Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zaciekawiona111

Zaręczyny a przebiegła siostra

Polecane posty

Moja siostra jest ode mnie młodsza . Od dwóch lat jest z chłopakiem i odkąd z nim jest już obwieścili że będą się żenić, narobili zamieszania ale po jakimś czasie temat zupełnie ucichł a o ślubie nie było mowy nawet. Jej chłopak miał już pierścionek o którym ona wiedziała ale nie dawał go jej bo chcieli zaczekać nie wiem w sumie na co . Ja ze swoim chłopakiem jestem już 4 lata i skoro oni nic przez ponad rok nie  robili w temacie ślubu to ten temat jakos sam od siebie w przeciągu tego roku ruszył u Nas. I tu zaczyna się  coś co mnie męczy

Mój chłopak chciał zapytać rodziców moich o rękę a że mieszkamy kawał drogi od siebie to powiedział mi o tym i na początku czerwca zorganizowaliśmy spotkanie, z rodzicami, zapytał, oni się zgodzili. Na początek lipca mieliśmy zaplanowane wakacje i wszyscy i ja też podpowoadali że właśnie na wakacjach mnie poprosi o rękę. Chcieliśmy być sami więc proszenie przy rodzicach byłoby zbyt oficjalne,.to moja chwila i stwierdziliśmy że zrobimy to po swojemu na osobności. Kiedy wyjechałam z domu okazało się że siostra zaraz po moim wyjeździe zorganizowała pytanie rodziców o rękę i od razu się zaręczyła. Mam wrażenie że traktuje to jak wyścig bo po moich zaręczynach które rzeczywiście się zdarzyły na wakacjach chłopak mi powiedział że podpytywała go czy się oświadczy na wakacjach i on jej powiedział że możliwe. A oni teraz mi wyjechali z zaręczynami swoimi gdzie od ponad roku nie było o tym mowy. Nie wiem co będzie z weselem bo ono zrobią albo w przyszłym roku albo za dwa a ja nie chcę dwóch wesel w rodzinie w jednym roku i ile mam czekać na ich decyzje ? Mam wrażenie że zrobili to specjalnie żebym ja nie zdążyła się zaręczyć przed nimi. Teraz nikt nie wie że mam pierścionek bo wracam.do domu dopiero i chciałam się w domu osobiście 'pochwalić' . A ona już całemu światu swoje zaręczyny obwieściła

I teraz co ? Ja się chce odsunąć do tyłu ale z drugiej strony czemu mam ustępować ? Oni przez ponad rok nie robili nic a kiedy ja ruszyłam temat to oni nagle się zaręczyli..panikuje ?

Gość Mmmm

Obie jesteście siebie warte. Udajesz ze to ona rywalizuje, a tak samo się zachowujesz. Gdyby było inaczej lataloby Ci koło nosa, że ona obwieściła światu swoje zaręczyny. Chciałaś być gwiazdą, a tu siostra ukradła show.