Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Żeby dostać w Polsce pracę za więcej niż 3000 trzeba mieć kompetencje jak do NASA

Polecane posty

Gość Gość

Oczywiście nie liczę osób z plecami. Czemu tak jest?

Gość abc123

Dlatego, że te osoby nie podnoszą swoich kompetencji, źle szukają pracy, nie tam gdzie trzeba, ani nie myslą o założeniu własnej działalności

Gość Juii

Ja nie mam plecow i znalazlam taka prace, ale faktycznie wiekszosc ofert nawet teraz po latach kiedy wielu pracownikow, a zwlaszca pracownic sie pozwalnialo, a pensje i warunki sa kiepskie jak byly

Gość ooo

W biedrze mozna podobno zarobic 3,5 tys

Gość Nie podam nazwy i ...

Kiedy ja zarabiałem 3tys :classic_laugh: Chyba dziesięć lat temu a jestem robotnikiem

Gość gość
Przed chwilą, Gość abc123 napisał:

Dlatego, że te osoby nie podnoszą swoich kompetencji, źle szukają pracy, nie tam gdzie trzeba, ani nie myslą o założeniu własnej działalności

No tak, niech każdy za własne pieniądze non stop się doszkala, nawet bezrobotny, bo Janusz biznesu wymaga magistra prawa i ekonomii z uprawnieniami budowlanymi chętnego do pracy za 2000 netto. A może by tak czasami zainwestować w pracowników zapewniając im szkolenia? A w zamian pracownicy podpisują dokument, że jeśli odejdą przed upływem np. 5 lat, to zwracają pracodawcy koszty. Własna działalność? Sprzedawca, magazynier czy sprzątaczka też mają zakładać działalność gospodarczą, żeby Janusz zaoszczędził na ZUSie i mógł pojechać z Grażyną na trzecie wakacje w roku? 

Gość Gość

No niestety znam to... Albo musisz mieć niewiadomo jakie umiejętności i wykształcenie do tego kilka lat doświadczenia, albo znajomości... Ewentualnie jeszcze łóżko wchodzi w grę... Niestety teraz pracownicy fizyczni zarabiają dużo więcej niż umysłowi... Oczywiście mówimy o min 3000 netto a nie brutto, bo to nie wyczyn akurat. 

Gość gosc

polaczki po prostu są non stop weryfikowane intelektualnie.

nie chciało się uczyć do to do łopaty - proste.

Gość Nana

Niestety nie mogę sie zgodzić. Po 4 latach pracy zawodowej zarabiam 9 tys na rękę i nie mam kompetencji z NASA. Skończyłam studia na państwowej uczelni w dużym mieście (nie w stolicy) i tam pracuję. Znam płynnie dwa języki obce, ale ludzie tylko z angielskim  i z podobnym doświadczeniem zarabiają podobnie, w zależności od zakresu odpowiedzialności. Nie uważam, żeby były to "kompetencje z NASA", raczej norma w dzisiejszym świecie, jeśli nie chce się być skazanym na pracę fizyczną albo na pracę w tzw. okienku w urzędzie. Nadgodziny (płatne) robię rzadko, średnio zdarzają się 3 dni w miesiącu. W korporacjach takie zarobki to norma, w Warszawie są wyższe. Zarządzam sześcioosobowym zespołem,  pracownicy mają doświadczenie w branży od 2 do 5 lat i zarobki od 4,5 do 8 tys zł netto. Nadmienię, że ani ja ani nikt z mojego zespołu żadnych pleców nie ma. Moja najbliższa rodzina kompletnie nie jest związana z moją branżą, więc nikt nawet nie byłby w stanie mi pomóc. Pracownicy, którymi kieruję, podobnie jak ja, dostali pracę w normalnym procesie rekrutacji. To moja trzecia praca od czasu skończenia studiów (pierwsza to w sumie płatny staż na 3 miesiące) i w każdym miejscu pracy pracodawca organizował szkolenia. 3 tys. na rękę to była moja pierwsza pensja zaraz po stażu, kilka miesięcy po zakończeniu studiów. Nie pracuję w branży IT, a  w niej ludzie mogą liczyć na znacznie wyższe zarobki.

pracownicy 'techniczni' zaczynają wychodzić na PROSTĄ po kilku latach klepania biedy w Polsce z powodu zniszczenia przez P0srańcow polskiego przemysłu i gospodarki , zniszczenie polskiego przemysłu było widoczne jeszcze cztery lata temu w woj. Śląskim , czyli :

- jakby na spaloną glebę uderzyła fala tsunami,  wszystko było zniszczone, huty szkła w Zawierciu , huty stali kolorowej i zwykłej , firmy produkcyjne , montażownie, kopalnie, odlewnie żeliwa, walcownie itd. wszystko zostało zniszczone a miliony Polek i Polaków z dnia na dzień tracili pracę i wynocha za bramę !

- jestem 'techniczny' z aktualnymi uprawnieniami SEP Gr 1 , Gr 2 , Gr. 3,  (również DOZÓR) - elektryk, elektronik, budowlaniec ,

muszę dokształcać się samodzielnie aby nadążać za nowymi technologiami i techniką, muszę być na bieżąco także ze znajomością 

języka technicznego angielskiego i niemieckiego (techniczni zawsze i wszędzie dogadają się z Angolem i Niemcem)

- w roku 2014 jako 'techniczny' zarabiałem pracując w Polsce miesięcznie 5800 PLN netto 

i nagle Tusk, Bieńkowska, Minister Skarbu oraz 'znani ekonomiści' z czasów rządów P0srańców, 

że FIRMĘ (kura znosząca złote jajka każdego dnia) należy 'oczyścić z pracowników i ponad 1000 pracowników wyleciało na bruk, 

większość pracowników to ludzie bardzo oddani dla FIRMY ,

FIRMA, która przynosiła ogromne zyski ( w milionach PLN rocznie) została uznana przez P0srańców     za bankruta, 

tak P0srańce 'załatwiali' Polskie FIRMY !

- pół roku byłem na bezrobociu (posiadam wiedzę, że dom od podstaw wybuduję do dachu) - setki wysłanych CV i żadnego odzewu ,

pojechałem szukać pracy w woj. śląskim a na Śląsku biją się o robotę , nawet kopanie rowów pod kabel energetyczny 

i do pracy fizycznej zatrudniają tylko 'swoich' !

- dzięki Tuskowi i Bieńkowskiej zostałem bezrobotnym i nikomu nie potrzebny ,

wiem, wiem,. trzeba było się spakować i wyjechać do Niemiec, do Holandii , do UK 

ale to nie jest takie proste aby wszystko zostawić i wyjechać !

- zaczynam wychodzić na 'prostą' , jako   elektryk, elektronik, budowlaniec z uprawnieniami SEP i kierowca wózka widłowego, 

3300 PLN miesięcznie netto i można jakoś przeżyć żyjąc skromnie, 

pracując w Niemczech zapewne by była kwota 3300  Euro miesięcznie netto !

pracy przybywa, forsa też będzie 

Gość Człowiek nikt

Gdybym poszedł 2 lata temu na doktorat to dostawałabym 4000 zł brutto, ale wybrałem inną ścieżkę i jestem goły.