Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

Gość Ppp

O co chodzi z 3 miesięcznym okresem rozliczeniowym??

Gość Uri
1 godzinę temu, Gość Ffffff napisał:

"Cześć Zosia". Zosia też ma chyba coś do roboty i to nie tylko na poziomie sklepu! Pokaż że jesteś dla pracowników!

Z Zośką to lepiej ostrożnie. Trzyma sztamę z kr. Wiem bo w naszym sklepie wywaliła z pracy dziewczynę która nie podobała się kr. Żeby było ciekawiej to to była najlepsza pracownica w sklepie, ale to już chyba nie ma dla nich znaczenia.

Gość Try
5 minut temu, Gość Ppp napisał:

O co chodzi z 3 miesięcznym okresem rozliczeniowym??

O oszczędności, jak zwykle. Czas pracy bedzie rozliczany w ciagu trzech miesięcy i to pozwoli na przesunięcie godzin z jednego miesiąca na drugi jeśli takie bedzie życzenie firmy. Nadgodziny rownież bedą rozliczane w ciagu trzech miesięcy co spowoduje ze firma bedzie mniej płaciła. Już kiedyś pracowałam w takim systemie. 

Gość -zzz
15 minut temu, Gość Uri napisał:

Z Zośką to lepiej ostrożnie. Trzyma sztamę z kr. Wiem bo w naszym sklepie wywaliła z pracy dziewczynę która nie podobała się kr. Żeby było ciekawiej to to była najlepsza pracownica w sklepie, ale to już chyba nie ma dla nich znaczenia.

A podobno kierownik HR miał być dla pracowników. Podobno to osoba z zewnątrz bez żadnych kontaktów np z KS czy KR. Czyli HRowcy to kolejni p.o.d.p.i.erd alacze

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

A powiedzcie czy nasza firma rozlicza nam pity w tym roku ?!?

W tecie trzeba było sobie wydrukować pita i trzeba go sobie rozliczyć

Gość kkk

Rodziłam nie dawno. Byłam w szpitalu 5 dni. Nie dostałam pieniędzy. Warta argumentowała to tym, że pobyt był związany z porodem a za to nie wypłaca pieniędzy. Dostałabym jakby pobyt był związany z chorobą.

Gość Kółko regionalne

Która to pracownica mobinguje pracowników ochrony? Musimy się g głębiej temu przyjżeć i wyciągnąć konsekwencje 

6 godzin temu, Gość Gra napisał:

Dwa razy po 4 dni byłaś rodząc? To ile rodzilas 8 dni? My tu o porodzie mówimy 

Przy jednym dziecku 4 dni i przy drugim też 4 dni.Za każdym.razem dostałam z warty za pobyt w szpitalu nie pamiętam kwoty ale ok 40-50 za dobę.Ciaza bez powikłań,planowane cesarki

Gość Mulka

Kiedy Rossmann to my w Radomiu ?

Gość Gość

Mam pytanie odnośnie zatrzymania karty płatniczej.Czy z tego tytułu ktoś z was otrzymal PIT??

Gość Gosc

Jakie prezenty były na spotkaniach w kinie??

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Mam pytanie odnośnie zatrzymania karty płatniczej.Czy z tego tytułu ktoś z was otrzymal PIT??

Nie wiemy bo jak mamy zatrzymanie karty to kierowniczka wypisuje na siebie i zgarnia nasza kase 😕

Gość Bhv

Jak wygląda w sklepach w ktorych wprowadzili 3 miesięczny okres rozliczenia pensja? Jak wygladaja godziny 3/4 etatowcow ? 

Gość Lucyna M

Jak się pracuje z kr Lucy ?

Gość Gosc

A za urodzenie dziecka,tez nie dostalas nic z Warty ?

Gość Marianka
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Tez bym się chętnie  dowiedziala, mam 3 takie przelewy do rozliczenia

Gość Taka

Czy wasi nowi ks krytykuja swoich poprzedników? Moja kr po spotkaniu powiedziała ze nowy ks nadawał na starego (mimo ze obaj to rodzina). Podobno starzy ks zostali odsunięci od sklepów bo cały bałagan to ich wina.

Gość Xyz

Mam pytanie czy na macierzyńskim mogę założyć kartę multisportu ? 

Gość Gość
Dnia 10.01.2019 o 07:22, Gość HRowiec napisał:

Nie jedna poleciała za mobbing . W Warszawie prawie wszystkie KR do wymiany , tylko systematycznie żeby nie robić zbyt dużego zamieszania na raz . Nie podostawały też awansów na Kierowników sprzedaży , wracają na stanowiska kierowników sklepów jeżeli nadal chcą wiązać swoją przyszłość zawodową z Rossmannem . W przyszłym roku o tej porze woj. mazowieckie będzie wymienione .

W Rossmannie trwają masowe zwolnienia i redukcje etatów. A to zmiana warunków pracy, a to mobbing, jakaś skarga anonimowego pracownika. Zero merytorycznych powodów. I zamiast jasno powiedzieć, że firma przechodzi reorganizację i zwalnia (redukuje etaty), to oni małymi kroczkami, po kilkanaście osób zwalniają co miesiąc, już od listopada zeszłego roku.

A ludzie to przyjmują bez żadnego sprzeciwu, a przecież za redukcję stanowisk należy się odprawa. I tu właśnie widać brak pracowniczych związków zawodowych, one nie przeszły by obok tego obojętnie. 

Gość lok
3 godziny temu, Gość Xyz napisał:

W Rossmannie nie ma karty Multisport. 

Gość Koleżanka z pracy

A jak tam koleżanki nowy kierownik sklepu K.W. w Będzinie? Pewnie jesteście zadowolone z powrotu konfidenta przed którym niektóre z was uciekły z M1. 

Gość Gosc
Dnia 30.01.2019 o 20:58, Gość Justyna napisał:

proszę pomóżcie skąd wziąć kontakt do HR??!! bardzo ważne

Zadzwoń do regionalnej to ci poda nr tel

Gość Pracownik sklepu

Jak już zwalniają masowo to chociaż nie dobrych pracowników tylko Te wszystkie upierdliwe mobingowy nieudolnie wykonujące swoje obowiazki i jeszcze utrudniające pracę innym. Proszę rossmannie zwróć na to uwagę. Jestem świadkiem gdzie został zwolniony porządny oddany firmie pracownik bo zawadzal p kierownik tym że głośno mówił o jej walkach i przekrętach. Najlepiej nic nie robić a najwięcej zarobić. Przy okazji swoje niedociągnięcia i flustracje wyladowywac na swoich pracownikach. 

Gość Zdziwiona
1 godzinę temu, Gość Koleżanka z pracy napisał:

A jak tam koleżanki nowy kierownik sklepu K.W. w Będzinie? Pewnie jesteście zadowolone z powrotu konfidenta przed którym niektóre z was uciekły z M1. 

Kto to coś awansował na kr? Dobrze ze sie w porę zorientowali.

Gość Gość
25 minut temu, Gość Gosc napisał:

Zadzwoń do regionalnej to ci poda nr tel

no bardzo śmieszne gdybym mogla zaufac kr to jej bym sprawe zglosila niestety przyjazni sie z ks i nie przyjmuje na jej temat zadnych faktow! ktos sie sprzeciwia to wylatuje

Gość Pracownik sklepu
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

no bardzo śmieszne gdybym mogla zaufac kr to jej bym sprawe zglosila niestety przyjazni sie z ks i nie przyjmuje na jej temat zadnych faktow! ktos sie sprzeciwia to wylatuje

No fakt w wielu sklepach kolesiostwo, ukladziki i dodatkowe przywileje to standard. Jeśli centrala to czyta w szczególności Pan Piotr to poprosimy w kalendarzu zadań przesłać nr kierowników hr. Niech każdy w tej firmie ma prawo głosu. A nie tylko ten wyższy szczebel, który w większej większości i tak nie powie prawdy by chronić swój tylek. 

Gość Gość

Czy któraś z dziewczyn na l4 ciążowym dostała juz swój PIT?

Gość Gość

Za zatrzymanie karty dostaje się pit w końcu to Polska tu za wszystko odliczają podatek... Także czekajcie napewno dostaniecie

Gość kkk

Za urodzenie dziecka dostałam za pobyt w szpitalu z tego tytułu nie

Gość kkk
8 godzin temu, Gość Xyz napisał:

Teraz jest OK System. Na stronie pracuje w Rossmanie jest info co i jak.