Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

Gość załamanka
aha kasiu jaką masz wkładke ja mam nva-t 380????

Gość cobra123
Do ZAłAMKA Cześć ja też czekam na okres,a wkładkę zakładałam 3 miesiące temu.Pierwszy okres wystąpił po 35 dniach od założenia był dość obfity,a teraz czekam na następny (policz sobie ile od 26 grudnia). Byłam u gina idał mi na usg

Gość cobra123
miało być załamanka

Gość KAŚKA26
JA MAM WKŁADKĘ MULTILOAD CU375. A POZA TYM , JA MAM CHŁOPCA 2 LATAK ( W KWIETNIU). jEST SUPER CHOCIAŻ ZA MAMĄ DO TEJ PORY, TERAZ JUŻ ŚPI LEPIEJ, ALE WCZEŚNIEJ TEŻ BYŁO NIECIEKAWIE.dUŻO GADA I JEST NAPRAWDĘ SUPER. pOZDRAWIAM

Gość KAŚKA26
do zalamanka ja , gdy nie miałam okresu to miałam straszne syfy na twarzy, teraz jest już lepiej, na plecach zresztą też , pojawiały się coraz to w nowym miejscu, ale już jest calkiem znośnie.

Gość załamanka
do cobra 123 zrobiałs to usg a test jakis robiłas jaką masz wkładke rodziłas wczesniej ???? u mnie bez zmian okresu nadal brak czekam na odpowiedz

DO ZAłAMANKA zarejestrowana jestem na 14, test wyszedł negatywny, wkładkę mam zwykłą i mam parkę (9lat dziewczynka ,4 latka chłopak) Plamisz przy tej wkładce bo u mnie po 40 dniach plamień od paru dni przestało.

Gość załamanka
do cobra 123 plamiłam na poczatku, teraz do niedawna miałam takie brudnawe mazania jak ma sie przed okresem a teraz juz ok, ty chociaz miałas przy dzieciach troszke przerwy u mnie tylko 2,5 roku, ale dwoje to i tak wystarczy w dzisiejszych niepewnych czasach, ile masz lat, dzieci jak sie chowają , spały w nocy bo moje ani jedno!!!!!!!!!!!!!!!!

załamanka Córka spała spokojnie jak była w wieku twojej młodszej to jak zasnęła około22-23godziny to budziła się nad ranem o 6-7 wygłodzona,syn natomiast do tej pory budzi się czasami nawet 5,6 razy choć 10 lutego skończył 4 lata, a pełnych przespanych nocy było niewiele.Więc widzisz że nie ma reguły. Chorują mi rzadko,choć córka chorowała często jak chodziła do przedszkola , teraz w szkole jest w miarę spokojnie.Choć regularnie chodzę z córą do ortodonty i niedawno okulista wykrył u niej wadę wrodzoną nadwzroczność.Wcześniej żaden bilans tego nie wykrył, więc nie wiem po co je robią, chyba dla zaliczenia. Napisz coś o swoich maluchach!!!!!Jak mają na imię???

Gość załamanka
do cobra 123 starsza 3 lata to gabriela a młodsza 7 m. wiktiria obie śliczne laleczki ale łobuzy i nie spały tzn mała do tej pory nie śpi jak to w życiu coś za coś

ja mam wkładkę dopiero od miesiąca i jak na razie jest wszystko w porządku tzn. dostałam okres w terminie jak przy braniu tabletek i nie bolał mnie brzuch i głowa jak wcześniej ale przed miałam lekkie plamienia.Ciekawe jak będzie dalej. Ja też mam 2 dzieci i nie chcę mieć więcej.Bo 2 to już wysoki poziom.

Gość załamanka
do krzaczek ile dzieciaczki mają lat a ty w jakim jestes wieku przy wkładce musisz sie liczyc z krwawieniami miedzy okresem ale każdy przechodzi to inaczej oby u ciebie było lepiej niz u mnie, my kobitki mamy przewalone wreszcie ciepło i można iść na spacerek i dzień minie szybciej

Gabi i Wiki super ładne imiona .U mnie mąż uparł się ze córka koniecznie musi być Weronika ,a imię dla chłopca wybrała córa i został Kamil.A jak okres pojawił się?????

Gość załamanka
do cobra123 mnie znowu podobało sięweronika ale mąz sie uparł na wiktorie okresu nadal nie mam, a trądzik jakbym miała 15 lat, zero przybliżonych objawów okresu, chyba pójde na wizyte i znowu 60 zł w plecy wszędzie liczy sie kasa.....!!!1 maz wraca po 2,5 miesiącach 29 marca malutka go nie pozna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ZAłAMANKA MI na plecach rosną takie bąki jak nigdy ,a po za tym zaczęły boleć mnie piersi , może coś się zbliża???Strasznie zaczął boleć mnie lewy jajnik -może faktycznie coś przyjdzie .....oby. Piękne są powroty i powitania,gorzej jak trzeba się rozstać i znów czekać 2,5 miesiąca.U ciebie takie rozstanie jest jednorazowe czy mąż pracuje za granicą??A na tą wizytę musisz iść prywatnie,spróbuj na kasę chorych co ci powie.

Gość załamanka
do cobra123 pojechał pierwszy raz pierwsze nasze takie długie rozstanie pracował w Polsce gdzie sie dało na czarno lub normalnie ale potrzebują tylko na umowę zlecenie, lub czas określony dobrze ze to sie udało ale tęsknota jest starszna dzień za dniem sie wlecze a okresu ani widu ani słychu zaczynam miec paranoje!!!!!!!!!!!!!!!

ZAłAMANKA Ale tak jak pisałam powroty i powitania są piękne, wiem coś o tym choć nasze rozstanie z mężem trwało zaledwie 3 tygodnie. Wierz mi wszystko smakuje jak za pierwszym razem,emocje ,\'\'uniesienia ponad stan umysłu\'\'.Choć wiem że teraz jest ci ciężko, jednak opieka nad dwoma bąblami wymaga nie lada wysiłku. Mam nadzieje że masz jakąś pomoc od rodziny,no inaczej można dostać na głowę ,a nie wspomnę tym bardziej czekając na okres.

Gość załamanka
do cobra123 tak dokładnie jak piszesz mam teściów ale czasem pomagają ale tez wszedzie sie wpychają i rozsuwają nosem najgorsze brak okresu zapisałm sie na wizyte w przychodni dopiero na 14 po południu pójde chyba ze szybciej dostanę okres nadal czekam i gryze pazury nie chce wiecej dzieci!!!!!!!!!!!!!1 i nie wstydze sie tego pisac!!!!!!!!!!!

Gość załamanka
do cobra123 a pani juz dostała okres??

ZAłAMANKA Ja też nie chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja 14 mam badanie USG to już nie długo,poczekamy zobaczymy.

dlaczego boicie sie testów zrobić, najlepiej z krwi? Ja bym padła z nerw, gdybym tak czekała... na okres.

Gość załamanka
do omega3 gdzie sie wykonuje te testy chyba w szpitalu, ja mieszkam w małej miejscowości i wszyscy by zaraz wiedzieli i byłoby gadanie taka młoda a już z 3-cim w ciązy itp...

Gość załamanka
a jak bede w ciąży to usune myślcie co chcecie mnie nie stac na 3 cie dziecko nawet psychicznie nie dałabym rady !!!!!!!!!!!!!!

Gość załamanka
do cobra 123 ja tez mam wizyte na 14-tego marca po połudiu chyba ze mam nadzieje dostane modle sie o to codziennie

ZAłAMANKA Kiedy ty miałaś ten okres?????Pewno nie czekasz jak ja od 26 12.Jak byłam u gin i powiedziałam mu że robiłam test to się uśmiechnął pod nosem ,on nie dopuszcza takiej myśli a skierowanie dał mi po to aby sprawdzić czy nie odnowiły mi się torbiele i wtedy po usg da mi ewentualnie leki. Jak miałam syna w wieku twojej młodszej córki to też miałam problem z okresem inny gin przepisywał mi tylko tabletki ,jak go zmieniłam to inny gin zrobił mi usg i okazało się że mam torbiel .To było powodem braku okresu. Dlatego radzę ci też wziąć na to badanie skierowanie

Gość załamanka
do cobra123 ostatni okres skończył się 19 tego stycznia mam pytanie czy 2 testy by nie wykryły ciąży wynik jednoznaczny a jesli ciąza pozamaciczna czy tez by nie wyszło moze wiesz bo ja wogóle nie wiem czy to możliwe poprosze o badanie usg dziękuje za kontakt zawsze człowiekowi lżej na sercu

Witam wszystkich dawno sie nie odzywałam ale niestety internet mam na razie w pacy a pracuje co 2 dni więc nie mam możliwości. Mam córkę i syna- Emilkę i Jakuba, syn 7 lat córka 5 i też nie chcę mieć 3 dziecka. Moja gin. uspokaja mnie że wkładka to takie samo zabezpieczenie jak tabletki oczywiście w dzisiejszych czasach i że skuteczność wkładki zależy od ilości miedzi a ja mam ta ze zwiększona ilością miedzi tzn. 380 Wcześniej zakładała z 275 i nie miała wpadek więc chyba jest pewna. Ale niestety jak wiadomo nic nie daje 100% pewności

Gość załamanka
do krzaczek ja tez mam zmiedzią 380 mam nadzieje ze wszystko ok dzieki za odpowiedz

ZAłAMANKA Jejku!!!!!!!!!!!!! Jakie horrory ci chodzą po głowie, ciąże pozamaciczne i co jeszcze!!!!!Zrobiłaś 2 testy powinnaś być spokojna co do ciąży. Ja też jestem panikarą,ale mąż skutecznie sprowadza mnie na ziemię.Ja z racji tego że chwilowo jesteś sama też cię trochę postanowiłam objechać. Mam nadzieje że się nie pogniewasz???????????? Myśl pozytywnie nie zamartwiaj się na zapas,jak co to razem w środę po wizycie ,będziemy płakać lub cieszyć się Mam nadzieję że nie będziesz miała problemu dostać skierowanie na usg, jak co to trochę pok nakłam lekarza

Gość załamanka
do cobra123 czytałam gdzies na forum ze kobitka zribiął test i wyszedł negatyw a potem pojawiła sie po 4 godz. jeszcze jedna kreska i zrobiła drugi i tak samo no i urodziła chłopca moze nie bede miała pecha w dodatku jak mąz wyjezdzał to miałm okres a potem przeciez ja z nikim nic no zobaczymy dzieki za kontakt!111111