Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Big heart

Pomoc potrzebujacym

Polecane posty

Gość Big heart

Chcialbym aby kazdy kto wejdzie w twn watek odpowiedzial mi szczerze kiedy ostatnio pomogl osobie potrzebujacej...ja moge napisac od soebie ze robie to kilka razy w miesiacu.gdy tylko jest okazja.dzis mamy 1.06.2019 we wtorek bylem w pubie na wodce.siedzialem na zewnatrz i widzialem faceta co chodzi i o cos wypytuje ludzi.kazdy go zlewal.podszedlem do niego i pytam sie czy cos sie stalo? Czy moze chxe sie napic ze mna? On powiedzial ze nie.ze jest glodny bo od 2 dni nic nie jadl.odnioslem swoje szoty do baru i powiedzialem ze wroce za godzine.zapyralem co chxe zjesc.powiedzial ze w feniksie(wroclaw) na dole jest bardzo dobra zupa z flakami i bulka za 9 zl. Wiec go tam zabralem. Jadl tak az mu sie uszy trzesly;) bylem bardzo szczesliwy ze mu pomoglem.jak zjadl zamowilem mu jeszcze 2 porcje 🙂

Gość gość

obudź się, większość ludzi to ofiary systemu które same potrzebują pomocy

Gość Big heart
5 minut temu, Gość gość napisał:

obudź się, większość ludzi to ofiary systemu które same potrzebują pomocy

Jakiego systemu? Sam sie kiedys przekonalem ze ludzie nie widza nic poza czubkiem swojego nosa...a potem mowia jakcy to oni sa zajebisci.dla mnie sa goownem i zerem

Gość mak kumbas

Nic mu nie pomogłeś bo on jutro znowu będzie w tej samej sytuacji. Naucz chłopa łowić ryby a nie dawaj mu ryby. Prosta zasada. Hooja dobrego zrobiłeś.

Gość Gość

To jakaś reklama restauracji.

Gość Big heart

Tacy wlasnie jestecie.uwazacie siebie za niewiadomo kogo.a jak chodzi o pomoc potrzebujacym to milczycie i odwracacie glowe tak jakby was to nie dotyczylo...70% tego co zarobie oddaje potrzebujacym.sobie zostawiajac tyle aby zyc na godnym poziomie.

Gość Big heart
10 minut temu, Gość Gość napisał:

To jakaś reklama restauracji.

Zadna reklama restauracji. Placzecie tutaj jak to zle macie w zyciu.jacy to wy zajebisci jestescie a swiat jest hoojowy.ale prawada jest taka ze to tacy jak wy cweeeeeele robievie ten swiat hoojowym

Gość Gość

Takie rzeczy się po prostu robi po kryjomu a nie nazywa siebie big heart. Może brejwhart od razu. Smiechlam. 

Gość Big heart
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Takie rzeczy się po prostu robi po kryjomu a nie nazywa siebie big heart. Może brejwhart od razu. Smiechlam. 

Smiechlam?bo co? Bo pomagam potrzdbujacym? Bo zalozylem o tym watek? To jest takie smieszne? Jak wam sie powinie noga to bede pierwszy ktory wam poda reke.chcialem wam tylko pokazac jak prozni jestecie...wielce zakochani.wielce potrzywdzeni przez los...nic nie wiecie o zyciu...po kryjomu? Znaczy to wstyd pomagac potrzebujacym? Piszesz takie rzeczy...

Gość Gość

Zluzuj gumę.

Gość Big heart aka braveheart

100 wyswietlen i jedyne co uslyszalem to slowa pogardy...a teraz bedziecie zakladac watki o swojej milosci o tym jak koniery,faceci sa okrutni...a jutro miniecie potrzebujacego na ulicy i popatrzycie na niego z pogarda...a ja do niego podejde...zabiore na zakupy.kupie jedzenie i ubrania...a wy bedziecie sie uzalac nad swoim losem.jestescie tacy madrzy tutaj...

Gość Big heart aka braveheart
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Zluzuj gumę.

Co zluzuj gume??? Jestes taki taka cwana? Wszyscy jestecie prozni!!!!!! "To ludzie ludzia zgotowali ten los" to wy i wam podobni zgotowali ludzia ten los.

Gość Gość

No dobrze. Jesteś boski i wspaniały filantrop. 

Gość Aka braveheart

Oooo kuuuuuuuurrrrrwwwwaaa wielki to wstyd

Gość oczywiscie

Ja tez pomagam potrzebującym od wielu lat, i do głowy mi nie przyszło żeby się z tym obnosić, zakładać wątki poświęcone mojej dobroczynnosci, pisać peany na swój temat na fb, przechwalać się itd. Pomagam, modlę się za tego człowieka i żeby Bóg mnie skierował do miejsca, gdzie ktoś mnie potrzebuje. Nic z tego mam, i nigdy nie spotkała mnie za to żadna nagroda. Zresztą nie po to to robię. 

Gość oczywiscie

"Kiedy więc dajesz jałmużnę, nie trąb przed sobą, jak obłudnicy czynią w synagogach i na ulicach, aby ich ludzie chwalili. Zaprawdę, powiadam wam: ci otrzymali już swoją nagrodę. Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa, aby twoja jałmużna pozostała w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie." 

Ewangelia św. Mateusza 6, 2 - 3.

Gość gość

To fajny gest. Dobrze ze pomogłeś gościowi. Wędkę może podać większa grupa ludzi albo  ktoś decyzyjny. Na co dzień jest skromniej ale każdy gest się liczy . Brawo goścu.

Gość Aka bezduszny
3 minuty temu, Gość oczywiscie napisał:

Ja tez pomagam potrzebującym od wielu lat, i do głowy mi nie przyszło żeby się z tym obnosić, zakładać wątki poświęcone mojej dobroczynnosci, pisać peany na swój temat na fb, przechwalać się itd. Pomagam, modlę się za tego człowieka i żeby Bóg mnie skierował do miejsca, gdzie ktoś mnie potrzebuje. Nic z tego mam, i nigdy nie spotkała mnie za to żadna nagroda. Zresztą nie po to to robię. 

Ja tez nie po to to robie.ja nawet nie ma fb. Napisalem to dlatego ze czytajac "ich" wypociny zauwazylem ze kaxdy jest nastawiony tylko na siebie....i ccialem pokazac jak bardzo proznymi ludzmi sa...aby wam jeszcze bardziej gol skoczyl i abyscie mnie jeszcse bardziej obrazali to napisze ze od 3 mieciecy odkladalem po tysiac zl miesiecznie tylko po to aby dzis pojsc na zakupy i kupic prezenty dziecia z domu dziecka...nikt z was nie pomysla o czyms podobnym mimo ze 80% z was zarabia wiecej niz ja...i nikomu sie tym nie chwale...tylko tu napisalem.wieszajcie dalej na mnie hooje i placzcie jak to wam jest zle i jak bardzo jestecie pokrzywdzeni przez los

Gość gość
14 minut temu, Gość oczywiscie napisał:

Nie zgodzę si,ę z tym że koniecznie należy się kryć z pomaganiem. To dowód empatii i jednak powód do dumy i zadowolenia. Co tu ukrywać. Proszę tego nie mylić z potrzebą chwalenia się. To najlepsza cecha homo sapiens. A co z ludźmi którzy przechwalają się na inne tematy bo np. chcą być postrzegani jako cool .A żeby nie być gołosłownym to zapytam czemu kochamy Ofsiaka - przecież on lubi grać pierwsze skrzypce.

Gość gość

Jesteś tak chamski, że trudno uwierzyć w twoje dobre intencje i te wszystkie historie o dobrych uczynkach. Ja na tobie nic nie wieszałam, więc zwracaj się z łaski swojej do tych co nie wytrzymali i ci dokopali. Sam fakt że się wywyższasz i prujesz się ze złości jak pijany, niweluje twoje dobre uczycznki, o ile one rzeczywiście mają miejsce. 

Gość oczywiscie
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Nie zgodzę si,ę z tym że koniecznie należy się kryć z pomaganiem. To dowód empatii i jednak powód do dumy i zadowolenia. Co tu ukrywać. Proszę tego nie mylić z potrzebą chwalenia się. To najlepsza cecha homo sapiens. A co z ludźmi którzy przechwalają się na inne tematy bo np. chcą być postrzegani jako cool .A żeby nie być gołosłownym to zapytam czemu kochamy Ofsiaka - przecież on lubi grać pierwsze skrzypce.

Nie kryję się, ale też nie obnoszę, pomna na słowa Chrystusa. Pozdawiam. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Jesteś tak chamski, że trudno uwierzyć w twoje dobre intencje i te wszystkie historie o dobrych uczynkach. Ja na tobie nic nie wieszałam, więc zwracaj się z łaski swojej do tych co nie wytrzymali i ci dokopali. Sam fakt że się wywyższasz i prujesz się ze złości jak pijany, niweluje twoje dobre uczycznki, o ile one rzeczywiście mają miejsce. 

Zrób dziś coś dobrego dla człowieka obok.

Gość gość
4 minuty temu, Gość oczywiscie napisał:

Nie kryję się, ale też nie obnoszę, pomna na słowa Chrystusa. Pozdawiam. 

Ja tez pomagam. Jedynej rzeczy której się wstydzę to to , ze nie stać mnie na więcej .

Gość gość
Cytat

Zrób dziś coś dobrego dla człowieka obok.

Na bank zrobię, a ty na początek przestań chlać, awanturować sie i krzywdzić ludzi. To już będzie dla ciebie wielki krok do przodu. 

Gość lotnik
58 minut temu, Gość Big heart napisał:

Tacy wlasnie jestecie.uwazacie siebie za niewiadomo kogo.a jak chodzi o pomoc potrzebujacym to milczycie i odwracacie glowe tak jakby was to nie dotyczylo...70% tego co zarobie oddaje potrzebujacym.sobie zostawiajac tyle aby zyc na godnym poziomie.

dureń, pogarszasz tylko ich sytuacje nie polepszasz, promujesz nieudacznictwo i coś za nic

Gość gość od cytatu
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Na bank zrobię, a ty na początek przestań chlać, awanturować sie i krzywdzić ludzi. To już będzie dla ciebie wielki krok do przodu. 

Jednak kafeteria ogłupia ludzi.😀

Gość baranie
20 minut temu, Gość Aka bezduszny napisał:

Ja tez nie po to to robie.ja nawet nie ma fb. Napisalem to dlatego ze czytajac "ich" wypociny zauwazylem ze kaxdy jest nastawiony tylko na siebie....i ccialem pokazac jak bardzo proznymi ludzmi sa...aby wam jeszcze bardziej gol skoczyl i abyscie mnie jeszcse bardziej obrazali to napisze ze od 3 mieciecy odkladalem po tysiac zl miesiecznie tylko po to aby dzis pojsc na zakupy i kupic prezenty dziecia z domu dziecka...nikt z was nie pomysla o czyms podobnym mimo ze 80% z was zarabia wiecej niz ja...i nikomu sie tym nie chwale...tylko tu napisalem.wieszajcie dalej na mnie hooje i placzcie jak to wam jest zle i jak bardzo jestecie pokrzywdzeni przez los

dzieci z domu dziecka nie potrzebują prezentów w postaci materialnego gòwna tylko potrzebują kochających rodziców którzy mają dla nich czas, hooja robisz dobrego, tylko nabijasz zyski sklepom i producentom tego chłamu, który i tak wyląduje w śmieciach

Gość gość

Tak, to widać na twoim przykładzie,  jak już jesteś przyparty do muru to nie masz innego argumentu niż zawołąc "A ty jesteś głupi!" jak down. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość baranie napisał:

dzieci z domu dziecka nie potrzebują prezentów w postaci materialnego gòwna tylko potrzebują kochających rodziców którzy mają dla nich czas, hooja robisz dobrego, tylko nabijasz zyski sklepom i producentom tego chłamu, który i tak wyląduje w śmieciach

To prawda. 

Gość gość
25 minut temu, Gość Aka bezduszny napisał:

Śmieszne jest takie licytowanie się, ile kto robi dla potrzebujących, w tej działalności nie chodzi o to żeby ze sobą walczyć ani żeby się chwalić. Czas poświęcony naparzaniu się w necie mogłeś poświęcić na zrobienie czegoś dobrego. Ale jak kto jest złym człowiekiem, to czynienie dobra sprowadza do dawania przedmiotów.