Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Obcokrajowiec544

Jestem facetem z Ukrainy. Chciałbym z kimś pogadać

Polecane posty

Gość gość
Ja zawsze pomagam swojej dziewczynie i nie wstydzę tego. Jeśli kobieta i mężczyzna oboje pracują to powinni dzielić się obowiązkami. Wydaje mi się że pod tym względem na pewno pomagamy swoim partnerkom i zresztą mam dużą satysfakcję jak zrobię mojej dziewczynie śniadanie czy obiad i jej smakuje. A jak jest u was?

Gość gość
Zresztą jak facet potrafi dobrze gotować to kobiety to doceniają

Do 16:00: Bardzo zależy. Najczęściej starsi mężczyźni nie pomagają żonie. Natomiast młodzi ludzi pomagają kobiecie, jeśli oboje pracują. Zajmują się dzieckiem.

Gość gość
Trzeba przyznać że nasz Ukrainiec to rozmowna osoba.

Gość gość
Tak dajemy. Chyba każda kobieta lub dostawać kwiaty

Gość gość
Trzeba być dzentelmenem

Gość gość
Zależy od regionu Polski. W największych miastach, zwłaszcza tych najbardziej liberalnych jak Warszawa, Wrocław, Gdańsk najważniejsza jest kariera, wyścig szczurów. W innych miejscowościach ludzie przekładają jednak rodzinę ponad karierę. Na ogół większość ludzi w Polsce jest rodzinna, z wyjątkiem największych aglomeracji miejskich.

Gość Obcokrajowiec544
Do 17:29: Rozumiem

Ukrainki również są bardziej rodzinni. Nawet w dużych miastach dla większości kobiet rodzinna jest ważna. Chociaż oczywiście są osoby dla których kariera jest na 1 miejscu

Gość gość
Mam pytanie jaki imiona (damskie i męskie) obecnie są modnena Ukrainie ?

Gość gość
Flaga Ukrainy jest niebesko żółta,niebieski symbolizuje niebo a żółty symbolizuje kwitnący rzepak, czy to prawda?

Gość Obcokrajowiec544
Do 17:39: Maria, Anna, Sofija, Daryna, Ewa , Aleksandra, Katarzyna( po ukraińsku Kateryną) , Elinna ,Złata. Dla chłopców - Artem, Iwan, Timur, Dmytro , Władysław , Paweł ( po ukraińsku Pawlo) , Aleksandr, Nikolaj, Andrzej ( po ukraińsku Andrij), Yehor,Miron, Oleg.

Gość gość
Spodziewałam się takich imion jak Tatiana, Swietłana i Natasza , Anna , Maria i Ewa to i u nas takie imiona, jednak imiona rosyjskie róźnią się trochę od ukraińskich

Gość gość
W sumie to te własnie imiona podobają mi się, mom zdaniem są troche melodyjne ale to pewnie kwestie gustu. Czy u was na Ukrainie są tak jak u nas partie co się wzajemnie zwalczają?

Gość gość
Też fajne.

Gość gość
A czy wszyscy Ukraińcy chcą żeby Ukraina stała się państwem demokratycznym i autonomicznym czy są tacy co tęsknią za uzależnieniem Ukrainy od Rosji czyli za tym co było kiedyś?

Gość Obcokrajowiec544
Oczywiście że większość Ukraińców chcą zmian na lepsze, żeby Ukraina została państwem demokratycznym i autonomicznym. Tylko starsze osoby czasami tęsknią za Związkiem Radzieckiem i chcą żeby było jak kiedyś. I oczywiście duża część etnicznych Rosjan chcą żeby Ukraina była pod butem Rosji.

Gość gość
A czy poziom życia wtedy był gorszy czy teraz jest gorszy bo ja się obawiam że obecnie u was gorzej, ale oczywiście kibicuje Ukrainie i życzę jej jak najlepiej

Gość Obcokrajowiec544
Do 18:43: Teraz jest trochę gorszej ale to wynika z tego powodu że Ukraina straciła Krym i część Donbasu, na Donbasie nadal trwa wojna pozycyjna( konflikt jest zamrożony). Ukraina wydaje sporo kasy na wojsko. Niestabilna sytuacja polityczna powoduje znaczną redukcje inwestycji. Zagraniczni inwestorzy boja się inwestować w ukraińską gospodarkę