Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka101

Córka chce chodzić na treningi, jak jej to wybić z glowy?

Polecane posty

Gość anka101

Moja córka ma teraz 13 lat. Od około trzech chodziła w ramach wufeu na dodatkowe zajęcia, miała do wyboru basen, siatkówkę albo karate (jakiś projekt unijny dla szkoły albo coś takiego). Córka poszła na karate i bardzo jej się to spodobało, wygrała nawet jakiś konkurs powiatowy. W tym roku projekt się skończył a córka dalej mnie męczy by chodzić na to całe karate trzy razy w tygodniu. Pieniądze mam ale nie chcę się zgodzić bo przecież za niedługo córka będzie szła do szkoły średniej, na razie uczy się bardzo dobrze ale boję się że przez takie głupoty opuści się w nauce, wolałabym by zamiast tego całego karate poszła na jakiś kurs językowy albo coś w tym stylu by jeszcze lepiej się uczyć ale ona nie chce. Co mam robić? Jak jej wybić z głowy te całe treningi?

Gość gość
niech trenuje jak to lubi i jest niezla ..kto wie moze osiagnie jakies duze sukcesy a co i za tym idzie pieniadze

Gość gość
a miala jakies kontuzje, siniaki?

Gość gość
Odrób lekcje, bo do średniej nie zdasz. 0/10

Gość gość
14:35 Nie kontuzji nie miała ale boję się że nie będzie spędzać odpowiednio dużo czasu na nauce

Gość gość
ile za to sie miesiecznie placi?

Gość gość
Głupia jesteś, ja mam syna i on nie chce :-( ja bym się cieszyła, za jakiś czas zacznie wychodzić wieczorami i takie treningi dadzą i tobie i jej jakieś poczucie bezpieczeństwa. A nauka? Proste, jak się opuści to ją wypisujesz i tyle. Mam nadzieję że to prowo i takich ułomnych matek nie ma.

Gość gość
14:57 Owszem są. Moja sąsiadka za wszelką cenę chciała by jej córki były najmądrzejsze na świecie, sama wybrała im zawody i wybrała szkoły średnie, korepetycje, nie miały prawa do uprawiania sportu, spotkania ze znajomymi, pójścia na dyskotekę, tylko ciągle nauka tak by mamusia była zadowolona. Jedna jak tylko poszła na studia miała "syndrom spuszczenia z łańcucha" czyli na przekór matce balowała, i w sumie nie skończyła studiów, a druga wpadła w depresję, ma dzisiaj rodzinę ale wygrzebywała się z tego co najmniej 10 lat.

Gość gość
ale bo to sie wszystko tak ladnie mowi..wiadomo ze kaazda matka chce jak najlepiej dlas wojego dziecka a nauka jest bardo wazna..a uprawiajac tak na powazniej sport moze przytrafic sie jakas powazna kontuzja i co wtedy?

Gość gość
no to faktycznie najlepiej zamknąć dziecko w domu, niech się tylko uczy, bron boże przyjemnosci i sport, bo kontuzja, bo oceny... Suuuper dzieciństwo!

Gość gość
skoro ten sport sprawia córce przyjemność nie powinnaś jej bronić, tym bardziej że jest to jakby nie patrzeć sztuka walki, jeśli będzie w tym dobra to masz choć trochę pewności że wychodząc gdzieś w przyszłości w nocy na miasto w razie czego nie jest bezbronna

Gość gość
Dziecko chce uprawiac sport 3 razy w tygodniu i to jest problem? Ja uprawiałam sport 5 razyw tygodniu i jak trzeba było to na weekend z nauka doganiałam. Uprawianie sportow wpływa dodatnio na nauke i osobowosc dziecka.

Gość gość
a jaki uprawialas?

Gość gość
daj jej zyc bo zrazisz ja do siebie i do nauki. Nie oceny sa najwazniejsze

Gość gość
Nauka nie jest aż tak ważna. Zwłaszcza dla dziewczyny. J wskoczyłam studia z bdb a teraz pracuje jako sprzataczka