Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 31latka

3 lata zmarnowanego zwiazku z brakiem perspektyw na malzenstwo, pocieszcie

Polecane posty

4 godziny temu, Gość Zuzanna napisał:

1. Ja pytalam o przyszlosc a nie o przeszlosc. Jakie warunki musialyby byc spelnione abys w przyszlosci zdecydowal sie na slub bez intercyzy.

2.Napisales duzo o robowiazaniach kobiety. A jaka mialaby byc Twoja rola w takim zwiazku z intercyza ?

3. Czego konkretnie mialaby dotyczyc taka teoretyczna intercyza ?

1) Musiałaby wykazywać trwała dyspozycję za zależy jej na mojej wygodzie i satysfakcji ze związku na każdym polu. Tylko dlatego per analogiam powołałem się na przeszłość. JEśli chcesz powiedzieć że to przeciez normalne  to powiem, nie - nie jest normalne. W relacjach obie płcie najczęściej próbują się wyślizgać, a ja nie chce co jakiś czas kłocić się o to co jest nie tak. Bona fidei rzadka cecha w dzisiejszych czasach. 

2) Do ustalenia. Z tym, że nienawidzę obowiązków domowych i szczerze powiedziawszy w związku długoterminowym bardziej się opłaca żebym zajął się doszkalaniem i skakaniem ze stanowiska na stanowisko niż zmywaniem naczyń (na co i tak bym się nie zgodził, chyba, że na zasadzie że każde dba tylko o siebie i że nie ma dzieci).

3) W krajach arabskich podobają mi się ichnie kontrakty małżeńskie.  Generalnie zawierają one wszystko na co godzą się lub ni małżonkowie.
Osobiście nie chciałbym usłyszeć po jakimś czasie, że siłownia 3 razy w tygodniu czy jeden dzień w tygodniu z dala od siebie to przesada, tylko dlatego ze pojawiło się dziecko. I oczywiście kwestia majątkowa. Kto robi co, jakie cześci wypłaty są przeznaczone na potrzeby własne, jakie na rodziny (w zależności od innych obowiązków etc)
Punkt o tym, że w razie ustania w miarę intensywnego życia seksualnego małżeństwo przestaje istnieć  winy strony wycofującej się też by się przydał. Choć nie wiem na ile to można umocować prawnie.

2 godziny temu, frog_in_the_fog napisał:

"szukam dziewicy z 10 letnim doświadczeniem w łóżku i w prowadzeniu małżeńskiego gospodarstwa domowego" :D

do czyjej śmierci? :P

Jeśli umrę z przyczyn innych niż naturalne dyspozycja spadkowa zostanie zamrożona do wyjaśnienia. :P

Cóż, dobrze wychowana kobieta powinna wiedzieć jak się prowadzi dom. Tak jak mężczyzna powinien znać się na meskich obowiązkach. Choćby takich gdzie zakręcić wodę jak pęknie rura i przeprowadzeniu większości drobnych prac naprawczych w domu.
Co zaś do seksu: nie sądzę żeby do udanego pożycia konieczne było by kobieta włożyła w siebie dziesięć kilometrów bieżących ku...ów. Można uczyć się nawzajem a nie po dyskotekach.

1 godzinę temu, Gość Emilka napisał:

To wynurzenie moje akurat było z autopsji 😄

Wierzę.

Gość Zuzanna
11 minut temu, Piaskun napisał:

1) Musiałaby wykazywać trwała dyspozycję za zależy jej na mojej wygodzie i satysfakcji ze związku na każdym polu.

Rozrysujesz to ?

Gość Emilka
20 godzin temu, Piaskun napisał:

Raczej już odkryty przed innymi odkrywcami.
Widzisz, wiele kobiet traktuje swoje dziurki jak walutę, Fakt faktem dziurki, im bardziej rozpowszechniane, tym bardziej tracą na wartości - inflacja droga Pani, inflacja. Niejedna moja znajoma ze studiów powinna nosić wielce patriotyczne miano Res Publica. Li by tylko dwojga narodów...

Niekoniecznie tak uważam. Mimo wszystko to homo sapiens (czy aby?) .Jednak ten jeden procent tłumaczy czemu kobiety wynajdują tyle problemów po 7miu latach związku. Wtedy już małpiątko jest wystarczająco dorosłe, żeby małpiszonica szukała nowego małpiszona do dywersyfikacji genów. Ot kilka topików dalej małpiatka z małpiątkami z innych małpiszonów pyta się czy znajdzie 3ciego małpiszona 😛

No cóż gdyby mężczyźni się na to nie nabierali to kobiety musialyby zaniechac tych nikczemnych praktyk 😉

Oj tam oj tam odkryty. Jak się wypowie magiczne zaklęcie to można zdobywać nowe lądy

Pójdź wreszcie, Pani; wkrótce sił mi już nie stanie,
Bardziej niż trudy przyszłe trudzi mnie czekanie.
Bywa, że wojownicy, widząc wroga w dali,
Znużą się staniem, chociaż bitwy nie zaznali

A gdy już Pani da się przekonać:

O, Ameryko moja! mój lądzie nieznany,
Oby zawsze przeze mnie tylko zaludniany,
O, kopalnio klejnotów, kolonio szczęśliwa,
Jak dobrze się odkrywa ciebie i zdobywa!
Te okowy ci wolność przyniosą; i wszędzie,
Gdzie tylko dłoń położę, moja pieczęć będzie

3 minuty temu, Gość Zuzanna napisał:

Rozrysujesz to ?

^^
Lubię kiedy laska dba o mnie i w kuchni, i w łóżku, i o inne moje potrzeby. I nie jest to z gatunku tego chwilowego skoku na samym początku, a później przejście w tryb "spadaj, jestem zmęczona"

Dlatego sobie wydumałem, że spotykam się z kimś rok przed zamieszkaniem i 3 lata musi nam się dobrze mieszkać zanim będzie mowa o czymś więcej. 

Gość Zuzanna
3 minuty temu, Piaskun napisał:

Lubię kiedy laska dba o mnie i w kuchni, i w łóżku, i o inne moje potrzeby.

A konkretnie ? Umialbys zrobic konkretna liste swoich potrzeb na obszarach , ktore wymieniles ?

Gość bella
3 godziny temu, frog_in_the_fog napisał:

szukam dziewicy z 10 letnim doświadczeniem w łóżku

Ależ to jest możliwe, tylko trzeba zacząć od d*py strony 🤫

1 minutę temu, Gość Emilka napisał:

No cóż gdyby mężczyźni się na to nie nabierali to kobiety musialyby zaniechac tych nikczemnych praktyk 😉

Co poradzić, kobieta to takie nikczemne stworzenie żerujące na męskiej indolencji a głupocie. ;)

1 minutę temu, Gość Emilka napisał:

Oj tam oj tam odkryty. Jak się wypowie magiczne zaklęcie to można zdobywać nowe lądy

Tutaj chciałbym li tylko zauważyć, że nie jestem w stanie powstrzymać uśmiechu, gdy słyszę słowa dziecięcej piosenki: "razem ze mną kundel bury penetruje wszystkie dziury". Może kiedyś dojrzeję do tego by trzymać przy tym poważaną twarz, ale chyba nie w tej dekadzie.

4 minuty temu, Gość Zuzanna napisał:

A konkretnie ? Umialbys zrobic konkretna liste swoich potrzeb na obszarach , ktore wymieniles ?

Mógłbym tylko w jakim celu? ^^

Gość Zuzanna

W celu poznawczym.

Gość Gość
8 minut temu, Piaskun napisał:

Lubię kiedy laska dba o mnie i w kuchni, i w łóżku, i o inne moje potrzeby. I nie jest to z gatunku tego chwilowego skoku na samym początku, a później przejście w tryb "spadaj, jestem zmęczona"

Dlatego sobie wydumałem, że spotykam się z kimś rok przed zamieszkaniem i 3 lata musi nam się dobrze mieszkać zanim będzie mowa o czymś więcej. 

Patrzta go kurfa!

Królewicz!

Kolejny żałosny ... któremu się wydaje że kobieta musi zasłużyć ślub!

28 minut temu, Piaskun napisał:

Cóż, dobrze wychowana kobieta powinna wiedzieć jak się prowadzi dom. Tak jak mężczyzna powinien znać się na meskich obowiązkach. Choćby takich gdzie zakręcić wodę jak pęknie rura i przeprowadzeniu większości drobnych prac naprawczych w domu.
Co zaś do seksu: nie sądzę żeby do udanego pożycia konieczne było by kobieta włożyła w siebie dziesięć kilometrów bieżących ku...ów. Można uczyć się nawzajem a nie po dyskotekach.

dobra rada starej kobiety - wymagaj tylko tego, co sam możesz zaoferować.

jak trochę urealnisz wymagania, to może w końcu uda się złapać tę biedną praczkokucharkę ;)

btw, wynaleziono już zmywarki i roboty do sprzątania podłogi, serio!

Gość gość

W celu poznawczym.

upierdliwa jestes troche

Gość Zuzanna

To mi przypomina taki stary dowcip

Szczy dwoch facetow w kiblu. Jeden sika prosto a drugi rozpryskuje na wszystkie strony.

- A ty co ? - pyta ten pierwszy - Fontanna ?Ale moja bierze widelcem.

- A bo moja zona bierze w usta

- No moja tez bierze i co ?

- Ale moja bierze widelcem.

Gość Zuzanna
3 minuty temu, Gość gość napisał:

upierdliwa jestes troche

A masz na tyle twarzy zeby to napisac pod swoim wlasnym znanym nickiem ?

Gość gość
2 minuty temu, Gość Zuzanna napisał:

A masz na tyle twarzy zeby to napisac pod swoim wlasnym znanym nickiem ?

Oczywiście. Zaloguj się pierwsza. 

W celu poznawczym.

Mężczyzna musi mieć swoje tajemnice :P

2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Patrzta go kurfa!

Królewicz!

Kolejny żałosny ... któremu się wydaje że kobieta musi zasłużyć ślub!

Każdy i na wszystko musi zasłużyć.

1 minutę temu, frog_in_the_fog napisał:

dobra rada starej kobiety - wymagaj tylko tego, co sam możesz zaoferować.

Aha. Czyli powinienem wymagać od kobiety umiejętności wykonania remontu? ^^
A jeśli mam i tak robić co nie lubię i co mi nie pasuje czemu ma z kimś zadzierzgiwać jakiekolwiek więzy poza seksualnymi? I tak się nic nie zmieni. 

1 minutę temu, frog_in_the_fog napisał:

jak trochę urealnisz wymagania, to może w końcu uda się złapać tę biedną praczkokucharkę ;)

btw, wynaleziono już zmywarki i roboty do sprzątania podłogi, serio!

Biedna kobieta zamiast się fitnesować przy szorowaniu podłogi będzie musiała zapuścić robota, ew obsłużyć zmywarkę.

Ew. nie mam problemów z życiem gdzie kobieta dostarczy tyle samo hajsu na obsługę sprzątającą i wszytko inne. Tyle, ze przy takim związku dwóch japiszonów gdzie wszystko po równo, nie chciałbym dziecka. Brzydzę się przewijania. 

To mi przypomina taki stary dowcip

Szczy dwoch facetow w kiblu. Jeden sika prosto a drugi rozpryskuje na wszystkie strony.

- A ty co ? - pyta ten pierwszy - Fontanna ?Ale moja bierze widelcem.

- A bo moja zona bierze w usta

- No moja tez bierze i co ?

- Ale moja bierze widelcem.

Tego suchara nie słyszałem. ^^

Dwie kobiety po czterdziestce wybrały się latem na wycieczkę rowerową. 
Nagle jak jedna nie zawyje! Druga się pyta przestraszona:
-Co się stało!?
Pierwsza rzęzi:
-Cycek mi się w łańcuch wkręcił...

Gość Zuzanna
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Oczywiście. Zaloguj się pierwsza. 

Moje posty zawsze sa podpisane. Ale najwyrazniej to tylko mnie na to stac.

Gość gość

Moje posty zawsze sa podpisane. Ale najwyrazniej to tylko mnie na to stac.

Nie rozumiesz czy udajesz?

Zaloguj się na flagowca.

Gość Zuzanna

Ten Twoj znalanm. Slaby.

Pyta adiutant generala

- Panie generale. Ile razy pan moze ?

- No.... dwa!

- E to pan general chyba liczy w obie strony.

Przed chwilą, Gość Zuzanna napisał:

Ten Twoj znalanm. Slaby.

Pyta adiutant generala

- Panie generale. Ile razy pan moze ?

- No.... dwa!

- E to pan general chyba liczy w obie strony.

Rozumiem dostosowałaś poziom do jakości mojego dowcipu? ^^

Gość Zuzanna

Nie rozumiesz czy udajesz?

Zaloguj się na flagowca.

Dla takiego tchorza co potrafi tylko dowalac z goscia ? Zapomnij.

W dniu urodzin Rżewskiego Natasza Rostowa zaprosiła go do siebie
zdradzając, że ma dla niego prezent. Gdy znaleźli się sami, zrzuciła suknię i stanęła przed Rżewskim naga, ozdobiona tylko kokardką w intymnym miejscu. Rżewski zawijając rękaw zapytał:
- Głęboko on?

Gość Emilka
21 minut temu, Piaskun napisał:

Co poradzić, kobieta to takie nikczemne stworzenie żerujące na męskiej indolencji a głupocie. 😉

Tutaj chciałbym li tylko zauważyć, że nie jestem w stanie powstrzymać uśmiechu, gdy słyszę słowa dziecięcej piosenki: "razem ze mną kundel bury penetruje wszystkie dziury". Może kiedyś dojrzeję do tego by trzymać przy tym poważaną twarz, ale chyba nie w tej dekadzie.

Ach te beztroskie czasy niewinności gdy wypowiedziane przez Balwana slowa w bajce Tabaluga 'Jakubie zrób mi loda' nie budziły podejrzeń. 

Gość Zuzanna
Przed chwilą, Piaskun napisał:

Rozumiem dostosowałaś poziom do jakości mojego dowcipu? ^^

Poczules sie osobiscie urazony ? Przykro mi. Nie wiedzialam.

Poczules sie osobiscie urazony ? Przykro mi. Nie wiedzialam.

Piszę tylko, ze Twój dowcip też zassał. I to nie w ten dobry sposób ^^
Nie obrażam się jeśli komuś nie podobają się moje dykteryjki. Czemu miałbym?

5 minut temu, Gość Emilka napisał:

Ach te beztroskie czasy niewinności gdy wypowiedziane przez Balwana slowa w bajce Tabaluga 'Jakubie zrób mi loda' nie budziły podejrzeń. 

Otóż, to.
Podoba mi się Twój cykl skojarzeń ^^

Gość Kama

ZUZIA to oszustka i podszywa się jako kobieta 

Gość gość
5 minut temu, Gość Zuzanna napisał:

Dla takiego tchorza co potrafi tylko dowalac z goscia ? Zapomnij.

Propozycja padła. Zaloguję się kiedy Ty to zrobisz pierwsza. To Ty nie masz odwagi rozmawiać na flagowcu. Zuzanno ja wiem kim jesteś więc daruj sobie przerzucanie winy na mnie i obrażania mnie. Nic nie zrozumiałaś. Ja się loguję po Tobie.

Gość Bolek

Kiedyś małżeństwa zawierane były młodo, i rzeczywiście oboje się pomalutku dorabiali, kobieta jeśli nie pracowała rzeczywiście zajmowała się domem - wtedy rzeczywiście rozwód z podziałem pół na pol. Dziś kobiety mają wymagania, mężczyzna musi posiadać i zarabiać by się nim zainteresowała, przyszła na gotowe i prze do ślubu by mieć prawną przewagę w razie czego, myślą że im się należy bo gdzie będzie mieszkać z dzieckiem!!! Panowie rozwód to nic strasznego, wystarczy dobry adwokat. Chcesz wysokich alimentów bo nie masz pracy, chcesz mieszkania bo nie masz gdzie się podziać i to właśnie wykorzystał mój adwokat, dziecko ma dom, dobrze zarabiającego ojca który zapewni normalne życie, a matka permanentna bezrobotna bez perspektyw. Syn został że mną, mam cały swój majątek + jeszcze alimenty od niej ( w końcu musiała iść do pracy)

1 minutę temu, Gość Bolek napisał:

Kiedyś małżeństwa zawierane były młodo, i rzeczywiście oboje się pomalutku dorabiali, kobieta jeśli nie pracowała rzeczywiście zajmowała się domem - wtedy rzeczywiście rozwód z podziałem pół na pol. Dziś kobiety mają wymagania, mężczyzna musi posiadać i zarabiać by się nim zainteresowała, przyszła na gotowe i prze do ślubu by mieć prawną przewagę w razie czego, myślą że im się należy bo gdzie będzie mieszkać z dzieckiem!!! Panowie rozwód to nic strasznego, wystarczy dobry adwokat. Chcesz wysokich alimentów bo nie masz pracy, chcesz mieszkania bo nie masz gdzie się podziać i to właśnie wykorzystał mój adwokat, dziecko ma dom, dobrze zarabiającego ojca który zapewni normalne życie, a matka permanentna bezrobotna bez perspektyw. Syn został że mną, mam cały swój majątek + jeszcze alimenty od niej ( w końcu musiała iść do pracy)

Moje szczere gratulacje. Rzadko kiedy się udaje komuś tyle wygrać przy rozwodzie.

Gość Zuzanna

Propozycja padła. Zaloguję się kiedy Ty to zrobisz pierwsza. To Ty nie masz odwagi rozmawiać na flagowcu. Zuzanno ja wiem kim jesteś więc daruj sobie przerzucanie winy na mnie i obrażania mnie. Nic nie zrozumiałaś. Ja się loguję po Tobie.

Propozycja ? Przychodzisz na topik i ublizasz z goscia. To jest dokladnie to co robisz. Wiesz kim jestem bo JA sie podpisuje. Ciebie najwyrazniej na to nie stac. Wiec nie pisz o propozycjach.  I nie mam zamiaru zuzywac wiecej czasu na odpowiadania na te posty. Dla mnie jestes zwyklym smierdzacym tchorzem. I - nie. Nie zaloguje sie. Od lat pisze bez logowania i tak pozostanie.