Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polonia

Teściowa chyba nie chce nas na święta, jak byście zareagowały na taki tekst?

Polecane posty

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Kruk napisał:

jakoś mi się nie chce wierzyć że brakuje pani pieniędzy na święta,przecież 1500 zł na jedną osobę to nie jest mało ,tym bardziej że do niedawna mieszkała pani ze swoją mamą więc były dwie emerytury z których na pewno coś pani odłożyła.Moja mama ma 1.200 zł emerytury i przez 7 lat odłożyła 5.000 zł.

A może byś tak odjęła od tej kwoty rachunki, czynsz, leki? 

Gość Asia
7 godzin temu, Gość Udekorować napisał:

To jesteś zwykły leń, ja z mamą przygotowuję Wigilię co roku dla 11 osób i też mam malutkie dzieci.mama przyjeżdża do mnie dzień przed wigilią i wszystko robimy we dwie.Tak samo Święta wielkanocne i nie narzekam.

To masz pomoc mamy, a ja mogę liczyć tylko na siebie i jeszcze zająć się dwójką dzieci. Tak jak pisałam robiłam dla nas śniadanie wielkanocne i obiad i żadna nie spytała czy zrobić jakąś sałatkę czy coś. Męża oczywiście mogę wysłać po zakupy, poprosić o pomoc przy dzieciach, ale mały będzie bardziej zainteresowany tym, co się dzieje w kuchni niż zabawą z tatą.

Gość Asia
7 godzin temu, Gość gość napisał:

Ktoś ma dosyć bycia wołem roboczym i służącą, a ty od razu od leni wymyślasz? Może ty lubisz pozować na przodownicę pracy, ale inni wolą w przygotować mniejsze święta i odpocząć. Niech ci rodzina medal z kartofla wystruga, bo nic innego od nich pewnie i tak nie dostaniesz. 

No właśnie. Mam dosyć, a czarę przelała chęć sprowadzenia do mnie swoich gości. Tak jak pisałam wszelkie spotkania rodzinne odbywają się ostatnio u nas, bo im się nie chce gotować. A ja czasem podam obiad, czasem upiekę ciasto, czasem coś kupię, ale to ja muszę myśleć co podać i ja później mam bałagan. Raz chciałabym odpocząć. Za rok jak dzieci będą starsze mogę przygotować Wigilię. Uważam, że powinno być sprawiedliwie raz tu, raz tu. I ja zawsze jak gdzieś idę to coś zanoszę zrobionego przez siebie, a to ciasto, a to sałatkę plus prezenty oczywiście.

Gość Gość

Barszcz na 4 burakach, wodzie i occie przecież  to nie ma żadnego smaku, lura jak... Kolejna mądra, co twierdzi że 1500 to spoko kwota, powaga nie wiem gdzie wy żyjecie, co je ie, ale rakie bredni są tylko na kafe. 

Gość Od Klary
57 minut temu, Gość Gość napisał:

Czysty barszcz też się robi na warzywach, przecież same buraki z wodą to nie będą miały żadnego smaku 🙂

Lubisz się przy/pie/rad/alac  co?  Dawaj swój przepis i nie zabieraj miejsca a figa napisała ze to najprostsze wiec dla mnie ok baza jest a reszta jak kto chce, może i lubi 

Gość Hehe
17 minut temu, Gość Gość napisał:

Barszcz na 4 burakach, wodzie i occie przecież  to nie ma żadnego smaku, lura jak... Kolejna mądra, co twierdzi że 1500 to spoko kwota, powaga nie wiem gdzie wy żyjecie, co je ie, ale rakie bredni są tylko na kafe. 

Barszcz zawsze był dla biednych zrób se rosół

Gość Gość
9 godzin temu, Gość Hehe napisał:

Barszcz zawsze był dla biednych zrób se rosół

Ty w ogóle rozumiesz o co chodzi w tym powiedzeniu??? Tanie jak barszcz, bo buraki były zawsze tanie (teraz już żadne warzywo nie jest tanie ani buraki, ani ziemniaki), dlatego opłacało się nagotowac gar barszczu, a nie dlatego, że gotujesz same ziemniaki z wodą i masz barszcz!!! 

Gość Gość
9 godzin temu, Gość Gość napisał:

Tu są jacyś zaburzeń ludzie naprawdę. Wszystkie są dyrektorkami z własnymi firmami, ale jak przychodzi co to do czego to jedzą buraki na samej wodzie, a z 1500 emerytury jeszcze można odłożyć kasę i wyprawić wypasione święta dla całej rodziny. 

Ogólnie nic dziwnego, że niektórzy emeryci się zapozyczaja na święta jak mają takie rodziny mało empatyczne ale z takimi wymaganiami...

Gość Polonia
11 godzin temu, Gość Gość napisał:

Co teściowa mówiła przez telefon? 

Jedzie do brata bo bratowa jej jest chora 🤒 tam będą synowie jeszcze tego brata z rodzinami wiec oni będą jakby na doczepke. Ale to już ich decyzja, widocznie tak wolą. Już zapowiedziałam mężowi że w przyszłym roku na Wielkanoc tam nie jedziemy, już wolę jechać do moich rodziców, łaski nikomu nie robi. 

A na święta zostajemy w domu. Zamówię jakiś catering i tyle. Smutno ale cóż. Za sylwestra też kasa chyba przwpadnie no ale to nie teściowej problem. 

Gość Gość

No wreszcie przestaniesz na teściowej pasożytować, śmieci się same wyniosły w tym przypadku

Gość Ktoś
46 minut temu, Gość Polonia napisał:

Jedzie do brata bo bratowa jej jest chora 🤒 tam będą synowie jeszcze tego brata z rodzinami wiec oni będą jakby na doczepke. Ale to już ich decyzja, widocznie tak wolą. Już zapowiedziałam mężowi że w przyszłym roku na Wielkanoc tam nie jedziemy, już wolę jechać do moich rodziców, łaski nikomu nie robi. 

A na święta zostajemy w domu. Zamówię jakiś catering i tyle. Smutno ale cóż. Za sylwestra też kasa chyba przwpadnie no ale to nie teściowej problem. 

Serio, obraziłaś sie, że teściowa chce z bratem sie spotkac i pomóc mu   w trudnych chwilach?

Miałaś sama coś ugotować, nauczyć się i co?

Gość Ggdty

Polonia nie rób jaj. Teściowa taka zła bo nie chce gotować na 4 dorosłe osoby i dwa dzieciaczki a ty sama na 2 dorosłe osoby i dwoje dzieci catering będziesz zamawiać bo robić się nie chce ? Ręce mi opadły.

Gość Polonia
18 minut temu, Gość Ggdty napisał:

Polonia nie rób jaj. Teściowa taka zła bo nie chce gotować na 4 dorosłe osoby i dwa dzieciaczki a ty sama na 2 dorosłe osoby i dwoje dzieci catering będziesz zamawiać bo robić się nie chce ? Ręce mi opadły.

Napisałam że gotowac nie umiem tak jak teściowa bo ona całe życie w kuchni.

Napisałam jej smsa że prosze o zwrot pieniązków za bilety i pobyt. Zobaczymy czy stanie na wysokości zadania i czy zwróci tak jak powinna. 

Gość gość
Przed chwilą, Gość Polonia napisał:

Napisałam jej smsa że prosze o zwrot pieniązków za bilety i pobyt. Zobaczymy czy stanie na wysokości zadania i czy zwróci tak jak powinna. 

Hahahaha 😄

A wiesz że trollować to też trzeba umieć? słabo ci idzie.

Gość Polonia
1 minutę temu, Gość Polonia napisał:

Podszyw 

Gość Polonia
21 minut temu, Gość Ggdty napisał:

Nie że robić się nie chce, tylko po pierwsze nie mam czasu a po drugie nie potrafię gotować świątecznych potraw. 

Gość Polonia

Nie że robić się nie chce, tylko po pierwsze nie mam czasu a po drugie nie potrafię gotować świątecznych potraw. 

Podszyw! 

Gość Polonia

Teściowa powinna wam zwrócić pieniądze. 

Gość poza PL
1 godzinę temu, Gość Polonia napisał:

Jak najbardziej nie tesciowej problem 🙂

Nie tesciowej problem, ze sie swieta i sylwka planuje , bez pytania zainteresowanej strony czy im to odpowiada. I wielkie zale, ze inni maja swoje plany..

Na doczepke to ty jestes do rodziny tesciowej 😉

Tesciowa swojego wlasnego brata i jego zone oraz ich dzieci, swoich siostrzencow zna chyba dluzej niz ciebie ? Ma wiecej wspomnien ze swoja rodzina, bratem niz z synowa  😉

Gość poza PL
44 minuty temu, Gość Polonia napisał:

.

Jestes smieszna 🙂

jedyne co tesciowa powinna to odetchnac z ulga 😉

Gość Polonia
41 minut temu, Gość Polonia napisał:

Podszyw! 

Podszyw 

Gość Polonia
34 minuty temu, Gość Polonia napisał:

Teściowa powinna wam zwrócić pieniądze. 

Podszyw 

Gość Polonia
5 minut temu, Gość poza PL napisał:

Jak najbardziej nie tesciowej problem 🙂

Nie tesciowej problem, ze sie swieta i sylwka planuje , bez pytania zainteresowanej strony czy im to odpowiada. I wielkie zale, ze inni maja swoje plany..

Na doczepke to ty jestes do rodziny tesciowej 😉

Tesciowa swojego wlasnego brata i jego zone oraz ich dzieci, swoich siostrzencow zna chyba dluzej niz ciebie ? Ma wiecej wspomnien ze swoja rodzina, bratem niz z synowa  😉

No na pewno ma więcej wspomnień z nimi niż z własnym jedynym synem... 

Gość Polonia
12 minut temu, Gość Polonia napisał:

No na pewno ma więcej wspomnień z nimi niż z własnym jedynym synem... 

Podszyw!

Gość Gość

Czy Ty przypadkiem sama się tu pod siebie nie podszywasz, a później wypisujesz wszędzie podszyw? Ogarnij się dziewczyno, naprawdę. 

Gość Polonia
16 minut temu, Gość Polonia napisał:

Podszyw!

Podszyw 

Gość Polonia
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Czy Ty przypadkiem sama się tu pod siebie nie podszywasz, a później wypisujesz wszędzie podszyw? Ogarnij się dziewczyno, naprawdę. 

Nie 

Gość Polonia

Nie 

Podszyw!

Gość Polonia
2 minuty temu, Gość Polonia napisał:

Podszyw 

Podszyw!!!

Gość Polonia
19 minut temu, Gość Polonia napisał:

Podszyw!