Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 11, 2019 Iryza Dziękuję za podpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 12, 2019 Mam jeszcze takie pytanie. Tym razem mamy mieć punkcje jednego miesiąca i jeśli coś się uda to w następnym miesiącu transfer. Jak wtedy wygląda takie przygotowanie do transferu? I czy po punkcji podawane są wtedy nadal jakieś leki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ola Napisano Wrzesień 12, 2019 Iwonkja zależy od tego, czy transfer będzie na cyklu stymulowanym czy na naturalnym. Ja miałam każdy transfer na stymulowanym. W cyklu w którym jest transfer przyjmuje się leki na wzrost endometrium i na wzrost progesteronu. Już od 2 dnia cyklu przyjmowałam zawsze estrofem. Później liluteinę. Inaczej to wygląda na cyklu naturalnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 12, 2019 Gość Ola Dzięki. W sumie to tego jeszcze nam nie powiedziała czy na naturalnym czy na stymulowanym cyklu :/ A na którym lepiej? Czy to zależy od osoby? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina Napisano Wrzesień 12, 2019 Iwonkja według mnie lepiej na naturalnym czytałam że mniej leków się przyjmuje, ale doświadczenia nie mam więc może ktoś inny sie wypowie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Milena Napisano Wrzesień 12, 2019 Iwonka cykl sztuczny zawsze jeśli kobieta ma problemy z owulacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iryza Napisano Wrzesień 12, 2019 Dziewczyny byliśmy na usg. Są 2 pęcherzyki. Jeden duży z bardzo widocznym ciałkiem żółtym, a drugi pęcherzyk malutki i nie widać co się tam dzieje. Do przyszłej soboty czekamy na kolejne usg, wtedy będzie wiadomo czy będą bliźniaki czy jednak nie. Beta 11080. Jesteśmy dobrej mysli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Milena Napisano Wrzesień 12, 2019 Dnia 12.09.2019 o 15:33, Gość Iryza napisał: Dziewczyny byliśmy na usg. Są 2 pęcherzyki. Jeden duży z bardzo widocznym ciałkiem żółtym, a drugi pęcherzyk malutki i nie widać co się tam dzieje. Do przyszłej soboty czekamy na kolejne usg, wtedy będzie wiadomo czy będą bliźniaki czy jednak nie. Beta 11080. Jesteśmy dobrej mysli Ale jaja! (Dosłownie) Gratulacje! Super ze są pęcherzyki!!!! A który to dzień po transferze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iryza Napisano Wrzesień 12, 2019 19 doba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tunessia 6 Napisano Wrzesień 12, 2019 Dnia 12.09.2019 o 15:33, Gość Iryza napisał: Dziewczyny byliśmy na usg. Są 2 pęcherzyki. Jeden duży z bardzo widocznym ciałkiem żółtym, a drugi pęcherzyk malutki i nie widać co się tam dzieje. Do przyszłej soboty czekamy na kolejne usg, wtedy będzie wiadomo czy będą bliźniaki czy jednak nie. Beta 11080. Jesteśmy dobrej mysli Iryza ależ się cieszę gratuluję Wam mam nadzieję że będą dwa i czekam na kolejne dobre wieści. Trzymaj się ciepło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasiula616 4 Napisano Wrzesień 12, 2019 Dnia 12.09.2019 o 15:47, Gość Milena napisał: Ale jaja! (Dosłownie) Gratulacje! Super ze są pęcherzyki!!!! A który to dzień po transferze? Iryza!!!! Niesamowite!!! Gratuluję cudownie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anana Napisano Wrzesień 12, 2019 Wow! Iryza gratuluję! Tak bardzo się cieszę że się udało buziaki czekam razem z tobą do przyszłej soboty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iryza Napisano Wrzesień 12, 2019 Dzięki dziewczynyZ wrażenia po wizycie prawie cały dzień przespalam. Cieszę się bardzo, marzenie się powolutku spełnia, ale nie zapominam o WasTrzymam za każdą z osobna kciuki i wiem, że każda z nas się doczeka. Nie możemy się poddawać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 12, 2019 Iryza, serdeczne gratulacje trzymam kciuki za dwoje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sylwia Napisano Wrzesień 12, 2019 Iryza no to hit dnia jest!!!! Co ja gadam?! to hit miesiąca!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ola Napisano Wrzesień 12, 2019 Iryza to jest dopiero news!! Trzymam kciuki, żeby na najbliższym USG obydwa pęcherzyki były duże i sobie równe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aga Napisano Wrzesień 13, 2019 Iza super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneta Napisano Wrzesień 13, 2019 Cześć dziewczyny, 14.10 mam laparoskopie jajowodów bo HSG niby wykryło niedrożne jajowody. Na jak dlugie L4 mniej wiecej mam sie szykować? Musze się jakoś zorganizować w pracy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aga Napisano Wrzesień 13, 2019 Dnia 13.09.2019 o 06:16, Gość Aneta napisał: Cześć dziewczyny, 14.10 mam laparoskopie jajowodów bo HSG niby wykryło niedrożne jajowody. Na jak dlugie L4 mniej wiecej mam sie szykować? Musze się jakoś zorganizować w pracy... Ja po laparoskopi bylam miesiac, szpital wystawil mi zwolnienie na tydzien a w zaleceniach mam zakaz podnoszenia powyzej 5 kg przez 6-8 tyg. (a niestety u mnie w pracy roznie bywa) dlatego sie u mnie przeciagnelo. Ale z tego co slyszalam to okolo 1miesiaca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaja Napisano Wrzesień 13, 2019 Iryza ekstra wiadomosc:) gratuluję!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 13, 2019 Iryza Jeśli mogę zapytać,Ty miałaś krio czy na świeżym zarodku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iryza Napisano Wrzesień 13, 2019 Dnia 13.09.2019 o 09:28, Gość Iwonkja napisał: Iryza Jeśli mogę zapytać,Ty miałaś krio czy na świeżym zarodku? Tę próbę miałam na świeżych zarodkach. Poprzednie 2 na krio. Tylko wtedy nie miałam włączonego leczenia immunologicznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 13, 2019 A jakie konkretnie to leczenie masz? Po którychs wynikach Ci to stwierdzili? Bo u nas nic na ten temat nie mowia :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 13, 2019 Ostatnio tylko DHEAS i testosteronu sie przyczepila i kazala mi te badania powtórzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iryza Napisano Wrzesień 13, 2019 Dnia 13.09.2019 o 10:47, Gość Iwonkja napisał: A jakie konkretnie to leczenie masz? Po którychs wynikach Ci to stwierdzili? Bo u nas nic na ten temat nie mowia Po dwóch nieudanych transferach nawet nie zaczęła się implantacju zarodka. Beta nawet nie drgnęla z poziomu 0. Nasza Pani Doktor powiedziała że w naszym przypadku widzi 2 możliwości. Albo zarodki są genetycznie uszkodzone i organizm sam je odrzuca, albo blokuję je immunologicznie. Poszliśmy do immunologa, zlecił badania i wyszło, że mam prawie wszystkie geny hamujące implantację i prawie żadnych, które by je podtrzymały.Zlecił zastrzyki i leki i jest efekt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iwonkja Napisano Wrzesień 13, 2019 U mnie przy drugim transferze beta drgnela, niewiele ale podskoczyla. Ale lekarka mówiła że to może być też spowodowane lekami :/ wcześniej czytałam tu na forum coś o immunologu ale w naszej okolicy niestety nie ma :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Malena Napisano Wrzesień 13, 2019 Hej dziewczyny Ja tez własnie zaczełam swoja przygode z Invitro. Boje sie strasznie jak to wszystko bedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iryza Napisano Wrzesień 13, 2019 Hej Malena nie bój się, nie jest to droga usłana różami, ale trzeba wierzyć, nie poddawać się. Czasem są cuda, czasem matka natura pomoże, a czasem wszystko będzie przeciw. Wtedy trzeba tupnąć nogą i walczyćŻyczę Tobie byś miała złoty strzał i by się udało za pierwszym razem. Trzymaj się i bądź wojowniczką jak My tutaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia83.1 88 Napisano Wrzesień 13, 2019 Dnia 13.09.2019 o 11:23, Gość Iryza napisał: Wow! Super! Z całego serca życzę bliźniaków ❤ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia83.1 88 Napisano Wrzesień 13, 2019 Dnia 13.09.2019 o 11:23, Gość Iryza napisał: Wow! Super! Z całego serca życzę bliźniaków ❤ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach