Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawakawa

Pytanie za które pewnie mnie zjedziecie ale co tam

Polecane posty

Gość Ciekawakawa

Mam pytanie jak to jest właściwie z płynem preejakulacyjnym? Znajdują się w nim plemniki? Zastanawiam się bo kochałam się z mężem dzień po okresie. Początek był bez gumki a na koniec gumka i wytrysk w środku. I tak sobie myślę jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w takim przypadku? 

Gość zzz

W płynie są podobno plemniki ale nie u wszystkich mężczyzn a poza tym może ich być za mało i niezdolne do zapłodnienia. Ale jak było u was to nie nam stwierdzić. Prawdopodobieństwa nikt ci nie poda bo nie ma jak.

Jeśli nie chcesz ciąży to się zabezpieczajcie i wtedy nie będziesz się zastanawiać.

"Czy preejakulat może zapłodnić? Odpowiedź brzmi - tak! Z badań przeprowadzonych w 2011 roku niezbicie wynika, że preejakulat może zawierać żywe plemniki. W trakcie stosunku przerywanego dobry refleks wcale nie musi więc uchronić przed ciążą.

Niestety, pojawienie się preejakulatu bywa niemożliwe do przewidzenia. W niesprzyjających (bądź sprzyjających - zależy od punktu widzenia) okolicznościach, może dojść do zapłodnienia nawet wtedy, gdy nie dojdzie do wytrysku w kobiecej pochwie. Bo przecież do zapłodnienia wystarczy tylko jeden żywy, sprawny plemnik."