Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Czereśnie

Polecane posty

Gość Gość

Mam działkę i pomimo spryskiwania czereśnie są robaczywe, czy ktoś zna jakiś skuteczny sposób na robaczywe czereśnie? 

Gość prawi 124

u mnie na dzialce nie są robaczywe . 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość prawi 124 napisał:

u mnie na dzialce nie są robaczywe . 

Dlaczego?

Gość prawi 124
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Dlaczego?

nie wiem.  

Sprobuj okleic sobie pien jakąs tasmą z klejem . Moze te robaki chodząc po  drzewie sie przykleją i padną . Tak czesto jest ze schodza na zimę w dół .

Gość Gość

Oklejam lepkimi  taśmami robie pułapki na robaki nie mówiac o spryskiwaniu i cholera nic nie pomaga, w przyszłym roku ziemie pod drzewem pokryje folią żeby te robaki się nie wydostały może chociaż to pomoże

Może zmiana środka i sposobu pomoże? W sensie, inny preparat i inny czas użycia... Przede wszystkim ustal z jakiego rodzaju robactwem masz do czynienia, wtedy będzie wiadomo, jak najlepiej zadziałać.

Gość Gość

To są zwykłe białe robaki jakie są w czereśniach, a preparat poradziła mi ekspedientka w sklepie, chociaż podejrzewam że powodem jest deszcz który padał niedługo po opryskiwaniu na  ale opryskiwałam przecież ponownie tyle tylko że wtedy mogło być już za próżno na pozyskiwanie, tak czy inaczej w tym roku obejdę się smakiem .

Gość Gość

U mnie to samo,w zeszłym roku były 3 opryski i było ok ,w tym roku jeden i czereśnie z białkiem. Zalewam ciepłą wodą i same wyjdą potem zimną i nożyk w dłoń żeby mieć pewność że coś się nie trafi. 

Już kilka razy tak robiłam w tym roku bo czereśnie duże i dużo więc szkoda tak patrzeć jak szpaki mają tylko ucztę.