Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

Gość hopohoppppp

Gość doo
witam dzisiaj założył mi lekarz spiralę . nie drogą i nie mirenę. mój lekarz powiedział że jeżeli ze zwykłą nie będzie się nic dzialo to następna będzie mirena. ponieważ szkoda by bylo tyle kasy a spirala by się przesuneła lub żle zareaguje moja szyjka macicy.sądze że lekarz chce jak najlepiej dla swojej pacjentki i doradza. dziewczyny. niemiecke spiralki też są dobrej jakości i nie są takie drogie 350 złoty z założeniem . cześć wam.

Gość ewak
drogie kobitki gdzie założyć Mirenę w Warszawie bezpiecznie/chodzi mi o miejsce sprawdzone/ i za ile? Czy kwota 1100 zł to dużo? Bardzo proszę o informajce na e-mail: ewa701@wp.pl

Gość nooooooo

Gość kopkopkop

Gość gloria 32
Witam,chcialabym zeby mi ktos doradzil co mam robic?!Dwa miesiace temu dowiedzialam sie od ginekologa ze mam miesniaka,stad moje obfite krwawienia i anemia.Dostalam leki hormonalne,a dzisiaj dowiedzialam sie,ze musze usunac macice,bo nie ma poprawy po tabletkach.Natomiast drugi ginekolog poradzil zalozenie wkladki,ktora bedzie mnie kosztowac 1000zl.Jako mam gwarancje ze wszystko bedzie ok.i co z tym miesniakiem bedzie sie dzialo?Jestem zalamana,nie wiem co mam robic,poniewaz czytam o roznych opiniach.

Gość darko
Mam mirene od miesiąca, mój problem polega na tym że nie mam ochoty na współżycie, pomijam to że plamię od miesiąca. Czy któraś z pań ma podobny problem czt tylko sobie wmówiłam że przyczyna jest mirena?

Gość kaśka26
mam wkładkę od 7 miesięcy. miałam niewielkie plamienie , ale nie mam okresu, czy to normalne? proszę Was o szybką odpowiedź.

Gość Agnieszka F
A jaką masz wkładkę ?

Gość kaśka26
mam wkładkę uwalniającą hormony.

Gość kaśka26
dzięki. a jak Twoja, czy masz regularny okres?

Gość Starsza Pannni
Stosowałam wkładki przez 20 lat (inaczej umarłabym ze strachu), pierwszą założyłam w wieku 28 la po urodzeniu dziecka, później zdjęłam ją dwa razy. Mam troje dzieci już dorosłych. Zakładanie i zdejmowanie to niewielki dyskomfort, nie lubię jak mi obcy facet grzebie bez powodu! Nie miałam żadnych problemów z miesiączką, zajściem w ciążę, życiem seksualnym ( było super bo bez strachu). Jestem zdecydowanie za. Po tabletkach bypadły mi włosy....... no, ale to były inne czasy, może teraz tabletki są lepsze. Acha! namawiam córkę na "spiralkę", bardzo przytyła po tabletkach.

Gość Agnieszka F
Ja mam okres dośc regularny, czasem spóźnia mi się trochę.

Gość kaśka26
dzięki Wam za odpowiedź. pozdrawiam Was.

Gość monia240
czesc mam 24 lata mam syna 4 letniego i po porodzie mialam zalozony wkladke wygladala jak Y ale c o tobylo to nie pamietam nie mialam zadnych komplikacji wszystko super! ale nie mam juz jej od przeszlo pol roku boi chce miec 2 dziecko i nie umie zajsc w ciaze!!!!!!!!!!!! dopiero teraz sie naczytalam ze po wkladkach sa problemy z zajsciem w ciaze! prosze napiszcie czy wy tez tak macie? jestem zalamana!!!!!!!!! weroniczka196@wp.pl

Gość kaśka26
witam.nie wem czy dotarła do Ciebie moja wiadomość więc piszę jeszcze raz. Wyczytałam , że kobiety , które miały wkładkę mogą zajść w ciążę po pół roku od momentu usunięcia wkładki, także nie mart się . Pozdrawiam

Gość ela25
po pierwszym dziecku założyłam spiralke (namówiona przez mame) przez pierwsze 3 miesiące coś czułam ale myśle żę to bardziej były odczucia psychiczne niż fizyczne .wyjełam ja po 3 latach odczekałam 2 miesiące zrobiłam cytologie i postaraliśmy się z mężem o drugiego syna teraz czekam na wyniki sytologi i zakładam następną. JEST TO JEDEN Z WYGODNIEJSZYCH ŚRODKÓW ANTYKONCEPCYJNYCH.POLECAM

Gość kamela
Zastanawiam się nad założeniem wkładki, bo pigułki mi nie służą. Mam jednak problem, czy można je w dowolnym momencie wyjąć? Za półtora roku chciałabym postarać się o drugiego dzidziusia

Gość kaśka26
witaj kamela. wkładkę mozna wyjąć w dowolnym czasie, ale słyszałam ,że niektóre dziewczyny potem mają problem od razu zajść w ciążę9może to potrwać około pół roku od momentu jej wyjęcia). Ale nie wiem , czy na rok czasu opłaca Ci się ją zakładać, bo jednak to jest większy koszt niż tabletki, ale jeśli masz z nimi jakieś kłopoty to po co się męczyć. Moim zdaniem zawsze są jakieś plusy i minusy antykoncepcji i tak do końca nigdy nie wiadomo , która jest lepsza. Pozdrawiam Cię

Gość kamela
Dzięki za odpowiedź, chyba masz rację. Ale jak sobie pomyślę o tym, że co miesiąć będę latała do apteki po testy, to mnie skręca. TERAZ nie mogę zajść w ciążę. Nie wiem, co robić, bo kalendarzykowi i prezerwatywie nie ufam...

Gość kaśka26
Witaj MałaMamo. nie wiem jak dawno założyłaś wkładkę, ale jesli byłaś później na kontroli (gdzieś po tygodniu) i już miałaś okres (i po okresie też byłaś u ginekologa) a on stwierdził, że wkładka ułożyła się prawidłowo to raczej bez obaw możesz kochac się z mężęm . Jednak ja w czasie okresu obserwuję , czy przypadkiem wkładka się nie wysunęła ( nie wiem , czy lekarz Ci mówił ale właśnie podczas okresu może się ona wysunąć, ale zazwyczaj podczas tego pierwszego po założeniu wkładki). Ja mam wkładkę już prawie rok i jest ok, chociaż mam nieregularne cykle i czasem krwawienia międzymiesiączkowe ( ale u mnie nawet przed założeniem wkładki to było różnie). Pozdrawiam pa.

Gość kaśka26

Gość MałaMama
Dzięki kaśka26 za odpowiedź trochę mnie uspokoiłaś wkładkę złożyłam dopiero wczoraj ale od wczoraj zastanawiałam się jak z tą antykoncepcją bo przy tabletkach miałam całkowitą pewność bo brałam je przez kilka lat ale wiem też że po odstawieniu od razu wracała mi płodność tak właśnie mam 2 dzieci mam nadzieję że z wkładką będzie równie bezpiecznie. Do kontroli mam iść za 2 tygodnie. Ja też miałam nieregularne cykle i podobno teraz też tak ma być. Pozdrawiam i dzięki

Gość MałaMama
Możesz mi jeszcze napisać w jaki sposób kontrolujesz w czasie okresu czy wkładka jest na swoim miejscu? Mój ginekolog mi mówił żeby nie kontrolować bo można niechcąco ją wysunąć. Mówił mi także że w ostatnich latach nie przytrafiło mu się aby kobieta z założoną wkładką zgłosiła się do niego z podejrzeniem ciąży tzn. że raczej żadna nie zaszła w ciąże. Ja mam wkładkę z większą ilością miedzi ale niestety nie pamiętam jej nazwy.

Gość kaśka26
Witaj. jakoś specjalnie jej nie kontroluje, tylko obserwuję czy nie ma jej podczas krwawienie (mój lekarz mówił, że czasem (ale brdzo, bardzo żadko), na początku po jej założeniu może wypaść ze skrzepami krwi (ale gdy już będziesz po kontroli po pierwszym okresie to możesz spać spokojnie (a w zasadzie kochać się spokojnie). Także ja tylko obserwuję krew i na tym polega mojakontrola. A co do nazwy wkładki to może pamiętasz jaki ma kształt, ajak tak to napisz to moze Ci pomogę. Pozdrawiam, pa.

Gość MałaMama
kształt miała na pewno litery T taka biała i miedzi ma 380 tyle pamiętam z tego co mi podał gin.