Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki cierpiętnice i mężowie święte krowy

Polecane posty

Gość gość
Aaaaa dział IT. To wiadomo, oderwani od życia, nie znający realiów. x doopa zapiekła co?

Gość gość
moze inaczej bo widzę ze masz problemy ze zrozumieniem istoty :) nie szkodzi, wytłumaczę. Naprawde takie tępoty pracują w Banku na callcenter? to ja juz wiem dlaczego nigdy nie da sie normalnie załatwić nazwa firmy na umowe UoP = nazwie firmy na kontrakcie + zakres obowiązków na obu umowach jest podobny + stanowisko jest takie samo = PIP to baaardzo interesuje, a szczególnie ZUS ściągniecie zaległych składek i US podatku :)

Gość gość
'gość dziś taaa, bo wszyscy pracuja na 100% i mierzy im sie wydajnosc albsolutnie kazdego dnia. tak tak. naiwna idiotka usmiech.gif xxx Nie wiem gdzie Twój pracuje, może na kasie w Tesco lub śpi na magazynie za paletami,ale mój w obsłudze telefonicznej klienta w jednym z banków, każdy nieodebrany telefon leci od razu do team lidera. Płacą dobrze to i wymagają zaangażowania w 100%." loooo matkooo a jak nie odbierze telefonu to co ? umrze ktoś od tego ? Ludzie jak ma facet prace biurowa to nie jest żadne zmęczenie . Zmęczony to może byc górnik . budowlaniec, pracownik produkcji który dźwiga tony i pracuje na 3 zmiany . Moj kolega jak dzwonił do zony to zawsze konającym głosem "kochanie jestem wykończony " hehe ciekawe czym .

Gość gość
gość dziś gość dziś No właśnie, mam umowę o pracę na pełnym etacie + jdg na karcie podatkowej, widać, że się kompletnie nie orientujesz. nie orientuje bo?jakiś logiczny argument? podajesz jaki masz etat oraz jaki mas podatek- a co ma jedno do drugiego? xxx Ja w sumie nie wiem jaki Ty masz problem. Nie świadczę usług dla konkurencji, w urzędzie zarejestrowaną mam kartę podatkową, wszelkie decyzje mam na piśmie, PIP interesuje kompletnie coś innego w trakcie wizyty w takich molochach jak mój a Ty się ekscytujesz jak mała dziewczynka wydumanymi konsekwencjami. :)

Gość gość
jak niewolnik - jak nie odbierze to dostanie pałą przez łeb :D w 21 wieku ludzie się godzą na takie warunki pracy, smutne

Gość gość
Jest wykończony jak sobie pomyśli, że wróci do domu i żona będzie od niego wymagała żeby się z dzieckiem pobawił

Gość gość
gość dziś ales ty tępa. twoja umowa nie ma nic do rzeczy bo przedmiotem ew kontroli byłaby jej zasadnosc. noo i miec podejscie ze PIP interesuje cos innego. z mocy prawa to tez go interesuje tylko ty jedziesz na nadziei ze nigdy nie bedziecie miec kontroli umów :) znam firmy gdzie były i posypały sie kary

Gość gość
gość dziś moze inaczej bo widzę ze masz problemy ze zrozumieniem istoty usmiech.gif nie szkodzi, wytłumaczę. Naprawde takie tępoty pracują w Banku na callcenter? to ja juz wiem dlaczego nigdy nie da sie normalnie załatwić nazwa firmy na umowe UoP = nazwie firmy na kontrakcie + zakres obowiązków na obu umowach jest podobny + stanowisko jest takie samo = PIP to baaardzo interesuje, a szczególnie ZUS ściągniecie zaległych składek i US podatku usmiech.gif xxx Zakres obowiązków jest zdecydowanie inny, kompletnie inna branża. Nie musiałybyście się dobijać na infolinie bankowe i przerywać biednym studentom czasu gry w pasjansa gdybyście potrafiły czytać ze zrozumieniem. :) Otóż jak zaznaczyłam: tu świadczę usługi dla jednej z grup finansowych a jednocześnie mam nałożoną sankcje w umowie o pracę, że nie mogę posiadać udziałów czy też angażować się na rzecz podmiotu konkurencyjnego. Na jdg obracam produktami z kompletnie innego sektora.

Gość gość
Dziewczyny, przecież nikt tu nie wymaga żeby facet który na 7 idzie do pracy do 5 bujał dziecko które nie chce spać. Tu chodzi o w miarę sprawiedliwy podział obowiązkow. Ustalony indywidualnie pod Was. Np mama może kłaść się spać o 21 powiedzmy i mąż do tej 1 ma dyżur przy dziecku. Wstaje do niego, usypia. Potem od 1 do rana czuwa już mama. Wtedy nikt nie powie, że facet który wstaje o 7 zabije kogoś szlifierka w pracy

Gość gość
Praca biurowa z reguły wiąże się ze stresem nieporównywalnym do walenia kilofem i grania w karty gdzieś pod ziemią na kopalni :)

Gość gość
gość dziś gość dziś ales ty tępa. twoja umowa nie ma nic do rzeczy bo przedmiotem ew kontroli byłaby jej zasadnosc. noo i miec podejscie ze PIP interesuje cos innego. z mocy prawa to tez go interesuje tylko ty jedziesz na nadziei ze nigdy nie bedziecie miec kontroli umów usmiech.gif znam firmy gdzie były i posypały sie kary xxx To kara będzie dla mojego pracodawcy, a nie dla mnie. Stać ich.

Gość gość
gość dziś super - tylko ze piszesz to pierwszy raz tu, a od 2 stron wyzywasz i się plujesz ze nic nie wiemy i jesteśmy głupie. Widzisz, napisałam ci prosto o co chodzi to od razu zrozumiałaś i potrafiłaś poprawnie skonstruować odpowiedz

Gość gość
o kara będzie dla mojego pracodawcy, a nie dla mnie. Stać ich. wiesz ze to nieprawda? ZUS np ściąga zaległe składki od pracodawcy część którą płaciłby pracodawca i od pracownika jego część :)

Gość gość
Możecie przenieść się z tymi dyskusjami o zusach i pipach na inny wątek?

Gość gość
gość dziś dobrze, zostawimy cie z kupkami i kaszkami. to ciekawszy temat :) co tam praca!

Gość gość
gość dziś o kara będzie dla mojego pracodawcy, a nie dla mnie. Stać ich. wiesz ze to nieprawda? ZUS np ściąga zaległe składki od pracodawcy część którą płaciłby pracodawca i od pracownika jego część usmiech.gif xxx Prawda, prawda. Tu mam pełen etat i opłacone składki właśnie po to by być na jdg na karcie podatkowej. Nie strasz, nie strasz bo... part 2. :D

Gość gość
Temat określa tytuł wątku i nie brzmi on "szczekające baby z biura"

Gość gość
gość dziś Temat określa tytuł wątku i nie brzmi on "szczekające baby z biura" xxx Idź sobie pośpij, bo skoro masz czas produkować się na kafe to znaczy, że dziecko daje spokój. Nie będziesz miec dylematu, że mąż nie wstaje w nocy do dziecka, gdyż sama będziesz w pełni sił. PS. mój wstawał, bo ma elastyczne godziny pracy dostosowane do treningów indywidualnych.

Gość gość
gość dziś ty dalej nic nie rozumiesz. prawda ze pracodawca zapłaciłby kare? z a za co? 2 posty temu wydusiłaś w końcu z siebie ze twój etat i jdg to 2 rożne sprawy i zakresy obowiązków, wiec za co chcesz mieć kare? czyżbyś nadal nie rozumiała co ci tłukę od 2 stron? :D

Gość gość
może ci to rozrysować? obrazkowo zawsze lepiej :D

Gość gość
Moje dziecko jest już duże i śpi doskonale

Gość gość
gość dziś gość dziś ty dalej nic nie rozumiesz. prawda ze pracodawca zapłaciłby kare? z a za co? 2 posty temu wydusiłaś w końcu z siebie ze twój etat i jdg to 2 rożne sprawy i zakresy obowiązków, wiec za co chcesz mieć kare? czyżbyś nadal nie rozumiała co ci tłukę od 2 stron? smiech.gif zzz Sorry, ale to Ty kreślisz jakąś dramę o kontrolach, karach gdy nie ma ku temu podstaw. Wpierw odpowiedz sobie sama - na jakiej podstawie ubzdurałaś sobie, że osoba łączącą pełen etat z jdg ma ogólnie otrzymać karę. Jakaś panikara jesteś. Natomiast co kontroli z PIP dotyczyły ogólnie warunków pracy w sektorze bankowym i to instytucja finansowa buliła. A ty dalej brniesz w wyimaginowane scenariusze oderwane od rzeczywistości.

Gość gość
wróćmy do tematu proszę. Już wiemy ze w Aliorze robią szwindle na umowach :) wiemy gdzie nie składać CV

Gość gość
ubzdurałaś sobie, wyimaginowane. x wyczytałam, dowiedziałam ze od kadr i księgowych oraz wiem o firmie w której ludziom pozamieniali umowy, więcej faktów ci podawać czy dalej do łba nie przyjmujesz żadnej wiedzy? to ze ty czegoś nie wiesz to znaczy ze to nieprawda? to się jeszcze nieźle przejedziesz :)

Gość gość
Nie ma szwindli na umowach w Aliorze. Masz etat z benefitami i opłacone składki 100%. Dodatkowo od kwestii organizacji prywatnego czasu zależy czy jesteś w stanie jeszcze pociągnąć coś własnego (poza w/w sektorami finansowymi). Oj histeryczki. Jeżeli podobnie rozmawiacie z mężami to nie dziwie się, że zapijają smutki piwkami nie wstając do dzieci. :)

Gość gość
gość dziś ubzdurałaś sobie, wyimaginowane. x wyczytałam, dowiedziałam ze od kadr i księgowych oraz wiem o firmie w której ludziom pozamieniali umowy, więcej faktów ci podawać czy dalej do łba nie przyjmujesz żadnej wiedzy? to ze ty czegoś nie wiesz to znaczy ze to nieprawda? to się jeszcze nieźle przejedziesz usmiech.gif zzz w Aliorze pozamieniali umowy? :D :D :D Hahahaha :D

Gość gość
Owszem . Jeszcze sa tacy faceci ale to sie juz dosc szybko zmienia. Ja mieszkam z dala od swoich rodzicow i z dala od rodzicow meza. Jesteśmy zdani na siebie i te obowiazki sa podzielone. Nie spychamy odpowiedzialnosci na innych.

Gość gość
Jak pierwsze dziecko mialo pare miesiecy to nie mialam oporu budzic meza w srodku nocy to noszenia dziecka. Inna sprawa ze ja mam mocny sen i jak dziecko budzilo sie w nocy na karmieni to ja po prostu nie slyszalam. Maz musial mnie budzic na karmienie.

Gość gość
gość dziś kobieto.2 strony temu napisałaś komuś ze ma połączyć sobie etat z DG w pracy. kilka postów temu wybąkałaś przyciśnięta do muru ze akurat twoja sytuacja jest inna bo masz zupełnie inne obowiązki. tłukę ci od 2 stron jesli sie ma TE SAME obowiazki i tego samego pracodawce to tak nie mozna . czy ty naprawde jestes tak głupia ze nie widzisz roznicy tylko dalej sie tu plujesz?

Gość gość
@14:57 Może faktycznie u janusza biznesu, u którego pracowałaś pozamieniali ludziom umowy, nie opłacali składek do ZUS czy też nie dawali aneksu do podpisania, ale w instytucjach finansowych coś takiego nie przechodzi. Chociażby dlatego, że pracują w nich ludzie dysponujący podstawową wiedzą w zakresie swoich praw pracowniczych. Także nie uogólniaj prywatnych - przykrych doświadczeń - na cały rynek pracy, gdyż to nie jest prawda.