Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

Gość Pracownik firmy

W tej firmie jest taki burdel że aż brak słów żeby to komentować. Kochana firmo czy nie może być taki ład i porządek jak kiedyś. Tu już się nie da normalnie pracować. Nic Ju nie ma ładu ani składu. 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość aagada napisał:

Dokładnie. Od listopada dodatkowo za taki premie 🙂 różnica w wypłacie do 300zl? 

Co???

Gość NNn

My jesteśmy już ponad 10mieiecy w DP. Na początku tak ze 3 mies. mielismy ogrom godzin.i super wypłata. Potem juz ucieli. Teraz jest tak ze, jest mało godzin danych przez górę, że dziewczyny musza chodzic na inne sklepy.I wypłata jest mniejsza niz kiedys przed podwyzką. Dlatego, że kiedys mozna było zrobic wiecej godzin. wraz z wydajnoscią. Teraz ta wydajnosc ucieli. Jest syf gorszy niż na smietniku.

Gość Depa
39 minut temu, Gość NNn napisał:

My jesteśmy już ponad 10mieiecy w DP. Na początku tak ze 3 mies. mielismy ogrom godzin.i super wypłata. Potem juz ucieli. Teraz jest tak ze, jest mało godzin danych przez górę, że dziewczyny musza chodzic na inne sklepy.I wypłata jest mniejsza niz kiedys przed podwyzką. Dlatego, że kiedys mozna było zrobic wiecej godzin. wraz z wydajnoscią. Teraz ta wydajnosc ucieli. Jest syf gorszy niż na smietniku.

Kiedy we wszystkich skałach wejdzie DP to gdzie będą wysyłać pracowników? Chyba szykują się zwolnienia. A z drugiej strony jak bedzie mało godzin ponad etat to sama się chyba zolnię.

Gość Struss

Ja tez miałam okazje pracować z MI oraz AC i obie wredne ... z przyklejonym uśmiechem . Jedna z nich bierze od KS pieniądze za posiłki na spotkaniach które faktycznie płaci firma na fakturę . Myślisz chytrusico że nie wiemy . Goski mi nie szkoda .

Gość Wwww
Dnia 21.01.2019 o 17:54, Gość beata napisał:

Czy jak wezmę l4 na dziecko(wniosek opieka) na 2 tygodnie to będę miała je 100%płatne?i czy te zwolnienie będzie liczyło się abym nie dostała premi inwentaryzacyjnej jak przekroczą absencje15dni w okresie rozliczeniowym? Czy takie l4 na dziecko się nie liczy. Proszę o info

Gość Ssss

L4 na dziecko liczy się do premii inwentaryzacyjnej. Wiem ze jest tam płatny jakiś dodatek a samo l4 płatne 80%

Gość Wwww

Czyli jak będę na l4 na dziecko to dostanę 100% wypłaty i jeszcze 100%premia inwentaryzacyjnej pomimo że będę nawet 16dni na takim zwolnieniu?Dobrze rozumiem?

Gość Gosc

Chyba źle zrozumiałas. L4 to l4, tylko ciążowe płatne 100%. A opieka na dziecko to 2 dni w roku, to jeszcze coś innego. Opieka traktowana jest coś jak urlop,  nie jak l4. A 16 dni l4 to ci zabiorą i regulaminowa i inwentaryzacyjnej. 

Gość 552211
29 minut temu, Gość Wwww napisał:

Czyli jak będę na l4 na dziecko to dostanę 100% wypłaty i jeszcze 100%premia inwentaryzacyjnej pomimo że będę nawet 16dni na takim zwolnieniu?Dobrze rozumiem?

Nie, nie dostaniesz 100% wypłaty a jedynie 80% średniego miesięcznego wynagrodzenia brutto z ostatnich 12 miesięcy plus jakiś zasiłek ( są ta niewielkie pieniadze). Oczywiście premię regulaminowa w danym miesiącu ci zabiorą I jak będziesz powyżej 15 dni to też i inwentaryzacyjną.

Gość Www

Już rozumiem.dzieki za info.w takim razie wysyłam męża na l4 🙂

Gość Xxx

Jak dla mnie z tymi l4 jest naprawdę po***ne. Rozumiem, że były nadużywane zwolnienia, ale skoro ross taki prorodzinny, to co matka ma zrobić jak zachoruje jej dziecko? Oczywiście, że pójdzie na l4, bo uważam, że zdrowie jest więcej warte niż te ich premie. Na wszystkim oszczędzają. Teraz to już w ogóle mało kto dostanie. Do tego jak ojciec pójdzie na 2tyg urlopu ojcowskiego, a później weźmie chociaż dzień l4, to też może zapomnieć o inwentaryzacji... Tylko chwalić się potrafią ilu to ludziom i instytucjom pomogli. A ty pracowniku zapie** na to wszystko i siedź cicho. Paranoja

Gość Gosc

Wydaje mi się że teraz większość będzie miała wywalone na ta jedna premia inwentaryzacyjnej i dopiero się posypia zwolnienia.u nas w regionie to ci trzecią na zwolnieniu

Gość Żulikonaeb
13 godzin temu, Gość Struss napisał:

Ja tez miałam okazje pracować z MI oraz AC i obie wredne ... z przyklejonym uśmiechem . Jedna z nich bierze od KS pieniądze za posiłki na spotkaniach które faktycznie płaci firma na fakturę . Myślisz chytrusico że nie wiemy . Goski mi nie szkoda .

Też mi się zawsze wydawało że tak robi i że ogólnie jest tak chytra że by spod siebie zjadła . Jej zachowania nie mają nic wspólnego z oszczędnością . To zwykle cwaniactwo wiejskiej baby która lansuje się na Warszawiankę . A jej „ elokwencja „ jest wręcz śmieszna . Kto to jeszcze trzyma 

Gość Aga

Jaki jest czas zgłoszenia do Warty jak się urodzi? 

Gość Naw

Jest u kogoś z was wprowadzony na sklepie już 3 miesięczny okres rozliczeniowy? Moze ktos napisac jak to wyglada z wyplatami i godzinami pracy ? 

Gość Justyna

proszę pomóżcie skąd wziąć kontakt do HR??!! bardzo ważne

Gość nina

Dziewczyny czy mając cesarskie cięcię warta wypłaca za operację lub pobyt w szpitalu?

Gość Ccc
33 minuty temu, Gość nina napisał:

Dziewczyny czy mając cesarskie cięcię warta wypłaca za operację lub pobyt w szpitalu?

Za pobyt w szpitalu powyżej 4dni tak, za sama operacje niestety nie

Gość kkk

Za pobyt w szpitalu z powodu porodu Warta nie wypłaca odszkodowania

Gość eeee

Czy na święta na macierzyńskim dostaje sie paczke dla dziecka do domu?

Gość Gggggu
1 godzinę temu, Gość eeee napisał:

Czy na święta na macierzyńskim dostaje sie paczke dla dziecka do domu?

Nie, paczki przychodzą do sklepu 

Gość Gosc
3 godziny temu, Gość kkk napisał:

Wypłaca jak miałaś powikłania :) 

Gość Xxx

Na spotkaniu,, rossmann to my,,prosiłeś mówić do siebie,, część Piotrek,, zatem Piotrek zacznij robić porządki w łódzkich sklepach bo gdzie niegdzie kierowniczka wraz że swoimi tępym zastepca robią co chca ,marnuja tylko nasze cenne godziny na bumelowaniu w biurze...

4 godziny temu, Gość kkk napisał:

Jak to nie.Ja dostałam 2 razy kasę za pobyt byłam po 4 dni

45 minut temu, Gość Gosc napisał:

Wypłaca jak miałaś powikłania 🙂

Guzik prawda.Dostałam dwa razy,bez powikłań 

Gość Gra
10 godzin temu, Oxana12 napisał:

Guzik prawda.Dostałam dwa razy,bez powikłań 

Dwa razy po 4 dni byłaś rodząc? To ile rodzilas 8 dni? My tu o porodzie mówimy 

Gość Gość
25 minut temu, Gość Gra napisał:

Dwa razy po 4 dni byłaś rodząc? To ile rodzilas 8 dni? My tu o porodzie mówimy 

Może rodziła dwa razy? Dwójkę dzieci?

Gość Gość

A powiedzcie czy nasza firma rozlicza nam pity w tym roku ?!?

Gość Ffffff
13 godzin temu, Gość Xxx napisał:

Na spotkaniu,, rossmann to my,,prosiłeś mówić do siebie,, część Piotrek,, zatem Piotrek zacznij robić porządki w łódzkich sklepach bo gdzie niegdzie kierowniczka wraz że swoimi tępym zastepca robią co chca ,marnuja tylko nasze cenne godziny na bumelowaniu w biurze...

"Cześć Zosia". Zosia też ma chyba coś do roboty i to nie tylko na poziomie sklepu! Pokaż że jesteś dla pracowników!