Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VIOLAA

Ciągłe Starania 2019

Polecane posty

Gość VIOLAA
2 godziny temu, Gość Nika napisał:

Dziewczyny, niech nadzieja umrze ostatnia! Właśnie rozmawiałam z bardzo dobra koleżanka która jest właśnie w 12tc. Nie mówiąc nic o sobie zapytałam ja o jej pierwsze objawy. A wiec: przez jakieś 2tyg bolały ja właśnie jajniki! Sądziła że to na @. Cycki nie dawały jej żyć, czuła się jakby miała cały czas gorączkę. Na orzemian biegunka i zaparcia więc pomyślała że to jelitowka. No i 2 dni przed spodziewana @ dostała plamień i trwały 2 dni, myślała że @ się rozkręca. Ale była cisza. 3 dni później już wiedziała. Jak jej powiedziałam że mam praktycznie identycznie to się zaśmiała że będzie mi ciuszki odkładać. Ale kurcze ani widu @ ani żadnych plamień. Mój biały śluz jakby zlagodnial w porównaniu do tego co było jeszcze 2 dni temu. Chyba znowu się nakręcam po jej slowach a nie chce wariowac I myśleć tylko o jednym...

Moja koleżanka przeszła 3 poronienia, wszystkie do 8tc. Powiedziała że w tym cyklu czuła się dużo inaczej i gdyby nie to że bardzo się starają to uważałaby to tylko za chorobę. Dopiero plamienie dało jej do myślenia że może się udało.

Oby z nami było tak samo! 🤞🤞🤞

Gość Ines

Nika, często trafiałam na info, że plamienie może wystąpić w tym czasie przed @. Ja w poprzedniej ciąży miałam plamienia na @, ale też silne bóle i jak później okazało się, że to jest to <3, to dostałam leki.

Violaa, ja wczoraj miałam lekkie bóle podbrzusza, ale takie typowe na @. Piersi w ogóle nie bolą, choć chyba są trochę większe. Temperatura 37, ale raczej zawsze tak mam przed @. No i dzisiaj pojawiła się nieduża ilość mlecznego śluzu. Nigdy nie przeglądałam się temu przed @, więc nie wiem czy to coś oznacza :-).

Ja dopiero w czwartek zrobię test, jeśli nie będzie @.

Gość Nika

Dzięki za słowa otuchy ;) Czasami mam plamienia przed okresem, ale najwyżej kilka godzin przed @, a tu nadal nic. Tylko pobolewanie brzucha, piersi i głowy. 

Ones, w tym cyklu tez mialam mleczny śluz. Oby był zwiastunem miłej niespodzianki :D Najgorsze, ze jestem na urlopie i mam dużo czasu na rozmyślania, a jeśli przyjdzie okres - to na przeżywanie porażki 🙃

Gość VIOLAA

Ale by było fajnie jakby się okazało że w tym miesiącu nam trzem się udało 🤞

Nika koniecznie zdawaj relacje czy się nie rozkręca 😉

Gość Agata

Od kilku dni nadwrażliwość na zapachy i ból piersi. Mdłości. Nie żyganie, ale po prostu mi nie dobrze. Chwilami zawroty głowy. Jak szybko się podniosę, wstanę z łóżka itp. Senność i zmęczenie.  

Wczoraj powinna być @ a dziś mam swój pozytywny test ciążowy 

Gość VIOLAA
16 minut temu, Gość Agata napisał:

Od kilku dni nadwrażliwość na zapachy i ból piersi. Mdłości. Nie żyganie, ale po prostu mi nie dobrze. Chwilami zawroty głowy. Jak szybko się podniosę, wstanę z łóżka itp. Senność i zmęczenie.  

Wczoraj powinna być @ a dziś mam swój pozytywny test ciążowy 

Wielkie gratulacje! A wcześniej coś czulas czy dopiero od kilku dni? 

Gość Agata
23 minuty temu, Gość VIOLAA napisał:

Wielkie gratulacje! A wcześniej coś czulas czy dopiero od kilku dni? 

Nie potrafie powiedzieć od ilu dni dokładnie bo wczesniej nie zwracałam uwagi. Ogólnie to przez ten gorąc myślałam że mi słabo się robi, tak sobie tłumaczyłam. 

Gość Gość Sylwia

Viola u ciebie to takie masz objawy jak ja 2 lata temu w ciąży. Tez miałam wrażenie ze czuje wędrówkę jajeczka. Zagnieżdżenie nastąpiło 16 dpo pamiętam ten dzień było 2 dni po spodziewanej zrobiłam test który pokazał druga kreskę taka blada ze ledwo widoczną pojechałam do kościoła i w drodze powrotnej ten okropny ból w podbrzuszu. Moja pierwsza myśl juz po ewentualnej ciazy dwa dni później test juz był z wyraźną 2 kreską 😊 

Gość VIOLAA
15 minut temu, Gość Gość Sylwia napisał:

Viola u ciebie to takie masz objawy jak ja 2 lata temu w ciąży. Tez miałam wrażenie ze czuje wędrówkę jajeczka. Zagnieżdżenie nastąpiło 16 dpo pamiętam ten dzień było 2 dni po spodziewanej zrobiłam test który pokazał druga kreskę taka blada ze ledwo widoczną pojechałam do kościoła i w drodze powrotnej ten okropny ból w podbrzuszu. Moja pierwsza myśl juz po ewentualnej ciazy dwa dni później test juz był z wyraźną 2 kreską 😊 

To mnie podnioslas na duchu i dodalas troszkę więcej nadziei 😊

Chociaż dziś już mniej czuje jajnik I nospy też nie brałam bo nie było potrzeby. Mąż po powrocie z pracy stwierdził że ładnie się pomalowalam, tak naturalnie, a ja dziś no make-up i len na kanapie 😂 😂 

Gość Gość Sylwia

W tym cyklu miałam podobnie. 2 dni po owulacji piersi urosly i bolały tydzień po ból podbrzusza żyłki na piersiach i mdłości.  Wczoraj ten sam ból ale @ przyszła bolesna i obfita jak nigdy bo do tej pory 3 dni bez bólu i po krzyku .

Gość Iza

Niewiem po co tracicie czas na szukanie  objawów przed czasem miesiączki, przecież nawet od ewentualnego zapłodnienia do implantacji zarodka jeszcze wszystko może się zdarzyć. Macanie piersi dwa dni po owulacji i grzebanie w śluzach to już w ogóle dla mnie parodia, przecież nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia jajeczko potrzebuje kilka dni na to żeby cokolwiek się zaczęło dziać. Zamiast korzystać z życia wyjść na spacer czy do kina to siedzicie pół niedzieli i w cipach se grzebiecie

Gość Karolina

Iza myślę, że nie byłaś w skórze kobiet które poroniły. Dla nas każdy pojawiający się sygnał jest nadzieją na ciążę....

Osobiście wyczekuje czwartku i tego czy @ się pojawi czy też nie. 11 sierpnia miałam ostatnia @. Sama już chyba wariuje. Od kilku dni mam codziennie zgage której nigdy nie miałam. Śluzu mlecznego ale takiego lejącego się mam coraz więcej, brzuch boli jak na @ co chwilę biegam i sprawdzam czy przyszła przez to, że jest cały czas mokro. Mój facet zaczyna razem ze mną świrować podsuwa testy ciążowe mimo tłumaczeń, że jeszcze parę dni zanim coś wyjdzie. Szaleństwo.

Gość Gosc
20 minut temu, Gość Karolina napisał:

Iza myślę, że nie byłaś w skórze kobiet które poroniły. Dla nas każdy pojawiający się sygnał jest nadzieją na ciążę....

Osobiście wyczekuje czwartku i tego czy @ się pojawi czy też nie. 11 sierpnia miałam ostatnia @. Sama już chyba wariuje. Od kilku dni mam codziennie zgage której nigdy nie miałam. Śluzu mlecznego ale takiego lejącego się mam coraz więcej, brzuch boli jak na @ co chwilę biegam i sprawdzam czy przyszła przez to, że jest cały czas mokro. Mój facet zaczyna razem ze mną świrować podsuwa testy ciążowe mimo tłumaczeń, że jeszcze parę dni zanim coś wyjdzie. Szaleństwo.

To czy sobie będziesz grzebać w śluzie  ze nie w żaden sposób cię nie przybliży do czwartku ani nie pomoże w implantacji. Leż lub idź na spacer, spotkaj z koleżankami, przestań doszukiwać objawów. Do daty miesiączki będą objawy jak na miesiączkę do której się organizm przygotowuje. Jeśli doszło do zapłodnienia, gonadotropina zmieni „plan działania” a do tego czasu nic nie wskórasz. 

Gość Karolina

Nigdzie nie napisałam, że grzebie w śluzie. Nie da się go nie zauważyć korzystając z toalety. Mam bardzo dużo zajęć aby o tym nie myśleć i starać się czekać cierpliwie do czwartku, czasmi nie wychodzi. Jednakże nie bardzo rozumiem Twoją obecność na forum ? Krytykować dobijać kobiety, które mają problem? Myślę że każda z nas jest tutaj by dodać sobie otuchy i wspierać się w trudnych chwilach. Jeżeli również chcesz podnieść na duchu to myślę, że w tym tonie jest to niestosowne. Cudownie by było aby każda z nas w tym cyklu zaszła w ciążę jednak życie jest brutalne i jakaś część z nas będzie załamana. Trochę zrozumienia i empatii tylko tyle i aż tyle. 

Gość VIOLAA
2 godziny temu, Gość Gość Sylwia napisał:

Dziewczyny, założyłam wątek aby dowiedzieć się czy któraś z was miała podobne objawy i czym to się zakończyło. Wiedziałam że znajdą się takie, które hejt maja we krwi, ale nie obrzucajmy się g**nem! Nie jesteś w stanie pomóc lub podpowiedzieć to omin temat i po sprawie. Czy zawsze znajdą się osoby, które muszą uprzykrzyc dzień? Owszem, forum powinno być dla kobiet, które potrafią się wesprzeć i dodać słowa otuchy oraz nadziei. Sądzę jednak, że większość z nas ma w domu wspierającego faceta, męża, partnera, z którym może na ten temat swobodnie porozmawiać i nie szukać na siłę pocieszenia wśród obcych kobiet. Zdarza się, że nie wszystkie nas ce...e chęć pomocy a niektóre sączą jad grom go wie z jakiej przyczyny. Szanujmy się!

Gość Revi

Ines,violaa,nika. Ja tak jak wy czekam niecierpliwie na dwie kreski . Staramy się z mężem od kwietnia. Cykle mam nieregularne (32-49 dni) . W tym miesiącu wspomagałam się testami owulacyjnymi które wyszły mi dodatnie w 26 dniu cyklu czyli we wtorek 20.08 . Od tamtego czasu czekam,czekam,czekam na zrobienie testu. Od wczoraj mam kłucie w podbrzuszu które czułamm w pierwszej ciąży 4 lata temu. Albo sobie wmawiam 😁 życzę nam pozytywów 😉

Gość Niespodzianka

Cześć dziewczyny :) miałam założyć nowy wątek ale trafiłam na ten wasz i postanowiłam dołączyć . Mam nadzieję, że mogę. 

Mam 2 córki ( 7 i 10 lat ) a teraz czas na trzecie . Mam 31 lat i mówię do męża , że to ostatni moment na trzecie :) albo teraz albo nigdy . Wcześniej jakieś 2 lata brałam tabletki anty i po wakacjach je odstawiłam . Wzięłam w sierpniu tylko kilka tabletek i po prostu przestałam . Pierwsza miesiączkę dostałam 14/8 

krwawienie trwało od 14/8-18/7 . 

Cykle przed braniem tabletek anty miałam 30-31 dni , więc nie wiem jak to liczyć . Mam aplikacje która mniej więcej liczy dni płodne itp ,  z tego co widzę to seks był w tych „dobrych dniach „ 

wg aplikacji która przyjęła cykle 28 dni , wypada owulacja 28/8 . Kolejna miesiączka powinna nadejść 11/9 i czekam jak na szpilkach :) 

nie wiem czy korzystalyscie z testów clear blue ( te które pokazują tydzień ciąży )? Wg ich wyliczeń mogę śmiało testować 6 -7/9 

co do objawów to mega napięcie w dole brzucha. 

Milego wieczoru 

Gość Karolina

Niespodzianka... ja używałam tych testów  clear blue jednakże mam mieszane uczucia co do nich chyba przez to, że się naczytałam różnych negatywnych opinii. Generalnie dziewczyny pisały, że dość późno w porównaniu z innymi testami pokazują ciążę. No i cena jest dość zaporowa.

Dziś cały dzień zgaga i ból podbrzusza jak na @. Do tego od 2 dni jak się budzę to z ogromnym bólem głowy i mega uderzenia ciepła ale bardziej z rzucam to na upał panujący wszem i wobec.. 

Mam pytanie co z tym śluzem bo czytam i czytam. Jaki on powinien być przed @ a jaki w ewentualnej ciąży. Macie wiedzę?

Gość VIOLAA

Hej dziewczyny! Pewnie ze możecie dołączyć 😉

Revi ja te klucie mam, jak pisałam, od ponad tygodnia, czekam dość niecierpliwie ale nie będę testować przed środa bo czuje ze będę się załamywać nad I kreska..

Niespodzianko, ja liczyłam na szybkie zajście po tabletkach, od listopada czekałam do 1 czerwca na II kreski, ale pisałam już ze 3 dni później było po wszystkim. Wtedy żadnych objawów nie miałam, o dziwo!

Życzę, żebyś zaskoczyła od razu! 

Ten cykl, teraz jest inaczej, naprawdę. Moje PSM-y są tragiczne, dre się na wszystkich o byle co, mam 1 Dzień do @ a dziś u mnie dziwny spokój, aż mnie to dziwi. 

PS. Mąż pochwalił moje o rozmiar większe cycki 😂

Gość Agata
5 minut temu, Gość Karolina napisał:

Niespodzianka... ja używałam tych testów  clear blue jednakże mam mieszane uczucia co do nich chyba przez to, że się naczytałam różnych negatywnych opinii. Generalnie dziewczyny pisały, że dość późno w porównaniu z innymi testami pokazują ciążę. No i cena jest dość zaporowa.

Dziś cały dzień zgaga i ból podbrzusza jak na @. Do tego od 2 dni jak się budzę to z ogromnym bólem głowy i mega uderzenia ciepła ale bardziej z rzucam to na upał panujący wszem i wobec.. 

Mam pytanie co z tym śluzem bo czytam i czytam. Jaki on powinien być przed @ a jaki w ewentualnej ciąży. Macie wiedzę?

O i ból głowy miałam przez kilka dni z rzędu  ale ja migrenowa jestem , przed okresem wiec nie wzięłam tego za objaw . 

Gość VIOLAA

Też od znajomej wiem że clear blue nie są takie świetne. Po 1 pozytywnym kupiła clearblue z polecenia farmaceutyki żeby zachować sobie na pamiątkę. I co? I negatyw. Powtórzyła następnego dnia test za kilka zł i znów 2 piękne krechy. 

Nie wiem czy w PL są one dostępne ale ja znalazłam tutaj testy o czułości (uwaga!) 6.3mIU!

First Response 45 seconds.

Dla porównania clearblue Digital ma czułość 50! Tak! 50! To jest skala angielska, więc z polską mogą się różnić. Cena też się różni. Za 2 testy first response cena wynosi ok 8£,za clearblue z czytnikiem tygodni 2szt ok 18£. Ja w te przereklamowanie nie wierzę. 

Gość VIOLAA
10 minut temu, Gość Agata napisał:

O i ból głowy miałam przez kilka dni z rzędu  ale ja migrenowa jestem , przed okresem wiec nie wzięłam tego za objaw . 

Tak! Głowa jest jak na mega kacu 😂

Śmiem mieć nadzieję 🤞

Gość VIOLAA
19 minut temu, Gość Karolina napisał:

Też się zastanawiam nad tym sluzem, chociaż w sumie wcześniej na to uwagi nie zwracała. Teraz widzę że jest go dość dużo, wrażenie jakby @ przyszla ale jej nie widać, nawet nie czuję że idzie

Gość Revi

Violaa a w środę będzie u ciebie ile dni od owulacji albo od braku miesiączki?

Gość Niespodzianka

Nawet nie wiedziałam , że te testy mają, aż tak różne czułości . 

Powiem Wam szczerze , że ja w mojej sytuacji nawet nie wiem jak liczyć i czy w ogóle mam owulacje , bo to pierwszy cykl po tabletkach anty . Zobaczymy . Jak się udało to uważam to za mega fart. Jak nie to sprobuje z testami owulacyjnymi żeby zobaczyć czy w ogole coś się dzieje .

to kiedy testujecie dziewczyny ? 

Gość Karolina

Byle do czwartku i będzie wiadomo.. chociaż cały czas czuje ból delikatny nie jak w trakcie @ bo wtedy to umieram z bólu ale jednak mam przeczucie, że to ciąża urojona i te wszystkie objawy to przemęczenie i stres. Piersi bolały po owulacji przez pierwszy tydzień teraz to bardziej ciężar mi przeszkadza nawet sutki mnie już nie swędzą. Chyba świruje 🙂

Gość Revi

Mi owulacja spóźniła się o równo tydzień bo miałam ją w 26dc i testować chyba będę we wtorek lub w środę tak jak violaa -jeśli wytrzymam 😁

Gość Agata
24 minuty temu, Gość VIOLAA napisał:

Też się zastanawiam nad tym sluzem, chociaż w sumie wcześniej na to uwagi nie zwracała. Teraz widzę że jest go dość dużo, wrażenie jakby @ przyszla ale jej nie widać, nawet nie czuję że idzie

Śluz taki ze non stop majtki mokre. Muszę zakładać wkładki nimi spodnie wilogotne się robią po całym dniu. Leci z pipki i to czuć. Tak jakby chlust. Nie dużo, ale czuc ciepełko 

Gość Agata
33 minuty temu, Gość VIOLAA napisał:

Też od znajomej wiem że clear blue nie są takie świetne. Po 1 pozytywnym kupiła clearblue z polecenia farmaceutyki żeby zachować sobie na pamiątkę. I co? I negatyw. Powtórzyła następnego dnia test za kilka zł i znów 2 piękne krechy. 

Nie wiem czy w PL są one dostępne ale ja znalazłam tutaj testy o czułości (uwaga!) 6.3mIU!

First Response 45 seconds.

Dla porównania clearblue Digital ma czułość 50! Tak! 50! To jest skala angielska, więc z polską mogą się różnić. Cena też się różni. Za 2 testy first response cena wynosi ok 8£,za clearblue z czytnikiem tygodni 2szt ok 18£. Ja w te przereklamowanie nie wierzę. 

Cler blue ma czulos 25 i wg mnie najbardziej profesjonalny. Nawet lekką kreskę pokazuje jasno ciąża 1-2tyg ja mam takie doswiadczenie i będę go bronić 

mnie musisz patrzeć pod światło 

Gość VIOLAA

W środę będę w 32dc, 2 dni po spodziewanej i 16dpo (rzekomej, test owu miałam pozytywny 15dc). Od 19dc mam bolące jajniki i piersi.