Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewcia27

Jakie miałyście objawy ciąży?

Polecane posty

Gość Zefirka24
ojjj to bardzo mi przykro :( my też staramy się o dzidziusia już długo i wiem jakie to przykre :( a Wy ile się staracie??

Gość Gabi19790127
Zefirka24. Nie staramy się długo bo to dopiero 2 cykl...tylko nie sądziłam, że coś może się nie udać ot tak od razu.. owszem mnóstwo się pisze o tym, że to nie jest od tak ... i już jest....ale sądziłam, że a może mi się uda...a tu masz babo placek nie jest tak kolorowo...tym bardziej, że ginekolog powiedział mi, że jest wszystko ok...owulację też mam...zbliżenia też są. Może to kwestia psychiki....nie wiem. Człowiek się nakręca...myśli tylko o jednym...wyczekuje....a potem to rozczarowanie.

Gość karlosaga
Hej!! Widze czytając że ja naprawde długo czekałam bo az 6 lat az wpadłam na wspaniałomyslnego lekarza ,który zrobił mi owul.i w tym samym miesiacu fasolka urosła........a jesli chodzi o dni płodne to własnie on ustalił kiedy pech. peknie i ustalił dokładny dzień w którym mam użyć meża hahah.......moja fasolka ma juz 4 lata oczywiscie to chłopiec bo robiony w szczycie owulacji. moje objawy to: -kucie w podbrzuszu -brak łaknienia -i mdłosci wieczorem ale dopiero tak od 8 tyg. -ale tak naprawde poczułam ze jestem w ciąży jak zobaczyłam wode z ogórków kiszonych .........musiałam wypić wszystko,no i ciągle myslałam ze dostałam@ bo robiło mi sie sporo sluzu. a teraz staramy sie o drugie oczywiscie dziewczynke ale cos nie wychodzi:-)Pozdrawiam wszystkie dziewczynki

Gość Zefirka24
oh to współczuję że aż tyle się staraliście :( my w sumie 2lata ale to dla mnie i tak długo mój M ma za mało plemnieczków i są bardzo słabe...ja nie wiem czy jajeczkuję ale moim problemem do M plemników jest brak sluzu co bardzo komplikuje sprawę od następnego miesiąca chcę brać wiesioła albo siemię noi oczywiście co drugi trzeci dzieć bzyku :) może kiedyś trafimy :) Gabi19790127 mam fajną stronę gdzie mierzy się temp i na tej podstawie ustala się dni płodne :) jak chcesz to Ci ją podam :)))

Gość Gabi790127
Zefirka24... bardzo chętnie... ja narazie zrobiłam sobie badania E2 i FSH, potem jeszcze poziom estrogenu. Powiem szczerze, że nigdy nie myślałam, że tak będę tak to przeżywać...ale widocznie i na mnie przyszedł czas.

Gość Zefirka24
Gabi790127 nie przejmuj się aż tak bardzo bo stresy nie pomagają w zajściu w ciążę a wręcz przeciwnie :) a więc głowa do góry i bądż cierpliwa.słyszałam że przeciętnie para stara się rok o bobaska a więc głowa do góry i do roboty :) a może spróbowała byś obserwować swój organizm?? śluz,temperaturę ??

Gość Gabi790127
Zefirka24.... robiłam testy owulacyjne...temperatury nigdy nie mierzyłam, z obserwacją śluzu jakoś sobie nie radzę.

Gość Kate 23.........
Właśnie wróciłam od lekarza i dzidzia ma 22,7 mm, serduszko bije i jak narazie jest OK. To 9 tc a przewidywana data porodu 25 listopad, następna wizyta 13.05. kochane kobietki życzę powodzenia tym które się starają i tym które już mogą cieszyć się dwoma sercami w swoim ciele.

Gość karlosaga
do zafirka 24 Mój mąż takze miał bardzo słabe wyniki badania nasienia wyszło mu tylko 10 procent żywotnosci i wartosci tragicznie:-( ale Gin.dostosował mu leki (było ich sporo bo chyba 5 różnych)ale po 2 miesiacach żywotnośc mu podskoczyła do 90.No i za pare miesiecy @ nie dostałam:-)Jak ci sie sprawdzaja te testy owulac.bo jeszcze tego nie próbowałam?Teraz planujemy drugie i narazie nic coprawdz dopiero pierwszy cykl ale niestety 3 dni mi sie spóżniał@juz miałam nadzieje bo byłam ospała i brak apetytu!!!

Gość Zefirka24
Gabi790127 jak masz jakieś pytania dotyczące śluzu to pytaj mnie :)) ja niestety mam kłopot ze śluzem szyjkowym dlatego w następnym cyklu zacznę stosować wiesiołek albo siemię lniane w kapsółkach :)) ponoć są dobre bo dziewczyny chwalą :) karlosaga mój M nie miał aż takich tragicznych wyników jak Twoj ale za ciekawie też nie jest.dostał Androvit i undestor a Twój jakie leki brał ?? to są wyniki mojego M :))) wyniki badań: objętość ejakulatu-4,8ml (2,0-6,0), odczyn PH-zasadowy, barwa-żółtawe, lepkość-gęste, stan zmętnienia-dostateczny po 30 min.nastapiła homogenizacja-całkowita BADANIE MIKROSKOPOWE leukocyty- 3-5 wpw erytrocyty-św.0-2 wpw + wył.0-1 wpw plemniki o ruchu żwawym 40% żwawym po 2h 15% w miejscu 5% w miejscu po 2h 5% brak ruchu 55% brak ruchu po 2h 80% Ilość plemników w 1ml nasienia-10,6 mln (norma 20 mln) Całkowita ilość plemników-50,9 (norma 40 mln) Gin zalecił nam inserminację a uro przepisał wit.to jest dopiero pierwszy miesiąc stosowania a po drugim na powtórzyć badanka :))))

Gość Zefirka24
Kate 23......... przesyłaj fluidki ciążowe...chętnie je przyjmę :D:D:D:D

Gość karlosaga
do zafirka 24 Hej!!! u nas sie obyło bez inseminacji ale mąż bardzo pozytywnie zareagował na leki !Pamientam jeden lek co wymieniłas (Undestor)ale reszte nie przypominam sobie bo to juz 5 lat do tyłu ale ci gin.niekturzy to nie maja pojecia o niepłodnosci i odrazu proponuja inseminacje bo nad tym nie trzeba pogłówkować:-)Życze powodzenia -ważne żebys nie stresowała sie chodz wiem że to łatwo sie mówi...........najlepiej mieć czas na maxa wykorzystany . Pozdrowionka

Gość Kate 23.........
ja po prostu czułam jak boli mnie jajnik i nie dawałam mężowi spokoju przez dwie noce i się udało. A próbowaliśmy 7 cykli "tak na ślepo" i nic. Życzę powodzenia.

Gość Gabi17970127
Zefirka24... mój ostatni cykl trwał 28 dni (wcześniejszy 32), dzisiaj 7 dc... śluż mam rzadki, wydaje mi się że grudkowaty , nie jest rozciągliwy, mam tendencję do upławów, ale lekarka ginekolog powiedziałą mi, że w moim wypadku (po licznych badaniach) to konsekwencje stresu. Od poniedziałku zacznę robić testy owulacyjne.... Chociaż przyznam się, iż zastanawiam się czy nie wyluzować, bo człowiek im bardziej się stara tym gorzej to wychodzi.... Od 16 dc-25dc mam brać dopochwowo luteinę. Robiłam badania E2 i FSH i wszystko jest wporządku... Teraz to chyba nic tylko .........:)

Gość Zefirka24
my ten cykl trochę mniej wykorzystaliśmy.sexik co 3 dzień po miesiączce...chociaż ostatnio miałam większą ochotę z moich wykresów z temperatur nie wiem co wynika bo moja temperatura jest bardzo uparta i nie chce się pojawiać skok :((( nie wiem co się dzieje ale mam nadzieję że ten cykl będzie owolny :))) Gabi17970127 życzę powodzenia :)))))

Gość korzystna
dziewczyny ja nie wiem co mam zrobic.. mam chwiejnosc ;D mianowicie biore yasmin od prawie dwoch tygodni regularne o tej samej porze. nie zdarzylo mi sie ani razu zwymioytowac czyli podejrzewam ze tabletki sie wchlonely. popijam woda wiec tez srodowisko sprzyjajace tabletkom.. aha i biore tabletki od 1 dnia miesiaczki a ponadto to moje pierwsze opakowanie.. po 4 tabletce kochalam sie ze swoim stalym partnerem. nie doszlo do wytrysku wewnetrznego coprawda ale obawiam sie ze sam plyn przedejakulacyjny zawierajacy plemniki mogl sie dostac do mojej macicy. teraz mam jakies \"chore jazdy\" .. czy wzdety brzuch, bolesne opuchniete piesri i widoczne zyly na sutkac oraz bole krzyza i podbrzusza moga wskazywac na wczesna ciaze czy typowe skutki uboczne tabletek ? od 3 dni dodam ze czuje jakies nagle krotklotrawle skurcze w podbrzuszu tak jakby w macicy. mam niewielka nadzerke i ze 3 razy obserwowalam brazawy sluz z pochwy.. zrobic test na wszelki wypadek ? co o tym sadzicie ?

Gość Kate 23.........
no jasne test nigdy nie zaszkodzi a będziesz spokojniejsza. Ja miałam takie same objawy w dniu kiedy miałam dostać @ tylko że ja chciałam dzidziusia. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Na temat tabletek yasmin nic nie słyszałam ale raczej rzadko spotykane są takie objawy po tabletkach.

Gość Kate 23.........
Dziwna sprawa z tym Yasminem przecież po tabletkach antykoncepcyjnych nie powinno się tak dziać, ale każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Daj znać jak tam sprawy się mają.

Gość zefirka24
a ile czasu jesteś przed @ ??? jak Ci się będzie spóźniała to dopiero zrób test a co do objawów ciążowych to napewno wkręta :D ja staram się o dzidziusia 2 lata i za każdym razem mam objawy ciąży chociaż jak narzie jeszcze w ciąży nie byłam :(( głowa do góry i cierpliwie czekaj na okres:)))napewno będzie wszystko ok

Gość EWA32
MAM PYTANIE ;MIALAM OKRES W TAMTYM MSC,28.04.09,BYLAM U GINEKOLOGA 23.04 PRZEBADAC SIE PROFILAKTYCZNIE, NIC NIE MOWIL ZE WIDZI CIAZE,BIORE TABLETKI OD 5 LAT TE SAME.ALE PODEJRZEWAM ZE JESTEM W CIAZY OD 2 DNI BOLA MNIE PIRWSI,ROBILAM TEST WYSZEDL NEGATYWNIE,CZY TO JEST MOZLIWE,ZAZNACZAM ZE MUJ PARTNER NIGY NIE KONICZYL WEMNIE,ZLE SIE CZUJE,RANO,STWIERDZONO ANEMIE,CZY TO MOGE BYC TEGO OBJAWY , CO TO MOZE BYC,HOROMONY?

Gość ulalaalaaa
witam zawsze przed okresem (zawsze 10=7 dni przed) bolały mnie piersi. w tym m-cu nie odczuwam żądnych bulli. dodatkowo wydzielam biały śluz. pragnę dodać że sex uprawiam tylko z zabezpieczeniem (prezerwatywa) oraz z uprzednim wyliczeniem dni płodnych (7 dni przed i 7 dni po owulacji) prócz sexu uprawiamy stale petting, bardzo ostrożnie. czy moze to byc infekcja?

Gość Gonia26
hmmm...TAK SOBIE CZYTAM WASZE WYPOWEDZI...JA TEŻ PIJĘ KAWE I POPALAM PAPIEROSY ALE NIE CZUJE ABY MNIE ODRZUCAŁO OD NICH CZY TO JEST REGUŁA ŻE ODRZUCA?????...TEŻ CZEKAM NA MIESIĄCZKE BOBOLEWA MNIE BRZUCH RAZEM Z KRZYŻEM KTÓRY PROMIENIUJE MI NA LEWĄ NOGE....:(...BOLI OKROPNIE PIERWSZY RAZ COS TAKIEGO MAM ...BRZUCH MAM WZDĘTY PRAWIE CODZIENNIE ...PIERSI CZASEM MNIE KUJĄ....ZGAGE MIAŁAM JAKIEŚ 2 TYGODNIE TEMU TERAZ JUZ NIC MIESIĄCZKE POWINNAM DOSTAC DZISIAJ ALBO JUTRO...TEMERATURA CIAŁA MOJA JEST BARDZO NISKA-TO NORMA-35.8 LUB 36 A WCZORAJ PODNIOSŁA SIE DO 36.8 I SIE UTRZYMUJE...MOŻE TO JAKAS INFEKCJA CZY CO?...BOJĘ SIE MYŚLEC O CIĄŻY BO ZNOWU BĘDE ROZCZAROWANA!...A BARDZO PRAGNĘ DZIDZIUSIA...:)...PROSZĘ O RADE..:)

Gość unia1981
Witam wszystkie Panie :) Ja 3 marca poroniłam w 8 tygodniu ciąży .....w tym miesiącu dostaliśmy od lekarza zielone światło ...mam nadzieję , że odpowiednio je wykorzystaliśmy :)))))))) Organizm każdej kobiety inaczej reaguje na ciąże .....moim pierwszym objawem poza wcześniej przez Was wymienionymi było ciągłe"odbijanie " co jakieś 10 , 15 minut ....W tej chwili mam tak samo ale z testem poczekam jeszcze trochę .Pozdrawiam .

Gość ...........POMOCY...........
CZY TO MOZE BYC CIAZA???? NIGDY NIE MIALAM REGULARNYCH CYKLOW ALE Z REGULY TRWALY OD 30 DO 42DNI. 2 RAZY W ZYCIU ZDARZYLO SIE ZE CYLKE TRWALY PO 60 DNI.. ALE TERAZ??? TERAZ: OD 90 DNI NIE MIALAM OKRESU Z PIERSI WYCIEKA MI PO UCISNIECIU BIALAWA CIECZ! WSUMIE TO JEDYNE OBJAWY.... NIC INNEGO MI NIE DOLEGA. ZROBILAM 2 TESTY I OBA WYSZLY NEGATYWNE, BRAK CIAZY NA WIZYTE I GINEKOLOGA MUSZE CZEKAC CALY MIESIAC A CHCE WIEDZIEC JUZ TETRAZ..... JESLI TO NIE CIAZA TO CZEGO TO OBJWY?? PROSZE O INFO, RADY I WSPARCIE....

Gość gonia6
uuuu....biała ciecz powiadasz....hmmm.....najprostszy objaw ciązy...radze iśc do lekarza a nie zawracac sobie głowe testami które coraz częściej się mylą...:)...ja bym stawiała na ciąże bo z zadnego innego powodu nie wypływa z sutka biała ciesz...tak zwana siara....pierwsze mleczko..:P...ale mogę się mylic...idz do lekarza i to jak najszybciej!..:)...powodzenia

Gość gonia6
skoro musisz czekac miesiąc to może idz prywatnie wydaj te 50 zł ale przynajmniej będziesz wiedziec dokładnie..:)...radze tak zrobic!

Gość melele
ja zas mam objawy taki ze jest mi nie dobrze, ciagle kreci mi sie w glowie, uderza we mnie fala ciepla i ciagle mam podwyzszona temperature ciala. bralam tabletki, ale nigdy wczesniej tak nie mialam. robilam test wyszedl negatywny. moze bylo w nim za malo hormonu i tak wyszlo ? nie wiem, okres spoznia mi sie chyba kilka dni, ale poczekam jeszcze z tydzien i pojde do ginekologa bo nie podoba mi sie to :P w dzien jestem senna , w nocy zas nie moge spac ( tak jak teraz :() w nocy budza mnie mdlosci i nie pozwalaja zasnac, bylam u zwyklego lekarza to zasugerowala mi czy nie jestem oby w ciazy? uwielbialam kawe, a teraz jak jej sprobuje to wydaje sie taka inna w smaku jak dotychczas ... prosze o odpowiedzi

Gość ...........POMOCY...........
dziekuje za odp. ale z tego co sie orientuje to siara to GESTA ZOLTA CZIECZ pojawiajaca sie ok 20 tyg ciazy, a moja jest rzadka(prawie jak woda tyle ze metna), bialawa,.. a to ze musze czekac miesiac na wizyte u gin. to wlasnie chodzi oprywatnego... dzis zrobilam kojalny test i ponownie wynik negatywny... strasznie chce juz wiedziec co mi dolega....

Gość Gabi27011979
witam, zapewne jak każda z dziewczyn, która stara się o dzidziusia najpierw naczytałam się na różnych portalach, forach o objawach ciąży, o tym kiedy jest dzień płodny, a kiedy nie. Ja zaczęłam z mężem starać się o dzieciątko w 3- miesiące temu (zresztą pisałam o tym na tym właśnie forum). Za pierwszym razem byłam pewna, że to juz teraz. Bolał mnie jajnik, biust nie mieścił mi się w staniku i ciągle dziwnie się czułam, nie mówiąc o najważniejszym, że okres mi się spóźniał. Zrobiłam test... wyszedł negatywnie, poszłam do lekarza...nie był jeszcze w stanie powiedzieć nić na tak ani na nie. Niestety dostałam okres. W drugim miesiącu poszłam ponownie do lekarza... przesympatyczna Pani doktor przepisała mi luteinę 2x dziennie między 16 a 25 dniem cyklu. W 22 dc dostałam brunatnych plamień. Zadzwoniłam do gin. i dowiedziałam się, że widocznie poziom progesteronu spadł no i trzeba czekać.... i rzeczywiście @ przyszła co do dnia 28 dc. W trzecim miesiącu dałam na wyluzowanie, żadne paski owulacyjne, żadne inne obserwacje. I znów w 19 dc dostałam plamień brunatnych, znów telefon do gin. znów informacja, iż mam czekać. Doszłam do wniosku, że znów próby zakończyły się fiaskiem i oczekiwałam okresu. Generalnie świetnie się czułam, poza swędzeniem zaczerwienionych sutków, troszkę nabrzmiały mi piersi ( ale tłumaczyłam sobie, że pewnie to znów okres bo objaw jak co miesiąc) oraz....bólu w podbrzuszu. Bolało jak siedziałam (dalej boli) no i wieczorami gdy kładłam się spać. Na dodatek wysypało mi na twarzy jak u nastolatki. Przyszedł 28 dc- nic, 29 dc - nic. Nie chciałam robić testów, bo po co skoro na forach gin. piszą, iż nie warto za wcześnie. Ponieważ dalej spóźniał mi się okres, a uwielbiamy z mężem jeździć na rowerze...stwierdziłam, iż nie będę kusić losu, bo a nóż....zrobię test. Zrobiłam go w 31 dc wieczorem przed spaniem. I co 2 kreski. Nawet nie uwierzycie jakie było moje zdziwienie. Test powtórzyłam w kolejnym dniu i w kolejnym i zawsze 2 grube kreski. Teraz czekam na poniedziałkową wizytę u ginekologa. I wiecie co dziewczyny.... to chyba wszystko toczy się w głowie, za dużo myślimy, za dużo oczekujemy i przeżywamy. A tu chyba trzeba dać na luz.... Teraz tylko żeby wszystko było dobrze..... Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które zaglądają na to forum i czekają na tę jedyną fantastyczną wiadomość. JA wiem, ze i wam się uda.... Będę kibicować Wam, a Wy trzymajcie za mnie kciuki...

Gość ciekawa przyszła mama
Witam, czy ktoras wie moze jakie sa onobjawy w 2 a w 3 miesiacu ciazy? bylam u lekarza powiedzial ze to 6 tydzien ale przypomnialam sobie ze ostatnia miesiaczka w kwietniu byla bardzo slaba i krotka...a objawy ciazy dostalam tydzien pozniej, takze wychodzi mi na to ze zaszlam w ciaze albo na poczatku kwietnia albo jeszcze w marcu ???? i nie mam zielonego pojecia jak moge to sprawdzic bo lekarz kierujac sie tym co ma napisane nie moze na razie zrobic usg bo to za szybko a bardzo chcialabym wiedziec ktory to tydzien... oprocz tego moje objawy to na samym poczatku okropna zgaga przez caly tydzien, wilczy apetyt ale tylko 3 dni, pozniej oslabienie, 2 razy wymiotowalam, obecnie mecza mnie poranne nudnosci, jezeli za szybko wstane z lozka rano caly dzien nie moge nic przelknac, czasami apatia, piersi mi nabrzmialy i bola, 37 C caly czas, ale najbardziej dokucza mi ssanie w zaladku mimo tego ze bardzo trudno jest mi cos zjesc