Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość agnesikmagnesik

to choroba, tarczyca czy ciąża :(

Polecane posty

Gość agnesikmagnesik

witam od 1 listopada w dniu pierwszego dnia miesiączki zaczęłam stosowad yasminelle. wszystko było ok- do czasu. Przy 8 tabletce zaczęłam kaszlec. od 8 do 10 tabletki bolalo mnie lekko gardło i coś tam mi bardzo delikatnie z zatok spłynęlo. w dniu brania 10 tabletki byłam u endokrynologa,ponieważ zmarwil mnie wynik anty tpo, który był wyższy od normy. poprosilam lekarza jak już mnie chce posłuchać,czy w oskrzelach / płucach jest czysto, i tak też stwierdził. w 15 dniu dalej natarczywie kaszlalam i byłam u ogólnego lekarza,nawet mnie nie zbadał tylko dał skierowania do alergologa i laryngologa, jak ja i pewnie on nie myśleliśmy,ze od ostatniej wizyty A był to 3 listopad mogłam dodatkowo się przeziebic, odpluwalam czystą, gęstą, ciągnącą sie sline. kaszel jednak nie ustępuje do teraz. w 19 dniu byłam na izbie przyjęć w szpitalu z powodu tego kaszlu, lekarz dokładnie mnie osłuchał,spojrzał za pomocą latarki na moje syfy, wręcz stany ropne zapalne,które bardzo bolą i mam teraz ślady, a zrobiły mi się od czasu brania tabletek. zaznaczył lekarz mi, by yasminelle odstawić. To wszystko powyżej co napisałam jest ważne, bo od 12/14 tabletki zauważyłam jakieś tam duszności, szybsze mrowienia ,np kończyn podczas spania na których to leżałam (wiecie, ręka pod głową,pod cialem, noga na noge szybciej mrowiały itd) miałam dodatkowe wrażenia, ze krążenie nie takie w nogach, bolały, do tego ścisk w głowie, i ból okropny w klatce piersiowej,z tylu koło łopatki,albo pod pachą bliżej lewej piersi jak i w mostku. może to i ból spowodowany przez kaszel czy według Was, mogło być to uczulenie, nietolerancja tabletek? czy mimo tego , przy 4 tabletce , a jeszcze miałam ostatnie podrygi miesiączki współżyłam, partner miał prezerwatywę i nie doszedł we mnie, czy byłam wtedy zabezpieczona przez tabletki? od dwóch dni jak odłożyłam tabletki, brzuch mi urósł, też lekkich zaparć dostalam, zanim zaczęłam yasminelle brac, zaparcia też były, miałam powiększone piersi,ale to przez większość czasu podczas brania.. bóle głowy osłabienie ciągła senność, w nocy z 17 na 18 dnia nie umiałam się zagrzac, od małego mam często zimne ręce i stopy,a latem gdy na dworze 30 stopni, ja w domu drzemiąc jestem przykryta kocem bo zimno ..ból nerek, czy to oznaki choroby czy tarczycy ? a moze ciazy...ja juz na prawde nie wiem , co myslec .. czy wgl mogłam stosować te tabletki przy wysokim tpo,który jest poza normą ? endokrynolog też nie stwierdził niedoczynności czy nadczynność, muszę powtórzyć wpierw badania,dla pewności...A wiedza o tpo zaczęła się od tego,ze ginekolog na pierwszej wizycie zrobila usg, cytologie dala mi skierowanie na badania krwi i tego samego dnia receptę na tabletki yasminelle, gdzie wpierw powinna chyba zobaczyć wyniki.. błagam, doradzcie co o tym sądzicie dodam też, że od małego szybko się męczyłam, na wf pierwsza spocona i czerwona..późno się rozwijałam, okres dostałam majac 16 lat, leżałam w szpitalu na badaniach tego samego roku i wszystko wtedy wyszło w normie...często od małego choruje w okresie jesienno zimowym, co roku łapnie mnie przeziębienie jak nie przeziębienia, albo chora..zawsze gardło i zatoki i antybiotyk.... i tak historia lubi się powtarzać. ja juz nie wiem lekarze nic mi nie potrafi a powiedzieć..wymaz z gardła robilam 10 dnia podczas bolu gardła też nic nienwyszlo.. genetycznie mogę byc obciążona astmą i choroba płuc jako od strony jednego rodzica A od drugiego zawałem, cukrzyca, udarem.... juz się poddaje :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować