Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chwalmy Pana 🙏

Bóg jest moim najlepszym przyjacielem

Polecane posty

Gość Chwalmy Pana 🙏

Jesteś cudowny abba.

Gość Chwalmy Pana 🙏

on sie o mnie troszczy i robi wszystko żebym był szczęśliwy 

1 minutę temu, Gość Chwalmy Pana 🙏 napisał:

on sie o mnie troszczy i robi wszystko żebym był szczęśliwy 

Dał ci chorobę psychiczną i ojca alkoholika który cię bije czy to wg ciebie jest szczęście?

Gość Swiety fiut

Smakosz lepiej znajdź se jakąś babe albo robote przynajmniej bo zwariujesz w końcu kaleko

Przed chwilą, Gość Swiety fiut napisał:

Smakosz lepiej znajdź se jakąś babe albo robote przynajmniej bo zwariujesz w końcu kaleko

On i baba a która by go chciała chyba jakaś menelica bezdomna 50 letnia najwyżej

Gość Chwalmy Pana 🙏

nie jestem smakoszem. Bóg dał mi to o co wołałem całe życie, i nawet wiare straciłem w to, że to zdobędę. Pomimo braku wiary, Bóg mi pomógł, taki jest dobry.

7 minut temu, Gość Chwalmy Pana 🙏 napisał:

nie jestem smakoszem. Bóg dał mi to o co wołałem całe życie, i nawet wiare straciłem w to, że to zdobędę. Pomimo braku wiary, Bóg mi pomógł, taki jest dobry.

jesteś 

po prostu jesteś chory na schizofrenie i nie wiesz co robisz

Gość Chwalmy Pana 🙏

Boże uwielbiam Cie, nie wiedziałem, że zadbasz o wszystko, ale zrobiłeś to 😇

Gość gość

Bóg też jest moim najlepszym przyjacielem, dziś się przekonałam, że jedynym. Ludzie mnie tylko zawodzą. Wciąż dowiaduję się o jakiejś niesprawiedliwości, po to, by się przekonać, że Bóg mnie traktuje bardzo poważnie. Powiedziałam mojemu Przyjacielowi, że nie chcę czegoś przechodzić, i nie spotkało mnie to. 

Gość Anioł
2 minuty temu, Gość Chwalmy Pana 🙏 napisał:

Boże uwielbiam Cie, nie wiedziałem, że zadbasz o wszystko, ale zrobiłeś to 😇

A co Bóg dla Ciebie zrobił?jestem wysłannikiem nieba,więc cieszę się z Tobą,że wierzysz i..masz:))

Gość Ma...

Autorze, popieram Cię, sama jestem wierząca. Jednak daj spokój na tym forum. Tylko prowokujesz tych niedowiarkow, żeby słali obelgi wobec Ciebie i Boga! Polecam Ci ojca Adama Szustaka. Kanał youtube LANGUSTA NA PALMIE. 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Ma... napisał:

Autorze, popieram Cię, sama jestem wierząca. Jednak daj spokój na tym forum. Tylko prowokujesz tych niedowiarkow, żeby słali obelgi wobec Ciebie i Boga! Polecam Ci ojca Adama Szustaka. Kanał youtube LANGUSTA NA PALMIE. 

Chwalmy Pana to niestety protestant więc zaraz ci languste zwyzywa, to częsta praktyka protestancka tutaj, robię ciągłą nagonkę na KK i ich przedstawicieli

Gość Chwalmy Pana 🙏

Mamy być światłością tego świata i solą tej ziemi 🙂 dlatego niech niedowiarki patrzą :))

Gość smakosz91

Ja też lubię oglądać languste, chlebak i ewangeliarz a także kanał 'jednym sercem', 'ku Bogu', 'mocni w Duchu', 'tuba cordis', 'salveTv', 'dotyk Boga',  księdza Dominika Chmielewskiego, księdza Piotra glasa, biskupa Rysia, ojca Augustyna pelanowskiego, księdza profesora Tadeusza guza, biskupa Pawła Lenga, ojca Remigiusza Recława i jeszcze parę innych głoszących Chrystusa 😉

Gość gosc

Smakosz, wolisz kobiety czy jesteś gejem?

Gość gosc

Lepiej oglądać takie kanały niż jakieś głupoty

5 minut temu, Gość smakosz91 napisał:

Ja też lubię oglądać languste, chlebak i ewangeliarz a także kanał 'jednym sercem', 'ku Bogu', 'mocni w Duchu', 'tuba cordis', 'salveTv', 'dotyk Boga',  księdza Dominika Chmielewskiego, księdza Piotra glasa, biskupa Rysia, ojca Augustyna pelanowskiego, księdza profesora Tadeusza guza, biskupa Pawła Lenga, ojca Remigiusza Recława i jeszcze parę innych głoszących Chrystusa 😉

LUBISZ OGLĄDAĆ ICH SIUSIAKI?

Gość Gość
1 minutę temu, Ich mag Kaesekuchen napisał:

LUBISZ OGLĄDAĆ ICH SIUSIAKI?

Spadaj stąd Przemek trollu żałosny

Gość Gggosc

Coraz większa część kafeterii przechodzi na stronę Pana Boga, tylko Przemek pravvik ciągle pozostaje przy szatanie, a tkwi już przy nim od lat codziennie pokazując poprzez swoje hejty wyzwiska i trollowanie, jak wiele się od niego uczy

Czy dla niego Jest jeszcze jakaś nadzieja? Od 12 lat tutaj wylewa swoje frustracje jest tylko coraz bardziej zdemoralizowany i nienawistny

25 minut temu, Gość Gggosc napisał:

Coraz większa część kafeterii przechodzi na stronę Pana Boga, tylko Przemek pravvik ciągle pozostaje przy szatanie, a tkwi już przy nim od lat codziennie pokazując poprzez swoje hejty wyzwiska i trollowanie, jak wiele się od niego uczy

Czy dla niego Jest jeszcze jakaś nadzieja? Od 12 lat tutaj wylewa swoje frustracje jest tylko coraz bardziej zdemoralizowany i nienawistny

ja też jestem po stronie Boga

Gość Autorka (nie tego tematu)
50 minut temu, Gość smakosz91 napisał:

A dla Boga masz jeszcze czas? Czy tylko ludzi słuchasz? Szkoda, że nawet na końcu tej listy nie pojawiło się Pismo Święte 😞 

2Tym 4,3

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce.

Gość Gość
18 minut temu, Gość Autorka (nie tego tematu) napisał:

A dla Boga masz jeszcze czas? Czy tylko ludzi słuchasz? Szkoda, że nawet na końcu tej listy nie pojawiło się Pismo Święte 😞 

2Tym 4,3

Albowiem przyjdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swoich upodobań nazbierają sobie nauczycieli, żądni tego, co ucho łechce.

Ale ty jesteś mądrala Wielka, to akurat mówiłem o tym co oglądam na YouTube, gdybym mówił o książkach jakie czytam to Biblia byłaby na pierwszym miejscu ale nie tylko Biblia czytam bo lubię też literaturę faktu i książki historyczne

Nie znasz mnie nic o mnie nie wiesz, Ale już mnie oczywiście osądziłas i jeszcze mi z cytatami które jeszcze tylko bardziej mają podkreślić twój osąd, swoją wyższość nade mną i pogardę wobec mnie. Faryzeusze też tacy byli, pisma i prawo znali na pamięć i co chwilę je cytowali zapominając innych, a co mieli w sercach?

To i ja tobie wyjadę "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni"

Gość Autorka (nie tego tematu)
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ale ty jesteś mądrala Wielka, to akurat mówiłem o tym co oglądam na YouTube, gdybym mówił o książkach jakie czytam to Biblia byłaby na pierwszym miejscu ale nie tylko Biblia czytam bo lubię też literaturę faktu i książki historyczne

Nie znasz mnie nic o mnie nie wiesz, Ale już mnie oczywiście osądziłas i jeszcze mi z cytatami które jeszcze tylko bardziej mają podkreślić twój osąd, swoją wyższość nade mną i pogardę wobec mnie. Faryzeusze też tacy byli, pisma i prawo znali na pamięć i co chwilę je cytowali zapominając innych, a co mieli w sercach?

To i ja tobie wyjadę (?????) "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni"

Nie mierz innych swoją miarą i nie "walcz" na Słowa Boże bo to nie jest zabawka do Twoich prymitywnych zagrywek, zeby twoje było na górze.Jesteś  niebywale nadwrażliwy na swój temat... Wiesz, nie obchodzi mnie jak odbierasz moje wpisy, bo twoja reakcja jest odbiciem twojego serca. Mnie obchodzi tylko to, ze Bóg wie jaka jestem i zna moje serce i zna intencję, w jakiej to napisałam, a że Ty odbierasz wszystko agresywnie, to już nie jest moja wina.

Biblia jest jednak wspaniałym nauczycielem, sama prawda w niej w Ew.Mateusza jest napisane: "Nie dawajcie psom tego, co święte, ani nie rzucajcie pereł waszych przed wieprze, by ich przypadkiem nie podeptały nogami i obróciwszy się nie rozszarpały was"

Gość Gość
11 minut temu, Gość Autorka (nie tego tematu) napisał:

Nie mierz innych swoją miarą i nie "walcz" na Słowa Boże bo to nie jest zabawka do Twoich prymitywnych zagrywek, zeby twoje było na górze.Jesteś  niebywale nadwrażliwy na swój temat... Wiesz, nie obchodzi mnie jak odbierasz moje wpisy, bo twoja reakcja jest odbiciem twojego serca. Mnie obchodzi tylko to, ze Bóg wie jaka jestem i zna moje serce i zna intencję, w jakiej to napisałam, a że Ty odbierasz wszystko agresywnie, to już nie jest moja wina.

Biblia jest jednak wspaniałym nauczycielem, sama prawda w niej w Ew.Mateusza jest napisane: "Nie dawajcie psom tego, co święte, ani nie rzucajcie pereł waszych przed wieprze, by ich przypadkiem nie podeptały nogami i obróciwszy się nie rozszarpały was"

A ty jesteś chora dziewczyna po prostu, i to chora z nienawiści 

Ale co Tak zazwyczaj jest że ci co się uważają za bożych ludzi to najgorsze mendy

Teraz się najlepiej pomódl tak jak ten faryzeusz który mówił dziękuję ci bożę że nie jestem jak oni, A ty się pomóc że dziękuję że nie jesteś jak ja

Prymitywna zabawę to ty zaczęłaś oceniając jeszcze dowalają z cytatem, ale jak zwykle tylko u innych widzisz źdźbło w oku ale w swoim belki to już nie.

Przestań się wreszcie wywyższać bo nie tego nauczał Pan Jezus

Gość Merkaba

Autorko już samo to że się do niego dowaliłeś z z tym komentarzem, który zarazem okazał twoją pogardę oraz twoje wywyższanie się nad innymi, pokazałaś prawdę o sobie. Sobą się zajmij i swoim życiem, nie znasz człowieka a osądzasz i karcisz jak małe dziecko, Ważne że ty masz czas na kafeterii gnić całe dnie, ciekawe czy na Boga masz czas? Widzisz jak łatwo komuś dowalić? Twój styl.

Gość Autorka

Naprawdę mi was żal. Będę się modlić za was, bo widzicie tylko nienawiść, a to co widzicie u innych jest odbiciem was samych. Nikt nie mówi tyle o nienawiści ile wyznawcy kk. 

Gość Chwalmy Pana 🙏
47 minut temu, Gość Gość napisał:

ale przecież temat jest o Bogu a nie książkach historycznych 🙂 nawet jeśli ona jest mądralą, to czemu by uchylać ucha od dobrej rady? Czy z ust mądrali płyną tylko głupoty? 

Dla wielu ludzi religijność to sposób na siebie, ale ona nie przybliża do Boga. 

Gość 111

IDŹ SIĘ KU.RWA LECZ CZŁOWIEKU! 

Gość gosc

Powiem wam, że od jakiegoś czasu obserwuje tematy "religijne" na kafeterii i nawet zamierzałam w końcu zacząć Biblię, ale patrząc na to co wy robicie to się tego boję, bo nie chce się stać taka jakie wy jesteście Autorka i Martyna. Wydaje mi się że jak już ktoś "liznął" trochę Biblii to potem nagle rośnie o pół metra i wszystkich osądza z góry, upomina, osądza, poucza, jak by niewiadomo kim był :( a do tego wszystkiego jeszcze pokazuje swoją "mądrość" i superowość załączając do swoich wywodów i upomnień cytaty Słowa Bożego, co jeszcze bardziej podkreśla ich ważność, wiedzę i pozjadanie wszystkich rozumów. Ja nie chce być taka, jak to mam mieć na mnie taki negatywny wpływ, to tylko potęguje mój lęk przed czytaniem. Dojrzewałam od dawna by zacząć czytać, ale już nie mogę patrzeć jak wy się zachowujecie. Wydaje mi się że taka wasza postawa bardziej zniechęca do czytania, a może i nawet do samego Boga, niż zachęca. No niestety wybaczcie dziewczyny, ale tak jest :(

"A Jezus przywołał ich do siebie i rzekł do nich: «Wiecie, że ci, którzy uchodzą za władców narodów, uciskają je, a ich wielcy dają im odczuć swą władzę. 43 Nie tak będzie między wami. Lecz kto by między wami chciał się stać wielkim, niech będzie sługą waszym. 44 A kto by chciał być pierwszym między wami, niech będzie niewolnikiem wszystkich." 45 Bo i Syn Człowieczy nie przyszedł, aby Mu służono, lecz żeby służyć i dać swoje życie na okup za wielu».

Myślę, że powinniśmy służyć ludziom i to z pokorą i z takim podejściem głosić Chrystusa i Dobrą Nowinę, a nie stawiać się ponad nimi, wywyższać się, nawet sam Pan Jezus się ukorzył z miłości do nas, a ludzie to tylko się żreć między sobą potrafią, kto lepszy, kto mądrzejszy i tak dalej