Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zamieszkać że szwagrem który jest wredny i skapy czy u teściów w ciasnym mieszka

Polecane posty

Gość gość
My nigdy nie mieliśmy problemy żeby 8ch przenocować koedy do nas przyhexfxsli i już o tym pisałam tylko oczywiście wy czytacie i komentujcie tylko to co chcecie żeby się przyczepić u zrobić awanturę

Gość gość
Poza tym dla mnoe to nie jest problem.z nim otrzymywać bo tak jak pisałam większość czasu i tak nas nie będzie a w nocy się śpi

Gość gość
To roznica jak ktos spi u ciebie tydzien, a jak 2 mce. Juz ci to pisalam. Ale jak chcesz. Dla mnie beznadziejne jest spedzanie urlopu tutaj. Pare dni na swieta. Wiem, ze nie mieszkacie w uk, ale z innych krajow wczasy tez chyba nie sa az takie drogie, zwlaszcza w zimie. To jest odpoczynek. No sama pomysl czy sie chcesz kisic 2 miesiace w pokoju z tesciami?:O a jesli szwagier, to zaplac i mieszkaj.

Gość gość
Dla Ciebie jest beznadziejny bo mieszkasz tu na co dzień a my nie byliśmy w pl od 2 lat czy tak ciężko zrozumieć że trsknomh za pkcxyzba???

Gość gość
Autorko jeśli już koniecznie chcesz jechać ustal zasady. 1 zapłać połowę rachunku za prąd, wode i gaz. Bo przecież prac będziecie i myć się też. 2. Ustal cenę za wasz pobyt. 3. Ustal że zywicie się sami. 4. Kupcie swój proszek, środki chigieny itp. a jak coś żyjecie odkupcie. 5. Ustalcie dyżur sprzątania np. łazienki itp. I dla mnie problemu nie ma. Szwagier zadowolony i wy zachowacie się uczciwie. Jeśli jednak mimo ustaleń szwagier będzie Wam wypominał opieprz dziada i tyle skoro mężuś ma cipe zamiast wacka i z bratem nie potrafi załatwić pewnych rzeczy to ty musisz. Do wszystkich zbulwersowanych. Ja rozumiem że 2 miesiące to nie gościna a pomieszkiwanie i dlatego warto uzgodnić cenę pokoju itp. Ale jeśli goście zachowują się fair i dają kasę za to co zużyją i nie siedzą na tzw krzywy ryj to szacunek im się należy.

Gość gość
Ale o czym ta dyskusja skoro szwagier nie dość że nie zaprosił autorki wcale, nie chce jej gościć to ona się bo nawet nie zapytała o cokolwiek!!! Może niech najpierw szwagier się wypowie A nie obcy ludzie na kafe!

Gość gość
18:01 o to to to to...... Dokładnie ☺️

Gość gość
Hah a dyżury sprzątania łazienki... chyba Cię lekko wyobraźni a poniosła

Gość gość
Gdyby mi się mieli jacyś goście na 2-3 miesiące zwalić do domu, to chyba sama bym się wyprowadziła. Nie zgodzilabym się na coś takiego.

Gość gość
A kto ma sprzatac lazienke po uzywaniu przez 4 dodatkowe osoby, kto prac i zmieniac posciel? U meza rodziny robimy tak, ze zakupy sa robione na spolke, gotuje szwagierka i moj maz na zmiane, pomagamy przy pozostalych posilkach, do sprzatania akurat ktos przychodzi. Za wynajem nie placimy ale tez nasze pobyty nie przekraczaja 5-10 dni.

Gość gość
Dwa lata nie byłaś w Polsce i już języka zapomniałaś? Bystrzak z Ciebie :)

Gość gość
Pomysl tak, zeby gospodarze nie dokladali do Waszych odwiedzin. Gaz i prad sa w PL bardzo drogie. To odnosnie mycia sie i prania. My rowniez odwiedzamy reszte rodziny majac u szwagierki "baze wypadowa", jemy w gosciach, poza ich domem. Tak sie rozliczamy, chociaz moja szwagierka nie jest ani malostkowa, ani biedna.

Gość gość
Dla Ciebie to nie jest problem, ale jak slusznie zauwazyl gosc 18:01, trzeba by bylo zapytac szwagra, bo to ty i twoje dzieci i maz macie mieszkac u niego, a nie on u ciebie, wiec dla niego to moze byc problem. Zwlaszcza, ze nie zareagowal zbytnim optymizmem na te wiesc. Najpierw ty zakwateruj rodzine z dziecmi u siebie na 2 mce i potem orzeknij, czy to byl problem, czy nie. Masz jakas ograniczona wyobraznie kobieto.

Gość gość
Tak jak napisałam damy im 400xl.xs miesiąc oni akurat gazu nie używają. Na pewno nie będę się godzić myciem łazienki poza oczywiście ogarnięcie po sobie i dzuscusch

Gość gość
Ja niestety nie mam takich warunków jak oni żeby kogoś na tak długo przejmować mi się teściowie do wynajmu nie dokładają tak jak im do budowy

Gość gość
17:54 ale jest jeszcze poza pieniedzmi cos takiego, jak to, ze kazdy z nas ma charakter, temperament i przyzywczajenie. I to nie pieniadze, czy tam zywnosc, a to jest kluczowe, kiedy masz kogos przyjac pod swoj dach na tak dlugo.

Gość gość
To przede wszystkim odezwij sie do szwagra, w nie walkujesz temat tutaj:O i mu powiedz co wymyslilas. Mnie sie wydaje, ze ta kwota za samo nocowanie plus media jest ok, ale jednak bedziecie korzystac wspolnie ze wszystkiego i tak czy siak porzadkowac trzeba. Zastanow sie, czy gdyby np zona szwagra porosila cie o pomoc, to nie bedzie niegrzeczne, jesli odmowisz.

Gość gość
Aha i autorko przygotuj sie ogolnie finansowo, bo jest w polsce drogo w cholere. Nie tak dawno czytalam temat, jak jedna kobieta, ktora mieszka od dawna za granica, przyjechala w odwiedziny i robili normalnie zakupy, to co, tam cos i w pare dni wydali ok 700 zl:O i nawet nie pisze ci po zlosci, ale tak wyglada eldorado, do ktorego tak teksnisz:)

Gość gość
Moge Ci tylko odradzic robienie drogich, niezamowionych prezentow. Lepiej pokryc koszty swojego pobytu. Wtedy bedziesz chetnie witanym gosciem.

Gość gość
Press ty kupimy oczywiście ale nie żadne drogie normalne przeciętne

Gość gość
Swoje pretensje o pomoc skieruj nie do szwagra ale do tesciow, ale oni maja wyrzuty sumienia i sa slodcy i milusinscy, prawda?

Gość gość
Nie rozumiem takiego postepowania Twoich tesciow, oni zejda z tego swiata a bracia pozostana skloceni. Moze mysleli, ze Wy za granica dorobiliscie sie fortuny.

Gość gość
Nie wiem czy mają wyrzuty sumienia czy nie i mnie to nie obchodzi my niczego od nich nigdy nie oczekiwaliśmy i nigdy o nic nie prodilismy w przeciwieństwie do szwagra który o każdą złotówkę ż ich eyplstu się eyklocsl

Gość gość
Natłukłaś już 5 stron bzdurami. Po co zakładasz temat/pyszczysz jak i tak wiesz co zrobisz? To prowo?

Gość gość
Chcuspam poznać zdanie innych osób które patrzą ż boku na tą sytuację

Gość gość
w przeciwieństwie do szwagra który o każdą złotówkę ż ich eyplstu się eyklocsl xxx Co???? Może zaczniesz pisać jak człowiek?

Gość gość
Do p9xjalaks, terwxdaz mopex idzix spacdxz, doxteyanoc

Gość gość
No i starzy pewnie wymyslili, ze mozecie pomieszkac u szwagra, tylko, ze to nie szwagier jest winien, tylko oni. mali ludzie, ktorzy nawet teraz nie przyznaja sie do winy, a moze mysla, ze w ten sposob cos naprawia. Zenada. Jesli takie bylo ich podejscie, to albo mogli sie wypiac na obu synow, albo obu wyposazyc po rowno.

Gość gość
Szwagier się wyklocal o każdą złotówkę ż ich wypłaty