Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeeGee

Dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne - brak 7 dniowej przerwy

Polecane posty

Gość BeeGee

Bardzo proszę o info kogoś doświadczonego w przyjmowaniu dwuskładnikowych tabletek anty. Biorę Logest. Nie zrobiłam przerwy 7 dniowej, ale po tym drugim opakowaniu też zaczęłam 3 cie bez 7 dniowej przerwy. Wzięłam z niego 2 tabletki i zorientowawszy się że to już 3cie opakowanie bez przerwy, przestałam brać. Jest już 4 ty dzień przerwy i nie dostałam jeszcze krwawienia (zawsze dostaję na początku 3go dnia przerwy). Czy myślicie że to raczej kwestia rozregulowania cyklu teraz przeze mnie czy może jednak ciąża? Zanim minie chociaż tydzień/dwa żeby zrobić test ciążowy to chyba osiwieję. Napiszcie proszę czy u was brak przerw też powodowało różne przesunięcia albo brak krwawienia w kolejnych cyklach?

Gość Alex

Nie powinno się przerywać brania tabletek z nowego opakowania! Może dlatego nie masz okresu. To że zaczęłaś brac tabletki z trzeciego opakowania i nie zrobiłeś przerwy nie ma problemu.  Ja gdy brałam anty nie robiłam przerw w ogóle.  Lekarz mój stwierdził że nie jest to potrzebne bo to i tak nie jest prawdziwy okres tylko krwawienie z odstawienia które nie jest kobiecie do niczego potrzebne. Zresztą tak tez robią kobiety w innych krajach.  A to że nie masz Teraz okresu w 4 dniu może być spowodowane po prostu przerwaniem cyklu przyjmowania pigułek. To może spowodować jakieś zaburzenie hormonalne 😊