Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sabcia17

Który test wiarygodniejszy- proszę o szybka odp

Polecane posty

Dzień dobry, mam 17 lat i powinnam dostać okres 10.08 trochę zaczęłam się niepokoić i wykonałam test ciazowy, który był negatywny. Dzień później kolejny i również był negatywny, jednak po godzinie zauwazylam jakby blady cień kreski, który potem znikł. Dalej byłam przerażona i zaniepokojona wiec zrobiłam wczoraj test z krwi HCG, dostałam wynik online następujący : 12.64. Czy to już przesadzone ze jestem w ciąży?? Który test jest wiarygodniejszy? Proszę o szybka odpowiedz, bo wariuje...

W internecie widziałam, ze kobiety nie będące w ciąży maja wynik poniżej 5. Czyli 12 oznacza ciąże na 100% czy może jeszcze jakieś wahania hormonalne i spóźniający się przez to okres ?? Kiedy wykonać jeszcze jeden test żeby upewnić się ze ciąża jest lub jej nie ma? Szykuje się rozmowa z rodzicami.....a nie chce wywołać burzy jeśli ma się okazać ze to tylko wahania hormonów:(

Prawdopodobnie bardzo wczesna ciąża... Testy jeszcze jej nie wykrywają bo wykrywają ciąże gdy ma sie beta HCG powyżej 25 (niektore- bardzo czułe  - powyżej 10). Beta HCG na poczatku ciazy powinna przyrastac chyba o 40% co 48 h (sprawdź to sobie w necie). Wiec za pare dni juz Ci powinny wychodzić testy z moczu pozytywne (musisz zrobic test z porannego moczu i odczytac wynik po 5 minutach). Albo najlepiej powtorz badanie z krwi. 

1 godzinę temu, Nunu napisał:

Prawdopodobnie bardzo wczesna ciąża... Testy jeszcze jej nie wykrywają bo wykrywają ciąże gdy ma sie beta HCG powyżej 25 (niektore- bardzo czułe  - powyżej 10). Beta HCG na poczatku ciazy powinna przyrastac chyba o 40% co 48 h (sprawdź to sobie w necie). Wiec za pare dni juz Ci powinny wychodzić testy z moczu pozytywne (musisz zrobic test z porannego moczu i odczytac wynik po 5 minutach). Albo najlepiej powtorz badanie z krwi. 

i co jej glupoty wciskasz. to kiedy powinien byc odczytany test zalezy od instrukcji.

Wszystkie testy ktore ja robilam,dawaly wynik natychmiast,a w instrukcji napisano ze po uplywie,chyba wlasnie 5 min test jest niewazny.