Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ava1231234

In vitro 2019

Polecane posty

58 minut temu, Gość Patrycja napisał:

Zuzana mąż mi mowi ze to chyba Ty siedzialas pod gabinetem jak przyszlismy do kliniki??? 😀

Pytam czy jest pewien ale mowi ze nie do konca a Ty chyba mialas na 19???

Byłam tam już od 18 prostoz pracy wiec możliwe ze ja. Szkoda ze nie podeszliście 😉

Gość Patrycja
13 minut temu, Zuzana napisał:

Byłam tam już od 18 prostoz pracy wiec możliwe ze ja. Szkoda ze nie podeszliście 😉

On mi powiedział ze nie jest pewien ale tak mu sie wydaje bo was widzial chyba jak mialam punkcję, chcialam zagadac ale jak wyszlam z pobrania to juz Cie nie bylo 🤔

A co powiedzial lekarz? 

9 minut temu, Gość Patrycja napisał:

On mi powiedział ze nie jest pewien ale tak mu sie wydaje bo was widzial chyba jak mialam punkcję, chcialam zagadac ale jak wyszlam z pobrania to juz Cie nie bylo 🤔

A co powiedzial lekarz? 

Dziś biorę ostatnią anty 21 sztukę. Od jutra zastrzyki gonapeptyl wieczorem. 12 lutego kontrola u docent. I 12 lutego wieczorem bemfora dołączam. 17 lutego do naszego doktora monitoring. Jak pojdzie ok to 24 lutego punkcja. Mam nadzieję że będzie ok. 6 komorek moga zaplodnic i podać tylko 1 😞

Gość Patrycja
1 minutę temu, Zuzana napisał:

Dziś biorę ostatnią anty 21 sztukę. Od jutra zastrzyki gonapeptyl wieczorem. 12 lutego kontrola u docent. I 12 lutego wieczorem bemfora dołączam. 17 lutego do naszego doktora monitoring. Jak pojdzie ok to 24 lutego punkcja. Mam nadzieję że będzie ok. 6 komorek moga zaplodnic i podać tylko 1 😞

To ja tak samo mialam. A czemu masz kontrole u docent? Nie bedzie go?? 

21 minut temu, Gość Patrycja napisał:

Tak 12 lutego nie bedzie go powiedział. W poniedziałek mam nadzieję że juz beda wyniki kariotypów. 

3 godziny temu, Gość Magda napisał:

Zuzana mam podobnie jak Ty - koncze powoli tabsy anty, jutro mam wizyte i dowiem sie jakie beda kolejne terminy, pewnie nam punkcja podobnie jakos wypadnie;)

Razem będzie raźniej 😉

3 godziny temu, Gość Magda napisał:

Zuzana mam podobnie jak Ty - koncze powoli tabsy anty, jutro mam wizyte i dowiem sie jakie beda kolejne terminy, pewnie nam punkcja podobnie jakos wypadnie;)

Razem będzie raźniej 😉

1 godzinę temu, Gość Kinga1234 napisał:

Dziękuję Dziewczyny za słowa wsparcia. Pierwszy raz kiedy się poryczałam... Wcześniej się trzymałam jakoś. Jutro umowię wizyte w klinice i będziemy walczyć dalej. Mamy już jakiś plan z mężem, bo czytajac Wasze komentarze wiem, że jest taki ktoś jak Dr Paśnik i pewnie sie do niego zgłosimy. My mamy to szczęście, że mamy środki i możliwość dofinansowania kolejnych prób. Najbardziej mi żal z Nas tych, dla których to finanse są największą przeszkodą. Ale twarde sztuki z Nas, żyjemy na co dzień tak jak inni, mając parę dużych zmartwien i jednoczesnie tak wielkie marzenie... życzę Nam jego spełnienia💚

Bardzo mi przykro że tak się stało, ale jesteś silna kobieta i wierzę że wszystko będzie dobrze, dobrze że się nie poddajesz i walczysz dalej o wasze szczęście życzę Ci wszystkiego co najlepsze 😙❤️

3 godziny temu, Gość Kinga1234 napisał:

I znowu się nie udało. 11 dpt beta poniżej 0,2. 3 transfer. Mam mrozaczki, ale slabszej klasy. No nic dziś z mężem siadamy i ustalamy co dalej. Niestety ale boje się, że maluchy po 3 dniu sie stopują w rozwoju (transfer 3 dnia zawsze był). U nas głównym problemem jest nasienie, a czytalam, że po 3 dniu do rozwoju wkracza plemnik. No nic tak miało być. Szkoda kolejnego Aniołka. Smuteczek. 

Przykro mi kochana  😞

1 godzinę temu, Gość Kinga1234 napisał:

Dziękuję Dziewczyny za słowa wsparcia. Pierwszy raz kiedy się poryczałam... Wcześniej się trzymałam jakoś. Jutro umowię wizyte w klinice i będziemy walczyć dalej. Mamy już jakiś plan z mężem, bo czytajac Wasze komentarze wiem, że jest taki ktoś jak Dr Paśnik i pewnie sie do niego zgłosimy. My mamy to szczęście, że mamy środki i możliwość dofinansowania kolejnych prób. Najbardziej mi żal z Nas tych, dla których to finanse są największą przeszkodą. Ale twarde sztuki z Nas, żyjemy na co dzień tak jak inni, mając parę dużych zmartwien i jednoczesnie tak wielkie marzenie... życzę Nam jego spełnienia💚

Bardzo mi przykro że tak się stało, ale jesteś silna kobieta i wierzę że wszystko będzie dobrze, dobrze że się nie poddajesz i walczysz dalej o wasze szczęście życzę Ci wszystkiego co najlepsze 😙❤️

7 godzin temu, Beta napisał:

Zuzana, czy mogłabyś mi napisać jak lekarz wyznaczył Ci dalsze terminy? Ja dopiero  za ok tydzień zacznę brać anty i kombinuje jak koń pod górę jak wszystko poukładać. 

Dziś biorę ostatnią tabletkę anty. Jutro czyli 28 styczeń wieczorem zaczynam zastrzyki gonapeptyl. 12 lutego mam monitoringi usg krew pobiorą i pewnie wieczorem 12 lutego juz zacznę zastrzyki bemfora. 17 zapisana jestem na kolejny monitoring. Potem ustalą kiedy następny. Na monitoring i pobranie krwi nie musisz być na czczo wiec i po poludniu mozesz sie zapisać. Ja 12 lutego mam rano a 17 po południu wizytę. Zastrzyki wybierz pote byc mniej wiecej o tej konkretnej porze mogla robi. Ja bede o 21 to wtedy napewno juz w domu bede. Jak wszystko ok pojdzie to punkcja 24 lutego .

32 minuty temu, Gość Patrycja napisał:

Bede sie modlić aby Twoje wyniki Patrycja wyszły dobrze 😘

3 godziny temu, Gość Kinga1234 napisał:

I znowu się nie udało. 11 dpt beta poniżej 0,2. 3 transfer. Mam mrozaczki, ale slabszej klasy. No nic dziś z mężem siadamy i ustalamy co dalej. Niestety ale boje się, że maluchy po 3 dniu sie stopują w rozwoju (transfer 3 dnia zawsze był). U nas głównym problemem jest nasienie, a czytalam, że po 3 dniu do rozwoju wkracza plemnik. No nic tak miało być. Szkoda kolejnego Aniołka. Smuteczek. 

Biedna nasza.... u nas tak samo jest... mam niedrożne jajowody i to jest oficjalna przyczyna ale jednak powstawały zdrowe komórki i było 6 zarodków które dotrwały do 3 doby później zostały  dwa ... tez myśle ze to wina nasienia bo mamy słabe chociaz nie tragiczne 😥 złap oddech i Wałcz dalej😘

4 godziny temu, Gość Kinga1234 napisał:

Kinga trzymaj sie. Musi w koncu kazdej z nas sie udac.

Dnia 26.01.2020 o 21:55, Madziallena31 napisał:

Ola leczysz sie w salce medica w Warszawie?

Procedurę in vitro i wszystko co z tym związane (również lekarza prowadzącego) mam w klinice Invicta w Warszawie. W Salve Medica miałam konsultacje z polecanym immunologiem. 

Dnia 26.01.2020 o 20:58, malagosia napisał:

Ja na początku tez myślałam o immunologi ale narazie odpuscialam ten temat... zobaczymy jął teraz będzie. Kurczę nie kojazd żadnego lekarza u Nas od tego 😕 może pogadaj ze swoim prowadzącym? 

Ja mogę ze swojej strony polecić Docenta Paśnika. Przyjmuje w Łodzi i można go też złapać w Warszawie w Salve Medica. Ja dziś żałuję, że tak długo się zbierałam do tego spotkania. 4 zarodki "zmarnowaliśmy" na próby, które nie miały szans powodzenia. 

Gość Lexy

Kinga tak bardzo mi przykro 😭 dzisiaj płaczę razem z Tobą, ale wierzę ze los sie do Ciebie uśmiechnie i ze następna próba będzie tą szczęśliwa ❤❤

Patrycja, na pewno będzie wszystko dobrze na badaniach 😘 fajnie ze będziesz miała wszystko od razu, ja w środę dopiero mam odebrac wyniki z pappa, daj znac jak będziesz juz po USG, trzymam kciuki✊✊

Gość Kinga1234
2 godziny temu, May1223 napisał:

Biedna nasza.... u nas tak samo jest... mam niedrożne jajowody i to jest oficjalna przyczyna ale jednak powstawały zdrowe komórki i było 6 zarodków które dotrwały do 3 doby później zostały  dwa ... tez myśle ze to wina nasienia bo mamy słabe chociaz nie tragiczne 😥 złap oddech i Wałcz dalej😘

Tak miało być... Dziś łapie oddech, jutro dzwonię, umawiam wizyty itd. 

Dziękuję każdej z Was za słowa wsparcia i trzymam za Was mocno kciuki✊ 

Gość Kinga1234
2 godziny temu, May1223 napisał:

Tak miało być... Dziś łapie oddech, jutro dzwonię, umawiam wizyty itd. 

Dziękuję każdej z Was za słowa wsparcia i trzymam za Was mocno kciuki✊ 

9 godzin temu, Zuzana napisał:

Dziś biorę ostatnią tabletkę anty. Jutro czyli 28 styczeń wieczorem zaczynam zastrzyki gonapeptyl. 12 lutego mam monitoringi usg krew pobiorą i pewnie wieczorem 12 lutego juz zacznę zastrzyki bemfora. 17 zapisana jestem na kolejny monitoring. Potem ustalą kiedy następny. Na monitoring i pobranie krwi nie musisz być na czczo wiec i po poludniu mozesz sie zapisać. Ja 12 lutego mam rano a 17 po południu wizytę. Zastrzyki wybierz pote byc mniej wiecej o tej konkretnej porze mogla robi. Ja bede o 21 to wtedy napewno juz w domu bede. Jak wszystko ok pojdzie to punkcja 24 lutego .

Bardzo Ci dziękuję za tą rozpiskę 🥰

Gość Olaaaaa
17 godzin temu, Mags1706 napisał:

Ja pare dni przed Toba 💕

Mags ja trzymam mocno kciuki za Ciebie, a dokładnie którego testujesz?

Wam wszystkim dziewczyny dziękuję za wsparcie i przykro mi bardzo, że kolejna z nas przeżywa rozczarowanie, Kinga trzymaj się, jesteśmy z Tobą!

6 minut temu, Gość Olaaaaa napisał:

Mags ja trzymam mocno kciuki za Ciebie, a dokładnie którego testujesz?

Wam wszystkim dziewczyny dziękuję za wsparcie i przykro mi bardzo, że kolejna z nas przeżywa rozczarowanie, Kinga trzymaj się, jesteśmy z Tobą!

Hej Ola, ja wedlug planu powinnam testowac w piatek, co bedzie 10dpt. Zaplanowalam jednak zrobic pierwsza bete I progesteron jutro( 8dpt) ,zeby zobaczyc ewentualny przyrost bety. 

Tak sie boje!!!! 

Gość Olaaaaa
2 minuty temu, Mags1706 napisał:

Będę myśleć o Tobie jutro, trzymać kciuki i czekać na (mam nadzieję pozytywny) wynik. Znam ten strach... na razie jestem jeszcze spokojna, ale z każdym dniem stres będzie coraz większy. 

10 godzin temu, Ola_ napisał:

Procedurę in vitro i wszystko co z tym związane (również lekarza prowadzącego) mam w klinice Invicta w Warszawie. W Salve Medica miałam konsultacje z polecanym immunologiem. 

Ja mogę ze swojej strony polecić Docenta Paśnika. Przyjmuje w Łodzi i można go też złapać w Warszawie w Salve Medica. Ja dziś żałuję, że tak długo się zbierałam do tego spotkania. 4 zarodki "zmarnowaliśmy" na próby, które nie miały szans powodzenia. 

Ja z invicta przeniosłam się do salve medica 

Gość Wiki
16 minut temu, malagosia napisał:

Dziewczyny krew oddana. Proszę o Wasze wsparcie 😊

Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki i modlę się żeby beta poszybowała w górę 🙏✊🍀

Przed chwilą, Gość Wiki napisał:

Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki i modlę się żeby beta poszybowała w górę 🙏✊🍀

🙏🏼☺️😘

Małgosia moja imienniczko trzymam mocno kciuki za Twoje szczęście!!! 🤞🤞

Gość Lexy
19 minut temu, malagosia napisał:

Dziewczyny krew oddana. Proszę o Wasze wsparcie 😊

Malagosia, jestesmy z Tobą i trzymamy za Ciebie mocno kciuki ✊✊  dzisiaj głaszczę brzuszek cały dzień i przesyłam pozytywne fluidy 🍀🍀🍀🍀 czekamy na pozytywne wieści 😘

12 minut temu, Gość Lexy napisał:

Malagosia, jestesmy z Tobą i trzymamy za Ciebie mocno kciuki ✊✊  dzisiaj głaszczę brzuszek cały dzień i przesyłam pozytywne fluidy 🍀🍀🍀🍀 czekamy na pozytywne wieści 😘

♥️🙏🏼😘