi. Ile osób ma dzieci nie dlatego, że wynikało to z ich wewnętrznej potrzeby, a dlatego, że jest to "naturalna kolej rzeczy", że wszyscy tak robią? To jest włsnie niedojrzałość i dziecinada.

Gość gość
gość dziś Presja społeczna beee, ale już socjotechnika cacy? ;)

Gość gość
Dobrze się dzieje, w końcu już Freud widział, że wszelkie traumy i skrzywienia rodzą się w rodzinie.

Gość gość
11:02 za to patologie i degeneracja ze środowiska

Gość gość
gość dziś Ani presja społeczna ani socjotechnika nie są "cacy". żyjcie i dajcie żyć innym jak chcą. Dziecinne i niedojrzałe to jest ocenianie wyborór innych ludzi. Wyborów, które nikomu krzydy nie robią. Nie wiem co komu do tego, że jakiś facet nie chce żony i dzieci. No chyba, ż ktoś chce rodziny, nie ma zkim jej założyć i jest sfrustrowany.

Gość gość
gość dziś W tych czasach chyba już większość ludzi zdaje sobie sprawę z tego, że system rodzinny rodzi całe zło

Gość gość
"Paradoksalnie bardziej normalny bedzie dzieciak z rodziny gdzie jeden rodzic pił." Takie pierdy, to może opowiadać tylko ktoś, kto zna alkoholizm tylko z teorii i nie wie jaki to koszmar dla dziecka i jak nieodwracalnie ryje psychikę. Bardzo dobrze, że ludzie w dzisiejszych czasach łatwo się rozstają. Dla dzieci również.

Gość gość
11:14 Za to już całkowita mniejszość ma na tyle rozumu, by wiedzieć, że wpływy na człowieka są wielowymiarowe i nie biorą źródła wyłącznie w rodzinie ;)

Gość gość
A co to za atrakcja bycie mężem i ojcem.. Naprawdę są inne rzeczy do roboty w życiu, moim zdaniem ciekawsze. Nie każdy musi robić to co wszyscy

Gość gość
Weźcie już skończcie z tym ze ci którzy nie chcą mieć dzieci są z patologicznych rodzin. Ja miałam szczęśliwe dzieciństwo. Chciałam mieć dzieci ale z obserwacji innych rodzin widzę co to znaczy mieć męża i dziecko .... Wiec zrezygnowałam. Dzieci to żaden miód a małżeństwo się nudzi po pewnym czasie.

Gość gość
żyjcie i dajcie żyć innym jak chcą. x ktoś tu powiedział o inżynierii społecznej, a ta że żyć jak chcą, śmiech na sali :D:D x Wyborów, które nikomu krzydy nie robią. Nie wiem co komu do tego, że jakiś facet nie chce żony i dzieci. x Do wyborów nic nikomu do tego o ile widzę powyżej ktoś czepia się patologicznych przyczyn tych wyborów i patologicznych ich konsekwencji społecznych

Gość gość
gość dziś Tak, po to, by wybielać patologie.

Gość gość
11:20 Żegnam ograniczoną jednostkę ;)

Gość gość
11:19 Kto tu coś takiego pisał?

Gość gość
gość dziś gość dziś Tak, po to, by wybielać patologie. x Serio uważasz ze jak ktoś się napatrzy na wrzeszczące dziecko to nadal je chce?

Gość gość
gość dziś Również żegnam. Gdyby rodzina nie miała tak ogromnego wpływu na człowieka, to nikt nie bawiłby się w terapię rodzinną, która ma kilkadziesiąt lat.

Gość gość
gość dziś A jakie to straszne konsekwencje społeczne nam grożą, że jakaś część kobiet i mężczyzn nie założy rodziny? Inżynieria społeczna? A lansowanie jedynego słusznego modelu życia polegającego na zenieniu się i płodzeniu dzieci to nie inżynieria społeczna?

Gość gość
11:23 co to ma do tematu?????? :D

Gość gość
Na świecie jest ponad 6 miliarda ludzi wiec odpowiedzcie sobie na pytanie czy to duzo czy mało. To po prostu naturalna kolej rzeczy ze jakas czesc ludzi nie decyduje sie na rodzenie potomstwa. Natura w ten sposob rozwiązuje problem przeludnienia. Ot ewolucja.

Gość gość
Nie jak dzieci, po prostu żyją jak chcą, a nie jak im ktoś każe

Gość gość
Gdzie szukac winnych? No nie wiem...MOŻE W WAS,TĘPE BABY?! Nie chchę być mężem i ojcem,bo wy jesteście poprostu żałosne,dziecinne i niedojrzałe.W dodatku zbyt tępe by zrozumiec,że ktoś ma inny model życia i nie podąża za ,,jedynym słusznym modelem".Macie mentalność kilkumiesięcznego bachora więc nie dziwcie się ze coraz więcej myślących męzczyzn wybiera bycie singlem niż marnowanie życia z dużym niemowlakiem,pasożytem i leniem.Mam nadzieję,że w koncu zmądrzejecie i da się z wmai żyć.A narazie to lepiej zgłoście się do psychiatryka,bo naprawde jest z wami beznadziejnie.

Gość gość
gość dziś P********z, czym się niby od nich różnisz? Jak nie wiesz, co to śmierć i cierpienie, to też jesteś bachor.

Gość gość
nie dziwcie się ze coraz więcej myślących męzczyzn wybiera bycie singlem niż marnowanie życia z dużym niemowlakiem,pasożytem i leniem x No skoro sami są niemowlakami, pasożytami i leniami to wiadomo, że drugiego nie potrzebują, w końcu szukają sobie mamusi ;) I już tak nie pochlebiaj tym zdziecinniałym facecikom, że cokolwiek robią ''świadomie''. Twoja wypowiedź jest wręcz esencją nieświadomości :)

Gość gość
A tak calkiem oważnie. Dlaczego niektóre z Was to boli, że ktoś nie chce zakładać rodziny?

Gość gość
gość dziś Bo często jest to przyczyna degeneracji i negatywnych cech osobowościowych, które służą generowaniu patologii w społeczeństwie, są społecznie szkodliwe. Agresję budzi to, co jest niebezpieczne dla kolektywu

Gość gość
"gość wczoraj ta gwiazdka to plan pentagonu ozdoba na twojej doopie jakiś fragment pagonu czy po prostu się lansujesz " xx Ta gwiazdka to odniesienie do mojego poprzedniego postu, w którym zrobiłam błąd w wyrazie 'zmądrzeli'. To tak, na przyszłość, żebyś nie musiała zastanowiać się, co znaczą gwiazdki w róznych postach, bo wiele osób tak robi, jak zauważy błąd w tym co opublikowali.