Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się dzieje z dzisiejszymi facetami, nie chcą być męzami, ojcami, JAK DZIECI

Polecane posty

Gość gość
Ci co tak nie lubią bezdzietnych po prostu im zazdroszczą ;) sami siedzą w pieluchach, użerają się z dziećmi wiec nie mogą zdzierżyć szczęścia bezdzietnych. Gdyby mieli wybor wybrać życie przed dziećmi pomiędzy tym dotychczasowym to na bank pozbyli by się problemu

Gość gość
gość dziś Ja tam nikogo nie zmuszam do rodzenia, ale niech osoby bezdzietne nie tłumaczą się przeludnieniem w trzecim świecie, bo to żałosne! x Ja jestem bezdzietna... przyznaje ze z wygody. I totalnie nie obchodzi mnie przeludnienie

Gość gość
gość dziś Wiadomo, że dla osób, które uważają seks za coś dobrego, dziewictwo i inne wartości to problem psychiczny.

Gość gość
Ja nie chcę mieć dziec***aradoksalnie z miłości do nich. Nie chcę, żeby cierpiały po mojej śmierci.

Gość gość
gość dziś Argument najniższych lotów z możliwych, idź prowokować gdzieś indziej, albo przynajmniej naucz się to robić na godnym inteligentnym poziomie ;)

Gość gość
dziś gość dziś I będziesz porządny do grobowej deski? X Nie wiem co przyniesie przyszłośc. Jeśli Ty wiesz to daj wykresy giełdy.

Gość gość
gość dziś I oczywiście to rząd jest winny, że ludzie chcą konsumawać, wymieniać co chwila srajfony, samochody, kupować plastik, używać pampersów i kupować g*******e gotowe żarcie zamiast uprawiać własną marchwkę w ogródku. Poza tym rządy są takie jakie jest społeczeństwo, bo ktoś te rządy jednak wybiera, prawda?

Gość gość
gość dziś Ja tam nikogo nie zmuszam do rodzenia, ale niech osoby bezdzietne nie tłumaczą się przeludnieniem w trzecim świecie, bo to żałosne! xxx żałosne to jest to, że osoby bezdzetne w ogóle muszą się tłumaczyć z bezdzietności.

Gość gość
gość dziś Społeczeństwo jest takie, jaka jest z woli rządu socjotechnika.

Gość gość
gość dziś gość dziś Argument najniższych lotów z możliwych, idź prowokować gdzieś indziej, albo przynajmniej naucz się to robić na godnym inteligentnym poziomie oczko.gif x Akurat to prawda bo panuje takie przekonanie "czemu ktoś ma mnie łatwiej ode mnie"

Gość gość
gość dziś Sorry, że się wtrącę, ale kieruje Tobą jakaś niewidzialna siła? Życie może być nieprzewidywalne w przypadku chorób, a nie panowania nad popędem ;-)

Gość gość
15:13 Człowiek jest zleżny od hormonów i biochemii organizmu, która jest zmienna i potrafi być skrajna. Jeśli przypisujesz człowiekowi całkowicie wolną wolę i możliwość dowolnej kreacji życia i nastawienia względem innych, to gratuluje nie świadomości i propagandy bajdurzącej o 'możliwości bycia, jakim i kim się chce'

Gość gość
gość dziś To może w wyniku tej socjotechniki ludzie się rozmnażają. W końcu rząd potrzebuje nowych konsumentó i podatników. Teraz to nawet rząd placi za rozmnażanie. Biedni zmanipulowani ludzie. Zamiat robić co chcą, to poświęcają swoje życie i zdrowie na płodzenie dzieci.

Gość gość
gość dziś Rząd nie płaci za rozmnażanie. Rząd przekupił społeczeństwo w najlepszy możliwy sposób - zgodnie z naturalnym instynktem rozmnażania oraz osiągania korzyści jednostki - by utrzymać się 'na stołku'. Taka była intencja i z dzietnością to nie miało nic wspólnego ;)

Gość gość
15:26 Dopiszę. W interesie rządu leży raczej zmniejszenie dzietności. Rząd dobrze wie, że jeśli nie naprawi szeroko pojętych uwarunkowań, dzieci nie będzie.

Gość gość
gość dziś Mocno nadinterpretujesz, piszemy tylko o popędzie. Gdybyśmy byli tak ślepo prowadzeni przez popęd, to połowa społeczeństwa siedziałaby w pierdlu za gwałty. Jakimś sposobem większość ludzi robi to wtedy, kiedy nadarzy się odpowiednia sytuacja i druga chętna osoba, a nie lata po wsi i rzuca się na każdą napotkaną osobę.

Gość gość
gość dziś Nawet zwierzęta nie gwałcą się nawzajem.

Gość gość
Ja kiedyś chciałam mieć dziecko, w wieku 26 lat zmieniła mi się orientacja i od 7 lat jestem w związku z kobietą, także już pewnie dzieci nie będzie :D Nie ubolewam nad tym jakoś mocno. Po prostu w dzisiejszych czasach nic nie trzeba i wszystko można.

Gość gość
gość dziś Komentarz, do którego się odnosisz, nie tyczy się jedynie popędu, ale ogółu cech osobniczych. Jak i uwarunkowań.

Gość gość
gość dziś Natomiast komentarz, do którego odnosi się komentarz, do którego się odnoszę, odnosił się do trzymania cnoty do śmierci, zatem do popędu.

Gość gość
gość dziś Nawet dzieci wiedzą, że zwierzęta bywają lepsze od nas :-)

Gość gość
Do tych piszących o naturze, to ze bezdzietność jest wbrew naturze i tego typu bzdety. Jesli chcialibyści żyć zgodnie naturą, powinnyście rodzić dziecko z adzieckiem. Od pierwszej miesiączki do menopauzy. Stosowanie antykoncepcji i ograniczanie liczby potomasta do kilku sztuk (a w większości przypadków do 1-2) jest działaniem wbrew naturze. Jesli chciałybyście życ w zgodzie z naturą, to nie powinnycie też podtrzymywać ciąż, czy ratować w warunkach szpitalnych słabych niemowląt czy wcześniaków. Dlaczego nie wierciecie dziury w brzuchu parom, ktore mają tylko jedno dziecko, że mają sie rozmnażać co roku, tylko macie problem z ludźmi, którzy nie mają dzieci?

Gość gość
gość dziś Natomiast ja próbuję Ci uświadomić, że to trzymanie cnoty nie zależy wyłącznie od popędu :P

Gość gość
Dlaczego nie wierciecie dziury w brzuchu parom, ktore mają tylko jedno dziecko, że mają sie rozmnażać co roku, tylko macie problem z ludźmi, którzy nie mają dzieci? x Zestawiasz jedną patologię z drugą - w jakim celu? Antykoncepcja ma skutki uboczne, podtrzymywanie życia słabych osobników ma swoje skutki uboczne, również bezdzietność - jeśli wynika z degeneracji i skrzywienia jednostki - także ma społeczne skutki uboczne.

Gość gość
gość dziś Dokładnie, nawet ustawodawca działa wbrew naturze, biorąc pod uwagę, jaki jest dolny limit współżycia, a ile lat można mieć, dostając pierwszą miesiączkę ;-)

Gość gość
gość dziś Jeśli wynika z degeneracji jednostki, to chyba dobrze, że nie powiela genów, nie?

Gość gość
15:42 A wiesz, że w świecie zwierząt, jak samica czuje się nie na siłach, to nie pozwoli się zapłodnić samcowi? Że jeśli czuje, że nie ma warunków, także nie pozwoli. A nawet więcej - zaabsorbuje płód, albo zabije własne młode ;) Ten sam mechanizm decyduje, że kobieta chce mieć ewentualnie jedno, a nie wiele dzieci.

Gość gość
gość dziś Ale nadal popęd można, a nawet trzeba kontrolować.

Gość gość
gość dziś Dobrze. Sęk w tym, że jeśli degeneracja nie ma niczego wspólnego z genami danej jednostki, ale z kreowanym uwarunkowaniem środowiskowym, pojawia się poważny problem dla nas wszystkich.

Gość gość
gość dziś Popęd idzie z całym zestawem innych cech. Jeśli one nie pozwolą, przy określonych uwarunkowaniach, kontrola popędu jest niemożliwa.