Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czytam i nie wierze..jak kobieta moze siwiec w wieku 35 do 40?

Polecane posty

Gość gość
Ja pierwsze 3 WŁOSY SIWE MIAŁAM jak MIAŁAM 16 lat. Teraz mam 35 i pół włosów siwych. Jestem brunetką po 2 tygodniach od farbowania mam siły przedział masakra. W mojej rodzinie od strony taty to tak wszyscy siwieją to genetyczne. Moja babcia była cała siwa na 30 lat. Mój brat to już ma całkowicie przesrane bo młodszy ode mnie o3 lata i już cały siwy. Za to jesteśmy rodziną długowietrzną bo każdy umiera grubo po osiemdziesiątce babcia dożyła 96 a siwa była przed 40 taka.

Gość gość
Ja podobnie jak koleżanka wyżej, zaczęłam siwieć jako nastolatka - gen po babci. teraz mam 34 lata i połowa włosów siwa

Gość gość
Zdecydowana większość ludzi zaczyna siwieć w wieku 35-40 lat. Wielu nawet ma wszystkie włosy siwe. Szczerze powiedziawszy znam tylko kilka osób, które w tym wieku nie mają siwych włosów. Po prostu autorka nie widzi siwizny u innych, bo naokoło same farbowane włosy, a że ona ma kolor jaki ma, to jej do głowy nie przyszło, że pod farbą koleżanka ukrywa siwiznę.

Gość gość
Z rodziny mojego ojca wszyscy szybko siwieli. Ojciec ok 40 juz byl calkiem siwy, jego siostra miala biale wlosy majac zaledwie 34 lata, jej corka zaczela siwiec przed trzydziestka, moj brat byl juz siwy jak golab majac 28 lat. Ja mam 36 lat i mam cale oszronione skronie, tyl glowy i boki tak, ze juz wiecej w tym srebra anizeli kasztanu, na gorze glowy tez juz mam dużo, juz takie pasma widoczne sa tych srebrnych nici. A zaczelam pomalu siwiec ok 28 r.z. Ze strony matki wszyscy siwieli pozno, moja matka ma tylko troche wiecej ode mnie siwych a ma 70 lat, jej matka dopiero po 80tce posiwiala w 70-80% na glowie.

Gość gość
Mam 37 lat i odrost farbuje co miesiac bo jest już zupełnie siwy.

Gość gość
Ja mam 26 lat i nie mam siwych włosów. A moja o pięć lat młodsza szwagierka ma już pojedyncze siwe. Mój mąż ma 31 lat i siwizne już widać

Gość gość
Brat męża ma 28 lat i już sporo siwych włosów. Zaczęły mu siwieć nagle (nie wiem czy o każdego tak jest) w ciągu kilku miesięcy.

Gość gość
Mam 33 lata i farbuje odrost co miesiac, czasami czesciej bo mam zupelnie siwe. Pierwsze siwe wlosy pojawily sie u mnie ok.18 r.ż. Moj dziadek przed 30.byl calkowicie siwy. Geny...

Gość gość
Nie wiem skąd to zdziwienie. Średnio ludzie zaczynają świeć ok 30stki. Zresztą przy blond włosach możliwe, że się tylko wydaje, że nie ma siwych, bo jak to niby zauważyć. Też mam 39 i czarne włosy, nie tak łatwo zauważyć pojedyncze siwe, przy blond byłoby to niemożliwe. Moja blond koleżanka twierdzi, że ma dużo siwych włosów, nie widzę nic mimo szczerych chęci :D Znam też sporo ludzi, którzy zaczęli świeć w wieku nastoletnim, więc zastanawiam się skąd się autorka utrwała, że nigdy nie słyszała, że ludzie siwieją przed 40stką.. Wg mnie ciężko znaleźć kogoś kto jeszcze nie siwieje w tym wieku

Gość gość
Pierwsze siwe włosy pojawily mi sie w ciazy. Mialam 21 lat. Kolejne po porodzie kiedy syn wylądował na kardiologii w stanie agonalnym...

Gość gość
Siwe włosy nie są czymś strasznym niejedna kobieta wygląda ładnie z takim kolorem włosów. A co do synka to bardzo ci współczuję. https://cutt.ly/hr9wx

Gość gość
"Nieraz widziałam kobiety z pojedynczymi siwymi i to wyglądało ohydnie." Kafeterianki nadużywają słowa "ohydnie" do opisu trywialnych defektów estetycznych typu siwe włosy czy obwisły tyłek. Co Ci zostanie do powiedzenia jak zobaczysz ciało pokryte w 90% ropiejącymi wrzodami.. Chyba styki w mózgu się przepalą w poszukiwaniu odpowiedniego słowa..

Jestes autorko jakaś złośliwa czy w jaskini mieszkasz? Ja znam pełno dziewczyn co zaczęły siwieć jeszcze przed 30-tką,nic w tym dziwnego nie ma

Gość gość
Ojoj, jak kobieta może osiwieć :-D Nie za mądra jesteś autorko, przecież to jest niezależne od woli, jak natura chce, to włosy siwieją. A sformułowałaś temat tak oskarżycielsko, jakby to była wina tych siwiejącyh.

Gość gość
Mam 42 lata i ani jednego siwego wlosa a koloe wlosow mam taki jasny braz . Sama sobie sie dziwie :) nieststy ludzie roznie siwieja i ma na to wplyw wiele czynnikow , moj maz ma bardzo gesta fryzure , jest typem mezczyzny cos jak ten aktor Piotr Polk , siwiec zaczal delikatnie troche po bokach tak po 45 roku zycia , ailu facetow juz po 25 roku zycia zaczyna lysiec ?