Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

Gość Gość 5

Przykre jest to, że wieloletnich pracowników niczym się nie docenia nawet większym etatem 😕

Gość 123
43 minuty temu, Gość Gość 5 napisał:

Przykre jest to, że wieloletnich pracowników niczym się nie docenia nawet większym etatem 😕

Wola mieć parobkow niż pracowników. Porządna firma dba o swoich pracowników, lepiej mieć ich mniej a dobrze wyszkolonych i sprawdzonych ludzi. Wszyscy przychodzą i po zderzeniu się z rzeczywistością,,białych fartuszkow stojacych i ładnie wyglądających,, uciekają. Nigdzie w Polsce nie ma drugiej takiej drogerii, gdzie pracownik pracuje na takich śmieciowych umowach. 

Gość fkj

Czy ktoś miał sytuację że warta wypłacila niższą kwotę niż oczekiwaliscie zgodnie z lista zabiegów operacyjnych? czy powinni wypłacic mi rownież pobyt w szpitalu spowodowany operacja? ktoś sie odwoływał? Bardzo prosze o poswiecenie chwili na odpowiedź jesli mieliscie takie doswiadczenie.

Gość Kkk
10 minut temu, Gość fkj napisał:

Czy ktoś miał sytuację że warta wypłacila niższą kwotę niż oczekiwaliscie zgodnie z lista zabiegów operacyjnych? czy powinni wypłacic mi rownież pobyt w szpitalu spowodowany operacja? ktoś sie odwoływał? Bardzo prosze o poswiecenie chwili na odpowiedź jesli mieliscie takie doswiadczenie.

Tylko ze jeśli chcesz otrzymać wypłace z dwóch roszczeń to trzeba zgłosić oba. Bo jeśli zgłosisz tylko za operacje to oni sami z siebie nie wypłaca także za pobyt. Warto tez do nich zadzwonić na infolinie bo wszystko dokładnie wytłumaczą 

Gość Nata
1 godzinę temu, Gość 123 napisał:

Wola mieć parobkow niż pracowników. Porządna firma dba o swoich pracowników, lepiej mieć ich mniej a dobrze wyszkolonych i sprawdzonych ludzi. Wszyscy przychodzą i po zderzeniu się z rzeczywistością,,białych fartuszkow stojacych i ładnie wyglądających,, uciekają. Nigdzie w Polsce nie ma drugiej takiej drogerii, gdzie pracownik pracuje na takich śmieciowych umowach. 

Nie sądzę, że są smieciowe.. W tym miesiącu (styczeń) mamy około 135h przepracowanych co daje nam 1650zl bez premii, to źle? Niektórzy zarabiają tyle samo przepracowujac cały etat. Może czas na zmianę pracy a nie stałe narzekanie, bo wcale nie jest źle z tą płacą. 

Gość Warta

Zawsze możesz się odwołać od decyzji do Warty tylko musisz dobrze uargumentować. Ja miałam podobną sytuację i odwołałam się tylko w innej firmie i otrzymałam dopłatę. To nic nie kosztuje a możesz otrzymać wyższe odszkodowanie

Gość gość 5

Tak źle gdy jesteś przyzwyczajona do wypłaty 2000 i ponad. Styczeń jeszcze 3/4 to 132 godziny to w miarę a co powiesz o lutym gdzie jest 120 godzin? Tez będzie fajnie jak dostaniesz 1650 ale z premia?

Gość Gość

Dziewczyny co to za stanowisko asystent kierownika i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na asystenta? Jakie pytania ? Szukam pracy może akurat się uda. 

Gość lil

Asystent kierownika to stanowisko do którego należy odpowiedzialność prowadzenia zmiany, odpowiedzialność finansowa,  na każdym sklepie jest kilku asystentów którzy de facto przy dużo gorszej wypłacie robią wszystko za kierownika. i 3/4 etatu. takze mocno się zastanów

Gość Gościówa5
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Dziewczyny co to za stanowisko asystent kierownika i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na asystenta? Jakie pytania ? Szukam pracy może akurat się uda. 

Nie polecam. Robisz wszystko to co KS poza małymi wyjątkami a jeśli zrobisz cokolwiek nie tak to oczywiście kąta finansowa jest w postaci braku premii. 3/4etatu za marne godziny że nawet 2000 nie wyrobisz . 

Gość Gość

A jakieś przykładowe pytania z rozmowy podpowiecie?

Gość Hgg

Pytania odnosnie tego pewnoe jakbys sie zachowal/ ła gdybyś zobaczyl ze kolezanka kradnie czy gdy pradu nagle w sklepie nie bedzie. Badajace Twoje ogarnięcie w organizacji pracy. 

Asystent kierownika to osoba prowadzaca zmiane na sklepie czyli menadżer ! Nie polecam tego stanowiska asystenta za 3/4 etatu maszza mala kase a za duzą odpowiedzialnisc finansowa , za ludzi na nockach, za pracownikow na sali sprzedazy , ze sklep wyglada zle i potem obrywasz. Za takie pieniadze to jest stanowisko kpina i wyzysk aby firma mogla miec murzynów do odwalania roboty. 

Gość Gość

Pytanie z innej beczki, czy ktoś orientuje się ile dni w czasie trwania promocji można być na chorobowym żeby w razie wygranej power pakietu dostać paczkę ??

Gość Gosc
19 godzin temu, Gość Nata napisał:

Kierownik ma ok 5 tyś. Jako asystent robisz to samo co kierownik. Kasę dostajesz ok 200 zł więcej niż kasjer. Odpowiedzialność duża i finansowa. Nie warto.

Gość Lkhd

Jestem kierownikiem i nigdy nie widziałam 5000 zł na pasku więc nie piszcie bzdur.

Gość Gość

Z wszelkimi dodatkowymi premiami to na pasku zapewne widziało się więcej niż 5 tys. ...

Gość Też gość
30 minut temu, Gość Gość napisał:

Z wszelkimi dodatkowymi premiami to na pasku zapewne widziało się więcej niż 5 tys. ...

Podstawa to od 4 do prawie 7.

Gość Kupa kasy

Chciałabym choć raz zobaczyć 5tys na kwiktu, hmmmm marzenia 😄

Gość Gość ...
57 minut temu, Gość Kupa kasy napisał:

Chciałabym choć raz zobaczyć 5tys na kwiktu, hmmmm marzenia 😄

Zawsze można startować na stanowisko kierownika ! Wtedy więcej zarobisz a i przy okazji dostrzeżesz różnice między pracą i obowiązkami między Asystentem a kierownikiem ...

Gość Qwert
54 minuty temu, Gość Gość ... napisał:

Zawsze można startować na stanowisko kierownika ! Wtedy więcej zarobisz a i przy okazji dostrzeżesz różnice między pracą i obowiązkami między Asystentem a kierownikiem ...

Hahhahahhahaha 

Gość Lili

Niech kierownik ma te 4-5 tys ale za siedzenie w biurze. Owszem ma odpowiedzialność ale jak i asystentki które robią wszystko za niego. Żyć nie umierać. Są kierownicy co wychodzą na sklep i pracują ale to może 1% całego rossmanna, reszta to matrony grzejące fotel w biurze

Gość Ugvfhv
39 minut temu, Gość Lili napisał:

Niech kierownik ma te 4-5 tys ale za siedzenie w biurze. Owszem ma odpowiedzialność ale jak i asystentki które robią wszystko za niego. Żyć nie umierać. Są kierownicy co wychodzą na sklep i pracują ale to może 1% całego rossmanna, reszta to matrony grzejące fotel w biurze

Tylko przed kierownikami były te osoby takimi robolami jak kasjer czy asystent...

Gość Gosc

Jak wyglada u was sprawa z doradcami? Tez nie ma czasu na wykładanie kolorowki? 

Gość Kupa kasy
4 godziny temu, Gość Qwert napisał:

Hahhahahhahaha 

Też tak właśnie chciałam zareagować na odpowiedź 😂

Gość laska

Kiedy czypłata ktoś może wie ?

Gość Gosc

Co w paczuszkach w kinie?

Gość Nazwawyswietlana

Jestem kierownikiem i jak sobie wyobrażasz ze nie robię priorytetów, layoutów, nie frontuje i nie ogarniam wszystkiego lacznie z pracą biurowo kadrową? Co wy macie za kierowników, przeciez za wyniki odpowiadamy przez KR. Ja sprzątam, odkurzam, mopuje, sprzatam i układam magazyn. Od liczenia flag przez zwroty i layouty robie wszystko. Jak mialabym miec pracowity zespół jeśli ja bym sie ochrzaniala? Bywa ze posiedzę dluzej w biurze ale wiąże sie to z przydzielonymi zadaniami ktore powodują zmeczenie psychiczne zaraz po tym jak zmęczyłam sie fizycznie. Kasa o której mówicie jest bardzo ciężko wypracowana i uważam że na nią zasługuje po tylu latach. Równocześnie uważam że asystenci powinni zarabiać więcej. 

Gość ewa
9 godzin temu, Gość Nazwawyswietlana napisał:

Jestem kierownikiem i jak sobie wyobrażasz ze nie robię priorytetów, layoutów, nie frontuje i nie ogarniam wszystkiego lacznie z pracą biurowo kadrową? Co wy macie za kierowników, przeciez za wyniki odpowiadamy przez KR. Ja sprzątam, odkurzam, mopuje, sprzatam i układam magazyn. Od liczenia flag przez zwroty i layouty robie wszystko. Jak mialabym miec pracowity zespół jeśli ja bym sie ochrzaniala? Bywa ze posiedzę dluzej w biurze ale wiąże sie to z przydzielonymi zadaniami ktore powodują zmeczenie psychiczne zaraz po tym jak zmęczyłam sie fizycznie. Kasa o której mówicie jest bardzo ciężko wypracowana i uważam że na nią zasługuje po tylu latach. Równocześnie uważam że asystenci powinni zarabiać więcej. 

Widocznie jestes kierownikiem taki jaki powinien byc . Jest ich mały odsetek ale są:) Niestety np. u mnie na sklepie kiero cały dzień krzesło kawa biuro. Wychodzi jak KR ma przyjechać a tak wszystko zwala na wszystkich. Co jest prawdą że wtedy cały zespół się ochrzania i nic nie robi.. Ja jestem tylko kasjerem ale pracuje bo bym się zanudziła i na całym sklepie są takie 3 osoby ogólnie a reszta jak kiero nie ma biur stołek taki przykład daje..

Gość desper
10 godzin temu, Gość Nazwawyswietlana napisał:

Kierownik, zastępca, asystent, kasjer jaka różnica. Wszystkie jedziemy na tym samym wózku. Od roku firma dorzuca nam obowiązków i obcina godziny. To z czego byłysmy znane klientom czyli obsługa i wygląd sklepu teraz już sie nie liczy. Ale ostatnie zmiany to chyba nie koniec. Jedyne co nas może uratować to chyba tylko założenie związku. Tylko wtedy centrala bedzie sie z nami liczyć. W każdej sieci związki już są tylko u nas nie ma. Z tego co słyszałam to w Biedrze jest głosowanie w sprawie strajku o warunki pracy. Pisze z niewielkiego miasta gdzie nie da sie zebrać kilku sensownych osób żeby założyć związek, ale  może w większych miastach znajdzie sie odpowiednia ilośc żeby założyć związek. Sprawdzałam najfajniej wygląda Inicjatywa Pracownicza. Podobno robią porządek i walczą o warunki pracy w magazynach Amazona.