Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emmmmmmmm

Czy dobrze zrobilam? - tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Emmmmmmmm

Witam. Mam takie pytanie, ponieważ w piatek (dzisiaj mamy niedziele) nie wzielam jednej tabletki antykoncepcyjnej. Zapomnialam o niej totatnie. Wzielam o stalej porze jak zawsze (21:00) nastepna tabletke, caly czas nie pamiętając o tej piatkowej. Dziaiaj wzielam kolejna tez o stalej porze i wlasnie....zobaczylam ze nie wzielam tabletki z piatku. Postanowilam ja wziac o 21:33(?) - co kolo tego.
Dodam iz w niedziele czyli dzisiaj jest to moja 8 tabletka kolejnego opakowania - Madinette.
No i wlasnie co do wspolzycia. W piatek wspolzylam z chlopakiem ok godziny 1-2 w nocy i drugi raz ok. godz 4. Pozniej wstalismy rano, zabawialismy sie. I jakos w sobote o 16 następny raz wdrożyliśmy. Dodam iz wszystkie wspolzycia byly z prezerwatywa.
No i mój problem gdzies tam w glowie lezy, bo dzisiaj (w niedziele) jakos o 13:00 tez zobaczyłam u siebie na wkladce krew. I nie wiem czy to od seksu czy to od pominiecia jednej tabletki...
Nie wiem czy tez dobrze zrobilam z tym, ze wzielam 2 tabletki w niedziele....
Pomozcie 😞

Gość Emmmmmmmm

Czyli prostujac:

W pon, wtr, śr i czw - wzielam tabletki o wybranej porze (21:00)

Piatek - nie wzielam tabletki

Sobota - wzielam tabletkę o 21:00 (nie zwracajac uwagi o tej z piątku)

Niedziele - wzielam tabletke jak zwykle o 21:00 (zauważyłam ze nie wzielam tej z piatku i przyjelam nastepna "dawke" - czyli druga tabletke o 21:33)

Czy dobrze zrobilam?:/

Czy moge zajsc w ciaze, jak uprawialam seks w ciagu tych dni z moim chłopakiem - lecz z prezerwatywa...

I co oznacza to krawienie? Czy to od seksu? Bo dosyc mnie bolalo, czy od tego ze pominelam dawke....

Gość Emmmmmmmm

Proszę o pomoc 😞

Gość Emmmmmmmm

Haloo?:( pomoze ktos?:(

Nie powinno się brać podwójnych dawek, jedna po drugiej. Używajcie dalej prezerwatywy. A krwawienie wątpię, żeby miało coś wspólnego z pominięciem dawki.

Gość Emmmmmmmm

No wlasnie nie wiem o co chodzi z tym krawieniem, wydaje mi sie ze to przez pominięcie...

Chociaz tyle razy uprawialismy seks ze juz ostatnim razem mnie to bolalo...

Myślisz ze ma to cos wspolnego z ciaza? Skoro zalozylismy prezerwatywe.

A podwójna dawke przyjelam tylko dlatego, ze ja ominelam w ten piatek i myslalam ze mozna...

Biore juz tabletki od jakos roku i pierwszy raz mialam taka sytuację zeby zapomnieć tabletki ehhh 😞 a najgorzej, ze minelo juz te 12h..

Gość Emmmmmmmm

Moze ktos jeszcze pomoc? 😞

Gość giga

jak prezerwatywa nie pekla to nie masz sie czego obawiac

Gość Emmmmmmmm

Nieee, nic nie pękło. Tylko zastanawiam sie czy dobrze zrobilam z tym wzięciem drugiej tabletki 😕

Gość Emmmmmmmm

Haloooo

Gość giga

teraz to juz po ptokach, wzielas i juz, nie umrzesz od tego

Gość Emmmmmmmm

Jeszcze dodam ze mam do krawienie do teraz -tak jakbym dostala krawienie z odstawienia. Krew podobna do okresu...

Co to moze znaczyc?:/

Gość Emmmmmmmm

Wie ktos? Prosze o pomoc...

Do tej pory mam krawienie jakbym dostala okresu 😞

Gość wrzućnalux

Branie tabletki "Z piątku" nie miało sensu. Jeśli użyliście prezerwatywy to nie ma się co stresować, bo i od tego (stresu) może ci się poprzestawiać organizm. Może zwyczajnie przesunął ci się okres, albo to od intensywnego seksu. Zdarzyły mi się plamienia (bardziej podobne do tych gdy kończy mi się okres a nie zaczyna, takie słabsze) 2-3 dniowe po małym "maratonie" z mężem. Więc wyluzuj.
Co innego gdyby gumka pękła ale to też nie koniecznie świadczyło by o ciąży.

Gość Emmmmmmmm

Niby tak...na ulotce z tab. anty jest napisane, ze powinnam przyjac ta tabletkę nawet jak minelo te 12h.

A co do plamienia to troche sie widzie, bo jest to krew ze sluzem czyli wyglada na okres. Raz ogolnie mi sie zdazylo zeby leciala mi jakas krew po seksie, bo nie raz robimy to zbyt mocno...ale teraz te krawienie pomieszane troche z brazowa wydzielina sugeruje ze po pominięciu jednej tabletki z piątku tak mi sie zrobilo.

Juz sama nie wiem, swiruje 😣

Gość Emmmmmmmm

A co do okresu ogolnie to mialam go 7 stycznia przez 4 dni. A wczoraj wzielam 8 tabletke anty...dzisiaj bede brala 9. Wiec nie wiem czy to tez świadczy o tym ze przesunelo mi sie cos 😕

Gość wrzućnalux

Po twoim opisie i własnych doświadczeniach wnioskuje, że to zwyczajna reakcja organizmu po igraszkach. Lekarzem nie jestem ale jestem kobietą i obserwuje swój organizm. Wydaje mi się, że minie ci to niedługo i tyle, nie świruj, bo nie ma co :)

Gość Samanta

Ja też kiedyś brałam tabletki ale cóż moge powiedziec, czesto mi sie zapominalo :/ wiec przestawilam sie na inen metody, uzywam testera afrodyta aby ogarnac kiedy mam dni płodne i gdy je mam to po prostu nie kocham sie z moim facetem;)

Gość Emmmmmmmm

Dziewczyny....czy któraś tak miala? Bo normalnie wstalam i mam krew jakbym miala okres...dosc obfita 😶

Tak moze byc po zapomnianej 1 tablece?

Gość Emmmmmmmm

Pomoze któraś??? O co chodzi 😞

Gość ona26

Nie powinno się brać podwójnej dawki w celu wzięcia tej zapomnianej i aktualnej, ale trudno, stało się. Prezerwatywa była, nie została uszkodzona - ciąży nie ma. A krwawienie? To nawet może wynikać z samego faktu stosunku, być może poszaleliście za bardzo albo gdzieś jesteś otarta - nawet maleńkie otarcie może spowodować widoczną na wkładce/bieliźnie plamę krwi, bo te okolice są mocno ukrwione. Nie przejmuj się, a na przyszłość ustaw sobie przypominajkę w telefonie czy coś, żeby nie zapomnieć.

Gość Emmmmmmmm

No wlasnie w ulotce tabletek jest napisane ze powinno sie wziac zapomniana tabletke.

Co do otarcia to nie moge tego tak nazwać bo pochwa mnie nie boli...a mam normalnie krawienie z odstawienia. (Krew przypomina okres i jest jej duzo niz mala plamka na wkladce) ehhh nie wiem sama...

Gość Emmmmmmmm

A co do przypomnienia to mam zawsze ustawione i to moja pierwsza taka wpadka bo tel mi sie rozładował akurat w tym momencie i nie patrzylam na godzine...

Zastanawia mnie ten okres czy mam go dlatego ze ominelam jedna tabletkę? 

Gość Emmmmmmmm

Wie ktos jeszcze co to moze znaczyć? 😣

Gość Emmmmmmmm

Haaaalo :(

dalej krawienie nie ustępuje....

pojawil mi sie drugi okres???

Gość Tye

TS WISŁA KRAKÓW

Gość Emmmmmmmm

Może ktos jeszcze odp? Dalej mam okres ...

Gość aaa

Wpisz w google "krwawienie po zapomnianej tabletce" i masz tam dwa adresy z abczdrowie gdzie jest odpowiedź na podobne pytania.

Gość Emmmmmmm

Hej...wracajac do watku. Mam znowu ten sam problem dzisiaj 19 lutego jak wstalam rano zobaczylam znowu na majtkach krew. Znowu zaczelo sie plamienie...

Tym razem nie opuściłam zadnej tabletki, biore je regularnie.

Mam wzdety brzuch i trochę mnie boli, tak jakbym miala okres. Co to moze znaczyc? Pomóżcie:((

Gość Emmmmmmm

Wie ktos co to moze byc??? O co chodzi z tym krawieniem w polowie cyklu?

Dodam ze biore tabletki Madinette