Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gerwazyli

Jak rząd PiS i "prezydęt" sobie radzą z epidemią?

Polecane posty

Fantastycznie.

Kolejne szpitale wrzeszczą, że brakuje im wszystkiego. Były 2 miesiące na zrobienie zapasów, ale kampania Andrzeja Du*y była bardziej istotna.

Poznań z własnego budżetu organizuje stacje diagnostyczne, WOŚP Owsiaka wspomaga lekarzy w szpitalach, oddolnie zorganizowane krawcowe szyją maseczki dla szpitali, prywatne firmy przekazują swoje pieniądze dla służby zdrowia, Unia dała nam ponad 30 miliardów, szpitale (np. Łomża) apelują o pomoc od obywateli, itp. itd.

A w międzyczasie rząd podarował 2 milardy propagandowej telewizji, uruchomił przetarg na 280 luksusowych limuzyn, postanowił, że nie będzie się spotykał, bo jeden minister kicha.

Brawo "dobra zmiana". Dla mnie każdy kto popiera PiS czy Dudę jest niestety głupkiem.

Co to za epidemia?Teraz śmiertelność około 0.00001% a w czasie epidemii dźumy czy cholery ponad 20 a nawet 30 % w skali Europy!A tą chorobę łatwo zlikwidować ale nie opłaca się ...nsynom.To wina polityków w tym z Polski.

PiS jako tako walczy, min. Szumowski - szacunek, premier - niech przestanie podkreślać na każdym kroku, jak dobrze sobie radzimy, to może będzie strawniejszy, Duda - szkoda gadać - śmiechowy człowieczyna z dudniącym zadęciem "jaki to ja mąż stanu jestem". 

Jak walczą?

Obcinają ludziom pensje o 20%!

Ale za to wróci handel w niedzielę. Tylko na co mi to, skoro nie będę mogła odpindrzona defilować po cenrtrum handlowym?

No już, już wraca, tak samo jak Poznań jest zamknięty hehe. 

No właśnie jestem bardzo rozczarowana, że moje zlowieszcze przewidywania się nie sprawdziły. Ale spokojnie, wszystko przed nami😊 Szczyt zachorowań...

Teraz śmiertelność około 0.00001% a w czasie epidemii dźumy czy cholery ponad 20 a nawet 30 % w skali Europy!

Poproś o odszkodowanie szkołę, gdzie uczyli cię matematyki.

Jeżeli zrobiłem błąd matematyczny to udowodnij!

Dane z teraz: ilość przypadków = 334676, ilość zgonów=14,600, co daje śmiertelność ponad 4% a nie "około 0.00001%"

A nawet jak weźmiesz całą populację świata, to zginęło 0.00019%, czyli jakieś 20 razy więcej niż to co pisałaś.

Dane z teraz: ilość przypadków = 334676, ilość zgonów=14,600, co daje śmiertelność ponad 4% a nie "około 0.00001%"

A nawet jak weźmiesz całą populację świata, to zginęło 0.00019%, czyli jakieś 20 razy więcej niż to co pisałaś.

Oczywiście nie było błędu nawet jeżeli prawidłowo liczyłeś z prawidłowych danych.A teraz przeczytaj co napisałem i zrozum o co chodziło.

Oczywiście nie było błędu nawet jeżeli prawidłowo liczyłeś 

Tak, w *moich* obliczeniach nie było błędu, *ja* umiem dzielić, mnożyć i liczyć procenty 😄 

He, wyszła na jaw informacja, że rząd PiS unijne porozumienie o wspólnych zamówieniach na wypadek epidemii podpisał 6 marca 2020, dwa dni po pierwszym przypadku w Polsce, choć porozumienie było gotowe od końca 2014.  Więc maski, testy, kombinezony dostaniemy na końcu.

Ale w TVPiS fakt, że przez 5 lat rządów PiS nie chciało im się długopisem ruszyć, to "efekt zaniedbań rządu PO i PSL" :-D 

Zauważyliście, że według statystyk podawanych przez PiS-rząd mamy więcej osób hospitalizowanych z powodu wykrycia u nich koronawirusa niż osób u których wykryto koronawirusa?

Ale za to w ramach walki z epidemią pan "prezydęt" założył sobie konto w serwisie dla dzieci. Czyżby "leśne ruchadełko" mu się znudziło lub zestarzało?

Zauważyliście, że według statystyk podawanych przez PiS-rząd mamy więcej osób hospitalizowanych z powodu wykrycia u nich koronawirusa niż osób u których wykryto koronawirusa?

Ale za to w ramach walki z epidemią pan "prezydęt" założył sobie konto w serwisie dla dzieci. Czyżby "leśne ruchadełko" mu się znudziło lub zestarzało?