Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalina

moja dieta 21 dni - 12 kg

Polecane posty

Gość Michalina

Witam, chce się podzielić moim sukcesem. 21 dni dość rygorystyczny plan diety, ale dostosowany do mojego trybu życia więc dla mnie był w sam raz. 6 prostych zasad. To tylko 21 dni, więc jesteśmy w stanie wytrzymać. Proszę nie hejtować, nikogo nie namawiam. Pokazuje tylko swój przykład. Zasada nr 1. Jedz do 500 kcal na dzień. Zasada nr 2. Jedz dwa posiłki w odstępie 6 godzin. Ja jadłam w pracy o 12 posiłek nr 1, a po pracy o 18 obiadokolacje. Zasada nr 3. Produkty zero kalorii ratują życie. Może są nie zdrowe, ale lepsze od tony czekolady i chipsów. Więc między posiłkami ratujemy się np. szkl coli zero, albo energetykiem, czarna kawa. Zasada nr 4. obowiązkowo należy wypić w ciągu dnia 3 szkl zielonej herbaty i 6-8 szkl wody mineralnej. Zasada nr 5. Jedz przede wszystkim warzywa i nabiał chudy. Warzywa objętościowo można się najeść, za to mało kalorii. Zasada nr 6. Spal co najmniej 400 kalorii w ciągu dnia, co dziennie. najlepiej lekkie ćwiczenia cardio. 

Przykładowy rozkład dnia: wstaje rano idę na spacer na czczo po parku dla relaxu, wracam piję kawę z cynamonem, w torbie mam jakby co energetyka, w pracy pije zieloną herbatę. wodę. 12: do pracy mam porcję sałatki Caesar Grill taką jak w kfc 😄 133 kcal. i małe jabłko 35 kcal. potem wypijam wodę i herbatę zieloną. w pracy nie mam czasu na  jedzenie. więc nie czuję głodu. a o 18 przykładowo zjadam 5 pierogów leniwych 190, garść truskawek 23kcal, 2 tabletki słodzika i cynamon z 3łyż jogurtem nat i jest sos. do kolacji wypijam herbate owocową. później przed snem zieloną, i wodę. 430 kcal. 

Jest smacznie  i zdrowo! polecam

Gość Michalina

mogę przykładowe jadłospisy podać:

dzień 1.

12: sałatka = yż dziki, ryż pełnoziarnisty, łosoś wędzony na gorąco, ser typu Feta Arla Apetina light 10 % tł., papryka czerwona, orzechy piniowe, oliwki czarne, oliwki zielone, czosnek, oliwa z oliwek extra virgine, olej sezamowy, sok wyciśnięty z limonki, ocet balsamiczny z Modeny, rukola, przyprawy - l 200g 

18: 200g nat sojowego jogurtu i gruszka 

razem 530 kcal.

dzień 2 dzien na gotowcach trudny meczacy dzien w pracy

12: Porcja sałatki makaronowej z sosem teriyaki i krewetkam - gotowiec do podgrzania 170

18: Dr. Oetker pizza z szynką pół porcji 

razem 490 kcal. + zielona herbata, woda, i czarna kawa

dzień 3 dziś zdrowo było

12: kawa Latte Macchiato Tassimo + Szklanka galaretki z owocami - na słodko 270 kcal

18: 200g warzywa na parze  Nicea + 300 g ugotowanego ryżu konjac 🙂 + banan na koniec

razem 479 kcal

Gość kibic!

Hej! Bardzo Ci kibicuję. Ja nie jestem już teraz tak wytrwała jak kiedyś. Kilka lat temu schudłam około 25 kg na diecie 500 kcal. Teraz bardzo ciężko mi do tego wrócić i być tak zaparta jak wtedy, choć bardzo bym chciała.

Będę tu często zaglądać i sprawdzać jak Ci idzie, myślę że po jakimś czasie w końcu będę chciała też się sprawdzić i być wytrwała jak Ty :) 

PS. Niestety ważę teraz 88 kg przy wzroście 165 cm. Po schudnięciu długo ważyłam 60 kg, ćwiczyłam na siłowni, jadłam zdrowo i nie tyłam. Dopiero po jakimś czasie się złamałam jak rodzina notorycznie wpychała we mnie jedzenie, bo nie mogli uwierzyć w to jak wyglądam. Bardzo długo siostra chciała mnie utuczyć, bo wg niej wyglądałam jak "kościotrup" choć wyglądałam bardzo ładnie, zdrowo, miałam wysportowaną sylwetkę, gdyż po schudnięciu podwyższyłam wartość kaloryczną (zwiększałam co tydzień o 50-100 kcal, żeby przyswoić organizm i żeby nie miał szoku) i zaczynałam ćwiczyć coraz intensywniej aż doszłam do mojej idealnej sylwetki... i niestety się poddałam, straciłam ją. Chcę to odzyskać. 

Gość Gość

Ten plan jest chory nie rygorystyczny można sobie popsuć zdrowie a kg jak szybko zeszły tak szybciej wrócą.

Gość def

Dziewczyno! przy takiej ilości kalorii Twój organizm, wszystkie narządy nie są w stanie normalnie pracować. Poza tym chyba chodzi o to żebyś schudła z tkanki tłuszczowej a nie mięśniowej. Zrobisz sobie krzywdę i jojo murowane

Gość Karolina

Witaj Michalina! Trzymam za Ciebie kciuki, napisz jakie efekty osiągnęłaś, ale wg mnie Twoja dieta jest NA PEWNO do przejrzenia i stworzenia na nowo...Powiem Ci, że byłam w podobnej sytuacji co Ty i mogę Ci polecić, żebyś korzystała z takich np diet tygodniowych, dzięki którym się przekonasz co jest dla Ciebie odpowiednie i jak powinnaś dbać o swój organizm...żeby go nie zniszczyć i dodatkowo nie wydasz nie wiadomo ile. Ja korzystałam z diety ze strony www.dietmania.pl - dostajesz ankiete, szczegolowe pytania i w ciągu 1-2 dni masz rozpisaną diete indywidualną ze składnikami jakie lubisz albo moja koleżanka chciała skorzystać z diety ketogenicznej i tu tez możesz ale tylko diete keto lub pl.yourketo.diet.

Pozdrawiam ciepło 🙂