Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zamieszkać że szwagrem który jest wredny i skapy czy u teściów w ciasnym mieszka

Polecane posty

Gość gość
Nie 200 tylko 500!

Gość Ana 345
Autorko masz ciągłe pretensje, że tesciowie nie dają Wam pieniędzy. A co Twoi rodzice Ci dali i dlaczego do nich nie pojedziesz na 2 miesiące w odwiedziny? To Twój szwagier pomaga na bieżąco rodzicom i pewnie to on będzie się nimi opiekował na starość a nie Twój mąż. Jak można zwalić się komuś na 2 miesiące do domu. Jesteś bezczelna, roszczeniowa i na dodatek mało inteligentna. Może najpierw naucz się obsługiwać klawiaturę dopieroku zacznij pisać posty. Ja chwili nie wytrzymałabym z Wami. Wcale nie dziwię się szwagrowi.

Gość gość
Sorry!

Gość gość
Patologia z Ciebie wychodzi, niestety... Prostaczka niedouczona, nieumiejąca nawet pisać na klawiaturze wyzywa innych od kretynek. Pieniędzy to Ty nie masz biedoto skoro 400 zł na miesiąc za pokój, w którym będą mieszkały 4 osoby to dużo.:-)

Gość gość
Niedouczona prostaczka i chamka. Wątpię w prace marzeń twojego męża . Sądzę , ze jest na podobnym poziomie co ty. Współczuje szwagrowi

Gość gość
Do rodziców moich nie pojedziemy bo tak jak napisałam nie mirszjsjs w pl poza tym widujemy się z nimi kilka razy w roku i w przeciwieństwie do teściów pomogli nam bardzo w starcie życiowym

Gość gość
Tak tak, maz ma prace, o jakiej mozemy pomarzyc, mozliwe, ale gdybys miala takie krocie, to bys sie nie zastanawiala, czy spac u szwagra, ktory was nie chce, czy z tesciem i tesciowa w jednym pokoju (ja p*****le), faktycznie, 2 miesiace ogladac tescia w gaciach i sluchac jego pierdow:D masakra. Bo nawet jesli masz pieniadze, to masz bardzo ciasne horyzonty. Szwagier moze celowo wyskoczyl o kase, bo po prostu nie usmiecha mu sie, zeby 4 osoby u niego byly 2 mce i chcial cie zniechecic:O ty masz plan, ty nie masz problemu, skoro nas uwazasz za idiotki, to dzwon do szwagra i skladaj oferte, albo dziel pokoj z tesciami. Nie wiem tylko gdzie w 2 pokojowym mieszkaniu upchasz swoje klamoty spakowane na 2 mce.

Gość gość
Pomogli wam się spakować na wyjazd za granice tak ? Bo jak tak baaardzo wam Twoi rodzice pomogli to chyba macie gdzie mieszkać

Gość gość
To zamiast do teściów jedź na urlop do rodziców? Do czego tak tęsknisz w Polsce? Do biedy i nędzy z której wyszłas???

Gość gość
A skoro goscilas pare razy szwagra z rodzina, to powiedz mu to, ze nie bylo to dla ciebie problem i teraz wy chcielibyscie u niego, ale,ze to duzo dluzej, to oferujesz taka i taka kwote... i po co walkowac temat.

Gość gość
Nie oplaci sie placic za nadbagaz, lepiej kupic sobie rzeczy na miejscu.

Gość gość
To moze jedz do siostry? Tez jej zaplacisz, a zawsze to lepiej, skoro maz ma konfilkt z bratem.

Gość gość
Na to, zeby pobyc z siostra wystarcza Ci 3 dni. Co Ty chcesz robic w PL bez planu az 2 m-ce i to w najpaskudniejszej porze roku jest mi zagadka, gdzie Ty chcesz wypoczac.

Gość gość
Aha czyli zamierzacie tu sie zaopatrywac na miejscu, zeby nie placic za nadbagaz? Przeciez rzekomo masz pieniadze, to przy kasie patrzy na takie bzdury, jak oplata za nadbagaz? Kto przy forsie na sile sie wpycha, albo bedzie spal u tesciow z nimi w jednym pokoju i zywil sie u nich przez 2 wiekszosc czasu? Masakra, sluchajcie to jest chyba faktycznie prowokacja.

Gość gość
Jeszcze raz napisze bo widzę że nie rozumiecie. Autorka uważa że skoro teściowej dołożyli drugiemu synowi do domu to ona ma tam pełne prawo przyjeżdżać i zostawać na ile chce w ramach rozliczenia kasy której mąż autorki nie dostał! Nie mówi tego wprost ale moim zdaniem taka idea przebija z każdej jej wypowiedzi. I nie ważne że bracia mają konflikt, że ona ze szwagrem się nie lubi - w ten dom jest włożona kasa teściów i która im się też niby "należy". A te 400 zł to po to żeby nikt się nie czepiał bo on się przecież "opłacili", że niby nie było za darmo.

Gość gość
11:58 pytalam kilka razy, ale autorka upiera sie, ze teskni bardzo i bedzie tu 2 mce i koniec.

Gość gość
Masz racje, taka jest jej idea "odmieszkac" swoje w nieswoim domu, hahaha.

Gość gość
12:01 a ty uwazasz, ze skoro rodzice splodzili dziecko, to juz nic wiecej nie musza? Z opisu wynika, ze ci tesciowie potraktowali synow niesprawiedliwie, wiec ja sie nie dziwie, ze jeden ma zal. Nawet jesli ten drugi z racji tego, ze jest na miejscu pomaga im i sie opiekuje, to i tak nie znaczy, ze ten za granica mial zostac puszczony goly i wesoly w swiat:O ja bym nie chciala mieszkac ani u nich ani i tego szwagra.

Gość gość
Ani słowa co jej mąż na to! Ciekawe jak mąż będzie mieszkał u brata z którym jest poklócony?

Gość gość
gość dziś 12:01 a ty uwazasz, ze skoro rodzice splodzili dziecko, to juz nic wiecej nie musza? Z opisu wynika, ze ci tesciowie potraktowali synow niesprawiedliwie, wiec ja sie nie dziwie, ze jeden ma zal. Nawet jesli ten drugi z racji tego, ze jest na miejscu pomaga im i sie opiekuje, to i tak nie znaczy, ze ten za granica mial zostac puszczony goly i wesoly w swiatpechowiec.gif ja bym nie chciala mieszkac ani u nich ani i tego szwagra. xxx No widzisz, Ty byś nie mieszkała ale są ludzie bez honoru i godności którym to nie przeszkadza i ładują się do cudzego domu jak świnie do chlewa. Autorka po prostu wpadła na pomysł jak odebrać te pieniądze od szwagra.

Gość gość
Darmowy hotel, sprzatac nie bedzie. A moze rodzice to ustalili?

Gość gość
Wiecie co przykro się robi czytając takie teksty Człowiek chciał się poradzić wysłuchać opinie innych a tylko nas tu jest i chamstwo nie wspominając l tym że jak się wchodzi na temat to przed napisaniem czegoś wypada przeczytać wszystko a nie 2 ostatnie posty. A post o nadbagszu nie był mój . Wiwvue ze istnieje coś takiego jak pralka???

Gość gość
A wiesz że tę pralkę ktoś kupił, i ktoś płaci za prąd i wodę które zużywasz niszcząc przy okazji nie swoją pralkę?

Gość gość
Po to płacą te 400xl żeby móc się umyć i wyprać jak człowiek

Gość gość
To ja napisalam o nadbagazu, nie oplaci sie go placic i jeszcze prac u kogos.

Gość gość
gość dziś Wiecie co przykro się robi czytając takie teksty Człowiek chciał się poradzić wysłuchać opinie innych a tylko nas tu jest i chamstwo Xxx Ty się chciałaś nas poradzić???? Ha ha ha ha Ty nam zakomunikowalas ze będziesz mieszkać u szwagra za 400 zł a potem obrobiłaś mu I doope jaki to z niego wredny skąpy złodziej i cwaniak! Wcale nie słuchasz żadnych rad! Po prostu kłócisz się z nami, bo uważamy ze nie masz racji. I tyle!

Gość gość
Może najpierw zapytaj szwagra czy się zgadza na wszystko pobyt A dopiero później wymieniaj z nami opinie. Na razie robisz plany mieszkania w cudzym domu a właściciele nie mają o tym pojęcia!

Gość gość
gość dziś Po to płacą te 400xl żeby móc się umyć i wyprać jak człowiek xxx Od wczoraj już 50 osób napisało Ci, że 400 to stanowczo za mało za 4osobową rodzinę. Przyjmujesz to w końcu do wiadomości?

Gość gość
Chcialam tylko zauwazyc, ze pranie przy 2 malych dzieci jest na okraglo.

Gość gość
12:22 tak sie sklada, ze ja pisalam pare razy autorce, ze rownie dobrze moga przyjechac na pare dni i potem pojechac na prawdziwy urlop, albo na spokojnie odpoczac w domu. Taka goscina/pomoc jest normalna, kiedy np nagle ludzie zostaja bez dachu nad glowa, ale jak ktos ma plan, ze bedzie spal 2 mce u szwagra, ktoremu to nie bardzo po drodze, albo ma sie kisic z tesciami w jednym pokoju, to jest przesada. Ja sama odwiedzilam siostre w zeszlym roku z malym dzieckiem i bylam 3 dni, bo juz sama czulam, ze dosc i chce juz wracac, u tesciow tak samo. A tu autorka ma troche dziwna postawe, skoro jej nie stac na pensjonat i w pl, ale gdzies indziej niz strony rodzinne, to po chusteczke przeciaga strune?